Πώς να ρυθμίσετε το διάκενο μεταξύ ζευγών γραμμάτων χρησιμοποιώντας το GIMP

01 από 05

Ρύθμιση διαστήματος μεταξύ ζευγών γραμμάτων χρησιμοποιώντας το GIMP

Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την απόσταση των γραμμάτων μεταξύ συγκεκριμένων ζευγών γραμμάτων στο GIMP , μια διαδικασία γνωστή ως kerning . Σημειώστε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια προσεκτική προσέγγιση που είναι κατάλληλη για χρήση με πολύ μικρές ποσότητες κειμένου, όπως η κύρια διατύπωση ενός σχεδίου λογότυπου της εταιρείας.

Πριν πιέσετε, θα ήθελα πραγματικά να σας συμβουλέψω να μην δημιουργήσετε ένα λογότυπο στο GIMP, εκτός αν είστε 100% βέβαιοι ότι θα το χρησιμοποιείτε μόνο στον ιστό και όχι σε έντυπη μορφή. Αν νομίζετε ότι μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να δημιουργήσετε το λογότυπό σας σε έντυπη μορφή, θα πρέπει να το σχεδιάσετε χρησιμοποιώντας μια διανυσματική εφαρμογή όπως η Inkscape . Όχι μόνο αυτό θα σας δώσει την ευελιξία να αναπαράγετε το λογότυπο σε οποιοδήποτε μέγεθος, θα έχετε επίσης διαθέσιμα πιο προηγμένα στοιχεία ελέγχου για να επεξεργαστείτε το κείμενο.

Ωστόσο, γνωρίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι θα είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν το GIMP για να δημιουργήσουν ένα λογότυπο και αν αυτό ισχύει για εσάς, τότε αυτή η τεχνική θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το περιεχόμενο κειμένου του λογότυπου σας παρουσιάζεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το GIMP είναι ένας πολύ ισχυρός επεξεργαστής εικόνων ο οποίος προσφέρει επίσης αρκετούς ελέγχους κειμένου για να επιτρέπουν στους χρήστες να παράγουν σχέδια όπως φυλλάδια μιας σελίδας και αφίσες. Ωστόσο, είναι ένας επεξεργαστής εικόνων και τελικά οι έλεγχοι κειμένου είναι λίγο περιορισμένοι. Ένα κοινό χαρακτηριστικό του σχεδιαγράμματος γραμμών διάνυσμα και των εφαρμογών DTP είναι μια λειτουργία kerning που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το διάστημα μεταξύ ζευγών γραμμάτων ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο κείμενο. Αυτό πραγματικά γίνεται σημαντικό μόνο όταν ορίζετε κείμενο σε λογότυπα και τίτλους, κάτι που κάποιοι χρήστες θα θέλουν να κάνουν χρησιμοποιώντας το GIMP. Δυστυχώς, το GIMP προσφέρει μόνο την επιλογή να προσαρμόζει γενικά το διάστημα των γραμμάτων και ενώ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να συμπιέσει πολλές γραμμές κειμένου σε έναν περιορισμένο χώρο, δεν προσφέρει τον έλεγχο για να διαχωρίσει τα γράμματα ανεξάρτητα.

Στα επόμενα λίγα βήματα, θα σας δείξω ένα παράδειγμα αυτού του κοινού προβλήματος και τον τρόπο ρύθμισης της απόστασης των γραμμάτων χρησιμοποιώντας το GIMP και την παλέτα στρώσεων.

02 του 05

Γράψτε κάποιο κείμενο σε ένα έγγραφο GIMP

Αρχικά, ανοίξτε ένα κενό έγγραφο, προσθέστε μια γραμμή κειμένου και δείτε πώς η απόσταση μεταξύ ορισμένων γραμμάτων μπορεί να φαίνεται λίγο μη ισορροπημένη.

