Πριν αγοράσετε ένα μικρόφωνο βιντεοκάμερας

Τα φώτα, η κάμερα και η δράση δεν είναι τίποτα χωρίς καλό ήχο

Αν θέλετε να εγγράψετε ήχο υψηλής ποιότητας , δεν πρέπει να βασίζεστε στο ενσωματωμένο μικρόφωνο της βιντεοκάμερας. Όχι μόνο έχουν μέτρια ποιότητα, αλλά και ο θόρυβος της κάμερας, οι ήχοι που χειρίζεστε την κάμερα και σχεδόν κάθε θόρυβο περιβάλλοντος που δεν θέλετε να συλλάβετε. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα εξωτερικό μικρόφωνο για την βιντεοκάμερα σας, η οποία θα πάρει τους ήχους πιο καθαρά και με ακρίβεια.

Αλλά η αγορά ενός εξωτερικού μικροφώνου για την βιντεοκάμερα μπορεί να είναι μια δύσκολη πρόταση: είστε αντιμέτωποι με πολλές επιλογές και μερικές φορές είναι δύσκολο να αποφασίσετε. Αυτές οι συμβουλές έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο βιντεοκάμερας.

Εξωτερικές συνδέσεις μικροφώνου

Το μικρόφωνο βιντεοκάμερας που αγοράζετε θα υπαγορεύεται από τον τύπο της εξωτερικής σύνδεσης μικροφώνου ενσωματωμένης στη βιντεοκάμερα. Οι βιντεοκάμερες καταναλωτών διαθέτουν συχνά μια στερεοφωνική υποδοχή για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μικροφώνου, ενώ οι βιντεοκάμερες υψηλότερου επιπέδου θα διαθέτουν υποδοχή XLR για τη σύνδεση ενός μικροφώνου. Πριν αγοράσετε ένα εξωτερικό μικρόφωνο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τι είδους είσοδο έχει η βιντεοκάμερά σας και διαλέξτε ένα μικρόφωνο που θα ταιριάζει στην υποδοχή.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών και να αγοράσετε έναν προσαρμογέα μικροφώνου βιντεοκάμερας, ο οποίος θα σας επιτρέψει να συνδέσετε τα περισσότερα εξωτερικά μικρόφωνα στην υποδοχή εισόδου της βιντεοκάμεράς σας.

Τύποι μικροφώνων βιντεοκάμερας

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι μικροφώνων βιντεοκάμερας που μπορείτε να επιλέξετε: κυνηγετικό όπλο, πέτο (ή lavaliere) και φορητό (όπως οι τηλεοπτικοί φορείς ή οι μουσικοί χρησιμοποιούν). Κάθε τύπος εξωτερικού μικροφώνου ταιριάζει σε διαφορετικό τύπο παραγωγής βίντεο και, ιδανικά, θα μπορείτε να αγοράσετε ένα από κάθε είδος.

Πυροβόλα Μικρόφωνα

Τα μικρόφωνα βιντεοκάμερας Shotgun μπορούν να τοποθετηθούν στη βιντεοκάμερά σας ή να συνδεθούν σε πόλο βραχίονα. Το μικρόφωνο θα πάρει όλο τον ήχο που προέρχεται από τη γενική κατεύθυνση στην οποία είναι στραμμένη. Τα μικρόφωνα βιντεοκάμερας Shotgun λειτουργούν καλά για παραγωγές βίντεο στα οποία θέλετε να εγγράψετε ήχο ή ήχο περιβάλλοντος που προέρχεται από πολλά ηχεία.

Lapel Microphones

Τα μικρόφωνα Lapel είναι ιδανικά για συνεντεύξεις βίντεο . Τους συνδέετε με το πουκάμισο του υποκειμένου και θα πάρουν πολύ καθαρά τη φωνή του ατόμου, καθώς και κάθε ήχο που βρίσκεται κοντά στο μικρόφωνο. Τα μικροσκόπια Lapel είναι επίσης πολύ χρήσιμα κατά την εγγραφή βίντεο γάμου .

Φορητά μικρόφωνα

Τα φορητά μικρόφωνα είναι συνήθως αρκετά βαριά και ανθεκτικά. Δουλεύουν εξαιρετικά για να πάρουν το κοντινό ήχο (έτσι τα θέματα σας πρέπει να μιλούν δεξιά σε αυτά). Ωστόσο, σίγουρα προσδίδουν μια πολύ "νέα" εμφάνιση στο βίντεό σας, οπότε είναι καλύτερα να χρησιμοποιηθούν εάν πρόκειται για την εμφάνιση του ειδήμου ή εάν ο ομιλητής δεν πρόκειται να δει στην κάμερα.

Ενσύρματα και ασύρματα εξωτερικά μικρόφωνα

Οι περισσότεροι τύποι μικρόφωνων βιντεοκάμερας διατίθενται σε ενσύρματες και ασύρματες εκδόσεις. Τα ενσύρματα μικρόφωνα βιντεοκάμερας συνδέονται απευθείας στη φωτογραφική μηχανή σας. Τα ασύρματα μικρόφωνα, από την άλλη πλευρά, έρχονται με δέκτη και πομπό. Ο πομπός είναι συνδεδεμένος στο μικρόφωνο και ο δέκτης είναι συνδεδεμένος στη βιντεοκάμερά σας.

Τα ασύρματα μικρόφωνα βιντεοκάμερας είναι πολύ βολικά, επειδή μπορείτε να εγγράψετε ήχο πολύ μακριά από την κάμερά σας. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ πιο ακριβά από τα ενσύρματα μικρόφωνα και θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας θέματα όπως η εμβέλεια, η παρεμβολή σήματος και η ισχύς της μπαταρίας .

Ποιότητα μικροφώνου βιντεοκάμερας

Μόλις αποφασίσετε για τον τύπο μικροφώνου βιντεοκάμερας που πρόκειται να αγοράσετε, θα πρέπει να επιλέξετε μια μάρκα και ένα μοντέλο. Δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός μικρός δίσκος που να είναι ο καλύτερος για όλους, οπότε θα πρέπει να κάνετε κάποια έρευνα για να βρείτε ένα που να ταιριάζει στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Διαβάστε τις κριτικές, μιλήστε με τους παραγωγούς βίντεο και πάρτε τα χέρια σας σε όσο το δυνατόν περισσότερα μικρόφωνα βιντεοκάμερας, ώστε να μπορείτε να ακούτε την ποιότητα ήχου για τον εαυτό σας.

Επενδύστε σε έναν ποιοτικό εξωτερικό μικροφώνου τώρα και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για χρόνια στο δρόμο. Είτε γυρίζετε σε HD είτε για το Διαδίκτυο, θα είναι πάντα απαραίτητο ένα καλό μικρόφωνο βιντεοκάμερας.