Χρησιμοποιώντας τύπους Overtype και εισαγωγής σε Microsoft Word

Όλα όσα χρειάζεστε για να κατανοήσετε και να εργαστείτε με τις λειτουργίες τύπου στο Word.

Το Microsoft Word έχει δύο λειτουργίες εισαγωγής κειμένου: Insert και Overtype. Αυτές οι λειτουργίες περιγράφουν το πώς συμπεριφέρεται το κείμενο καθώς προστίθεται σε ένα έγγραφο με προϋπάρχον κείμενο .

Εισαγωγή ορισμού λειτουργίας

Ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία εισαγωγής , το νέο κείμενο σε ένα έγγραφο απλώς πιέζει κάθε τρέχον κείμενο προς τα εμπρός, στα δεξιά του δρομέα, προκειμένου να φιλοξενήσει το νέο κείμενο καθώς πληκτρολογείται ή επικολλάται.

Η λειτουργία εισαγωγής είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία εισαγωγής κειμένου στο Microsoft Word.

Ορισμός εξωκυματικής λειτουργίας

Σε κατάσταση λειτουργίας τύπων, το κείμενο συμπεριφέρεται πολύ όπως υποδηλώνει το όνομα: Δεδομένου ότι ένα κείμενο προστίθεται σε ένα έγγραφο όπου υπάρχει υπάρχον κείμενο, το υπάρχον κείμενο αντικαθίσταται από το κείμενο που προστέθηκε πρόσφατα κατά την εισαγωγή του, χαρακτήρας ανά χαρακτήρα.

Αλλαγή των τύπων λειτουργίας

Ενδέχεται να έχετε λόγο να απενεργοποιήσετε την προεπιλεγμένη λειτουργία εισαγωγής στο Microsoft Word, ώστε να μπορείτε να πληκτρολογείτε πάνω από το τρέχον κείμενο. Υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνετε αυτό.

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους είναι να ρυθμίσετε το πλήκτρο Εισαγωγή για να ελέγξετε τις λειτουργίες εισαγωγής και υπερτύπου. Όταν αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη, το πλήκτρο Εισαγωγής ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη λειτουργία εισαγωγής.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να ρυθμίσετε το πλήκτρο Εισαγωγή στις λειτουργίες ελέγχου:

Word 2010 και 2016

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Αρχείο ( File ) στην κορυφή του μενού του Word.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογές . Αυτό ανοίγει το παράθυρο "Επιλογές του Word".
  3. Επιλέξτε Advanced από το αριστερό μενού.
  4. Στην περιοχή Επιλογές επεξεργασίας, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Εισαγωγή για να ελέγξετε τη λειτουργία υπερφόρτωσης". (Εάν θέλετε να το απενεργοποιήσετε, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου).
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές του Word.

Word 2007

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Microsoft Office στην επάνω αριστερή γωνία.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές λέξεων στο κάτω μέρος του μενού.
  3. Επιλέξτε Advanced από το αριστερό μενού.
  4. Στην περιοχή Επιλογές επεξεργασίας, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Εισαγωγή για να ελέγξετε τη λειτουργία υπερφόρτωσης". (Εάν θέλετε να το απενεργοποιήσετε, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου).
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές του Word.

Word 2003

Στο Word 2003, το πλήκτρο Εισαγωγή έχει οριστεί σε λειτουργίες εναλλαγής από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε τη λειτουργία του κλειδιού Εισαγωγή, ώστε να εκτελέσει την εντολή επικόλλησης ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εργαλεία και επιλέξτε Επιλογές ... από το μενού.
  2. Στο παράθυρο "Επιλογές", κάντε κλικ στην καρτέλα Επεξεργασία .
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Χρησιμοποιήστε το κλειδί INS για επικόλληση " (ή αποεπιλέξτε το για να επιστρέψετε το πλήκτρο Εισαγωγής στην προεπιλεγμένη λειτουργία εναλλαγής της λειτουργίας εισαγωγής).

Προσθέτοντας ένα κουμπί Overtype στο Toolbar

Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε ένα κουμπί στη γραμμή εργαλείων του Word. Κάνοντας κλικ σε αυτό το νέο κουμπί, θα γίνει εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας εισαγωγής και υπερέπειας.

Word 2007, 2010 και 2016

Αυτό θα προσθέσει ένα κουμπί στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, που βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή του παραθύρου του Word , όπου θα βρείτε επίσης τα κουμπιά αποθήκευσης, αναίρεσης και επανάληψης.

  1. Στο τέλος της Γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, κάντε κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω για να ανοίξετε το μενού Προσαρμογή γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης.
  2. Επιλέξτε Περισσότερα εντολές ... από το μενού. Αυτό ανοίγει το παράθυρο "Επιλογές του Word" με την επιλεγμένη καρτέλα " Προσαρμογή ". Εάν χρησιμοποιείτε το Word 2010, αυτή η καρτέλα φέρει την ετικέτα Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης .
  3. Στην αναπτυσσόμενη λίστα με την ετικέτα "Επιλογή εντολών από:" επιλέξτε Εντολές που δεν βρίσκονται στη κορδέλα . Ένας μακρύς κατάλογος εντολών θα εμφανιστεί στο παράθυρο κάτω από αυτό.
  4. Μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε Overtype .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη >> για να προσθέσετε το κουμπί Overtype στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Μπορείτε να αλλάξετε την παραγγελία κουμπιών στη γραμμή εργαλείων επιλέγοντας ένα στοιχείο και κάνοντας κλικ στα κουμπιά βέλους πάνω ή κάτω στα δεξιά της λίστας.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο κάτω μέρος του παραθύρου Επιλογές του Word.

Το νέο κουμπί θα εμφανιστεί ως εικόνα κύκλου ή δίσκου στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης. Κάνοντας κλικ στο κουμπί αλλάζει τις λειτουργίες, αλλά δυστυχώς, το κουμπί δεν αλλάζει για να υποδείξει ποια λειτουργία βρίσκεστε.

Word 2003

  1. Στο τέλος της τυπικής γραμμής εργαλείων, κάντε κλικ στο μικρό βέλος προς τα κάτω για να ανοίξετε το μενού προσαρμογής.
  2. Επιλέξτε Προσθήκη ή αφαίρεση κουμπιών . Ένα δευτερεύον μενού ανοίγει προς τα δεξιά.
  3. Επιλέξτε Προσαρμογή . Αυτό ανοίγει το παράθυρο Προσαρμογή .
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Εντολές .
  5. Στη λίστα Κατηγορίες, μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε "Όλες οι εντολές".
  6. Στη λίστα Εντολές, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή "Overtype".
  7. Κάντε κλικ και σύρετε το "Overtype" από τη λίστα στη θέση που βρίσκεται στη γραμμή εργαλείων που θέλετε να εισαγάγετε και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί.
  8. Το νέο κουμπί θα εμφανιστεί στη γραμμή εργαλείων ως Overtype .
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο στο παράθυρο "Προσαρμογή".

Το νέο κουμπί θα αλλάξει μεταξύ των δύο λειτουργιών. Όταν βρίσκεστε σε λειτουργία τύπου overtype, το νέο κουμπί θα επισημανθεί.