Μεταβείτε στο Αρχείο > Νέο για να ανοίξετε ένα κενό έγγραφο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εργαλείο κειμένου στην παλέτα Εργαλεία . Με το επιλεγμένο εργαλείο κειμένου , κάντε κλικ στη σελίδα και πληκτρολογήστε τον επεξεργαστή κειμένου GIMP. Καθώς πληκτρολογείτε, θα δείτε το κείμενο να εμφανίζεται και στη σελίδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απόσταση μεταξύ όλων των γραμμάτων θα φαίνεται ωραία όπως είναι, αλλά συχνά σε μεγαλύτερα μεγέθη γραμματοσειρών, θα δείτε ότι τα κενά μεταξύ των γραμμάτων μιας λέξης μπορεί να εμφανιστούν λίγο μη ισορροπημένα οπτικά. Σε ένα βαθμό αυτό είναι υποκειμενικό, αλλά συχνά, ειδικά με ελεύθερες γραμματοσειρές, η απόσταση μεταξύ ορισμένων γραμμάτων θα πρέπει προφανώς να προσαρμοστεί.

Για παράδειγμα, έχω εισαγάγει τη λέξη 'Crafty' χρησιμοποιώντας τη γραμματοσειρά Sans που συνοδεύει τα Windows.

03 του 05

Ραστερίστε και Διπλασιάστε το Επίπεδο κειμένου

Δυστυχώς, το GIMP δεν προσφέρει κανένα στοιχείο ελέγχου που να σας επιτρέπει να προσαρμόζετε ανεξάρτητα την απόσταση μεταξύ των γραμμάτων. Ωστόσο, όταν εργάζεστε με μικρά ποσά κειμένου, όπως το κείμενο ενός λογοτύπου ή ενός banner ιστού, αυτή η μικρή χάκερ σας επιτρέπει να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά με έναν ελαφρώς πιο κυκλικό κόμβο. Η τεχνική είναι απλώς να αντιγράψετε το αρχικό στρώμα κειμένου, να διαγράψετε διαφορετικά μέρη του κειμένου σε διαφορετικά επίπεδα και στη συνέχεια να μετακινήσετε ένα επίπεδο οριζόντια για να ρυθμίσετε το διάστημα μεταξύ ενός ζεύγους γραμμάτων.

Το πρώτο βήμα είναι να ραστερίσετε το κείμενο, έτσι κάντε δεξί κλικ στο στρώμα κειμένου στην παλέτα " Επίπεδα " και επιλέξτε Απόρριψη πληροφοριών κειμένου . Εάν η παλέτα " Επίπεδα " δεν είναι ορατή, μεταβείτε στα παράθυρα > Επιλογές διαλόγου > Στρώματα για να την εμφανίσετε. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο Layer > Duplicate Layer ή κάντε κλικ στο κουμπί Duplicate layer στην κάτω γραμμή της παλέτας Layers .

04 του 05

Διαγραφή μέρους κάθε επιπέδου

Το πρώτο βήμα, προτού διαγράψετε οποιαδήποτε μέρη του κειμένου, είναι να κοιτάξετε το κείμενο και να αποφασίσετε ποια ζεύγη γραμμάτων χρειάζονται για να προσαρμοστεί ο χώρος μεταξύ τους. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αναζητήσετε ένα γράμμα που φαίνεται να έχει το σωστό κενό μεταξύ τους και στη συνέχεια να δούμε ποια άλλα ζευγάρια γράμματα θα πρέπει να προσαρμοστούν έτσι ώστε να έχουν διαστήματα που ισορροπούν με το επιλεγμένο ζευγάρι. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι το να στραγγίξετε λίγο για να κάνετε τα γράμματα ακαθόριστα θα σας βοηθήσει να δείτε ποια κενά μπορεί να είναι μεγαλύτερα ή μικρότερα από το ιδανικό.

Στο παράδειγμά μου με τη λέξη "Crafty", αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το διάστημα ανάμεσα στο 't' και το 'y' ως το ιδανικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι τα 'f' και 't' θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν λίγο αέρα μεταξύ τους και η απόσταση μεταξύ των πρώτων τεσσάρων γραμμάτων θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον χώρο που σφίγγεται λίγο.

