Ασύρματες λειτουργίες και λειτουργίες σε βιντεοκάμερες

Πλεονεκτήματα και αδυναμίες: Επιλέγετε

Ζούμε σε μια ασύρματη εποχή, οπότε είναι φυσικό να περιμένουμε από τις βιντεοκάμερες μας να φτάσουν στην ασύρματη ζώνη. Και έχουν, κάπως. Σήμερα, όλο και περισσότερες βιντεοκάμερες μεταφέρουν δεδομένα βίντεο ασύρματα, είτε μέσω συνδέσεων Bluetooth είτε μέσω Wi-Fi. Οι προμηθευτές όπως οι JVC, Canon, Sony και Samsung έχουν ενσωματώσει μία ή και τις δύο αυτές δυνατότητες.

Βιντεοκάμερες Bluetooth

Το Bluetooth είναι μια ασύρματη τεχνολογία που είναι πολύ συνηθισμένη, ειδικά σε κινητά τηλέφωνα και ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, συνήθως ως μέσο ασύρματης αποστολής μουσικής ή φωνητικών κλήσεων από τη συσκευή σε ακουστικά ή ακουστικά. Σε μια βιντεοκάμερα, το Bluetooth μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή φωτογραφιών (αλλά όχι βίντεο κλιπ) σε ένα smartphone. Στις βιντεοκάμερες Bluetooth της JVC, μια δωρεάν εφαρμογή σάς επιτρέπει να μετατρέψετε το smartphone σας σε ένα τηλεχειριστήριο της βιντεοκάμερας.

Το Bluetooth επιτρέπει επίσης στις βιντεοκάμερες να λειτουργούν με ασύρματα αξεσουάρ με δυνατότητα Bluetooth, όπως εξωτερικά μικρόφωνα ή μονάδες GPS. Ένα πράγμα που δεν μπορείτε να κάνετε με μια βιντεοκάμερα με δυνατότητα Bluetooth χρησιμοποιεί την ασύρματη τεχνολογία για τη μεταφορά βίντεο υψηλής ευκρίνειας από τη βιντεοκάμερα σε έναν υπολογιστή.

Βιντεοκάμερες Wi-Fi

Όλο και περισσότερες βιντεοκάμερες διαθέτουν δυνατότητες Wi-Fi , επιτρέποντάς σας να μεταφέρετε ασύρματα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στον υπολογιστή σας, στον σκληρό σας δίσκο αντιγράφων ασφαλείας ή να τα ανεβάσετε απευθείας σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. Μερικά μοντέλα σας επιτρέπουν επίσης να συνδέετε ασύρματα και να μεταφέρετε βίντεο και φωτογραφίες σε κινητές συσκευές ή να ελέγχετε την κάμερα από απόσταση από μια εφαρμογή σε ένα smartphone ή tablet.

Οι βιντεοκάμερες με δυνατότητα Wi-Fi είναι όλο και λιγότερο λειτουργικές από τις βιντεοκάμερες Bluetooth. Είναι πιο λειτουργικοί επειδή μπορούν να κάνουν ό, τι οι βιντεοκάμερες Bluetooth μέχρι σήμερα δεν μπορούν: να μεταφέρουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε έναν υπολογιστή.

Wireless Downsides

Ενώ τα οφέλη από τη χρήση της ασύρματης τεχνολογίας σε μια βιντεοκάμερα είναι αρκετά προφανή (χωρίς καλώδια!) Τα μειονεκτήματα είναι λιγότερο. Η μεγαλύτερη είναι η αποχέτευση που βάζει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οποτεδήποτε ένα ασύρματο ραδιόφωνο είναι ενεργοποιημένο μέσα σε μια βιντεοκάμερα, τραβάει πιο γρήγορα την μπαταρία. Εάν εξετάζετε μια βιντεοκάμερα με ασύρματη τεχνολογία, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις προδιαγραφές της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και εάν η αναγραφόμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ενεργοποιημένη ή απενεργοποιημένη με την ασύρματη τεχνολογία. Σκεφτείτε επίσης να αγοράσετε μια μπαταρία μακρύτερης διάρκειας για τη μονάδα, αν υπάρχει διαθέσιμη.

Το κόστος είναι ένας άλλος παράγοντας. Όλα τα πράγματα είναι ίσα, μια βιντεοκάμερα με κάποια μορφή ενσωματωμένης ασύρματης δυνατότητας είναι συνήθως κάπως πιο ακριβή από ένα παρόμοιο μοντέλο χωρίς.

Μια εναλλακτική λύση Eye-Fi

Εάν θέλετε δυνατότητα Wi-Fi χωρίς να αγοράσετε μια ασύρματη βιντεοκάμερα, μπορείτε να αγοράσετε μια ασύρματη κάρτα μνήμης Eye-Fi. Αυτές οι κάρτες χωρούν σε κάθε τυποποιημένη υποδοχή κάρτας SD και μετατρέπουν τη βιντεοκάμερά σας σε ασύρματη συσκευή. Οποιεσδήποτε φωτογραφίες και βίντεο που τραβήξατε με τη βιντεοκάμερά σας μπορούν να μεταφερθούν ασύρματα όχι μόνο στον υπολογιστή σας αλλά σε έναν από τους 25 online προορισμούς, εκ των οποίων έξι υποστηρίζουν και βίντεο (όπως το YouTube και το Vimeo). Οι κάρτες Eye-Fi προσφέρουν κάτι περισσότερο από ασύρματη λειτουργία και μπορείτε να διαβάσετε αυτές τις ασύρματες κάρτες εδώ.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει λύση τύπου Eye-Fi για την προσθήκη Bluetooth σε βιντεοκάμερα. Τουλάχιστον, όχι ακόμα.