Καθώς θέλω να αυξήσω το χάσμα μεταξύ των 'f' και 't', το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε σε αυτό το βήμα είναι να σχεδιάσουμε μια επιλογή γύρω από το 't' και το 'y'. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε το Ελεύθερο Εργαλείο επιλογής για να σχεδιάσετε μια επιλογή χρησιμοποιώντας ίσες πλευρές είτε να χρησιμοποιήσετε το Εργαλείο επιλογής ορθογωνίου . Αν χρησιμοποιείτε το τελευταίο, επειδή το 'f' και το 't' επικαλύπτονται τόσο ελαφρά, θα πρέπει να σχεδιάσετε δύο ορθογώνια χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Add to current selection . Μόλις σχεδιάσετε μια επιλογή που περιέχει μόνο τα 't' και 'y', κάντε δεξί κλικ στο κάτω στρώμα της παλέτας Layers και επιλέξτε Add Mask Layer . Στο παράθυρο διαλόγου που ανοίγει, επιλέξτε το κουμπί επιλογής επιλογής και κάντε κλικ στο OK . Τώρα μεταβείτε στην Επιλογή > Αντιστροφή και, στη συνέχεια, προσθέστε μια μάσκα επιπέδων στο διπλότυπο στρώμα στην παλέτα στρώσεων.

05 του 05

Ρυθμίστε τη διαφορά των γραμμάτων

Το προηγούμενο βήμα χώρισε τη λέξη "Crafty" σε δύο μέρη και ο χώρος μεταξύ των δύο τμημάτων μπορεί να ρυθμιστεί τώρα για να γίνει λίγο μεγαλύτερος ο χώρος μεταξύ των 'f' και 't'.

Κάντε κλικ στο εργαλείο μετακίνησης στην παλέτα εργαλείων , ακολουθούμενο από το κουμπί Μετακίνηση του ενεργού επιπέδου στο παλέτα εργαλείων επιλογών . Τώρα κάντε κλικ στο κάτω στρώμα της παλέτας Layers για να ενεργοποιήσετε το στρώμα 't' και 'y'. Τέλος, κάντε κλικ στη σελίδα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους δεξιά και αριστερά στο πληκτρολόγιό σας για να προσαρμόσετε το διάστημα μεταξύ των 'f' και 't'.

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το διάστημα μεταξύ των 'f' και 't', μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στο πάνω στρώμα της παλέτας Layers και να επιλέξετε Merge Down . Αυτό συνδυάζει τα δύο στρώματα σε ένα στρώμα που έχει τη λέξη 'Crafty' σε αυτό.

Προφανώς, αυτό έχει προσαρμόσει μόνο το διάστημα μεταξύ των «f» και «t», έτσι θα πρέπει τώρα να επαναλάβετε τα προηγούμενα δύο βήματα για να ρυθμίσετε την απόσταση μεταξύ των άλλων γραμμάτων που χρειάζονται επεξεργασία. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των βημάτων μου στην πρώτη σελίδα αυτού του άρθρου.

Αυτό δεν είναι πραγματικά ένας πολύ ρευστός τρόπος για να ρυθμίσετε το γράμμα των γραμμάτων μέσα στο κείμενο, αλλά αν είστε ένας σκληρός ανεμιστήρας GIMP ο οποίος χρειάζεται μόνο να προσαρμόσει την απόσταση των γραμμάτων σε πολύ περιστασιακή βάση, τότε αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς προσπαθώντας να αντιμετωπίσετε μια διαφορετική εφαρμογή. Ωστόσο, αν πρέπει να διεξάγετε τέτοιου είδους εργασίες με κάθε είδους τακτικότητα, δεν μπορώ να τονίσω αρκετά ότι θα κάνετε μια τεράστια χάρη αν κατεβάσετε ένα δωρεάν αντίγραφο του Inkscape ή του Scribus και ξοδέψετε λίγο χρόνο για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα πολύ πιο ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας κειμένου. Μπορείτε πάντα να εξάγετε το κείμενο από εκεί στο GIMP αργότερα.