Επισκόπηση φορητού υπολογιστή Lenovo G410

Ένας πλήρης επιλεγμένος φορητός υπολογιστής 14 ιντσών για λιγότερο από $ 500

Οι φορητοί υπολογιστές της σειράς G της σειράς G της Lenovo έχουν διακοπεί από την εταιρεία. Αντ 'αυτού, προσφέρουν τους φορητούς υπολογιστές σειράς IdeaPad 300, αν και διαθέτουν μόνο οθόνες 15 ιντσών και μεγαλύτερες. Για άλλες τρέχουσες επιλογές για φορητούς υπολογιστές κάτω από $ 500, φροντίστε να ελέγξετε τις καλύτερες επιλογές Laptop Budget .

Η κατώτατη γραμμή

14 Μαΐου 2014 - Όσοι αναζητούν ένα πλήρες χαρακτηριστικό γνώρισμα φορητών υπολογιστών με κάποια απόδοση, θα είναι ευτυχείς που η Lenovo εξακολουθεί να παράγει το G410. Αυτό το laptop αξίας μπορεί να είναι σχετικά παχύ, αλλά η οθόνη 14 ιντσών βοηθά να κρατήσει το μέγεθος λίγο πιο εύχρηστο για εκείνους που πρέπει να φέρουν μαζί τους. Ενώ έχει κάποια ισχυρή απόδοση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι επίσης λίγο καλύτερη από τις υπόλοιπες και είναι ωραίο να βλέπεις δύο θύρες USB 3.0, ενώ πολλές εταιρείες παρέχουν μόνο μία. Φυσικά διαθέτει το εξαιρετικό πληκτρολόγιο της Lenovo, αλλά όσοι επιθυμούν ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο θα πρέπει να επιλέξουν το μεγαλύτερο G510 καθώς δεν περιλαμβάνεται στο G410.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Αναθεώρηση - Lenovo G410

14 Μαΐου 2014 - Το Lenovo G410 είναι ένα σύστημα που θα φτάσει στο τέλος της ζωής του σε αρκετούς μήνες όταν η Lenovo την αντικαταστήσει με ένα νεότερο φορητό υπολογιστή της σειράς G. Ενώ μπορεί να πάρει έναν επανασχεδιασμό, το σύστημα δεν χρησιμοποιεί πραγματικά παλιά τεχνολογία, είναι ίσως λίγο μεγαλύτερο από ό, τι πολλοί άνθρωποι θέλουν αυτές τις μέρες, όπως είναι 1,3 ίντσες πάχος, ενώ πολλά ανταγωνιστικά συστήματα αδυνατίσματος κάτω από σχεδόν μια ίντσα. Το βάρος εξακολουθεί να είναι ελαφρύτερο από τα περισσότερα από τα 15 ιντσών φορητούς υπολογιστές εκεί έξω αν και σε 4,9 λίβρες. Η εξωτερική κατασκευή είναι ακόμα κατασκευασμένη από πλαστικό αλλά διαθέτει μια καλή υφή που βοηθά στην αντιμετώπιση δακτυλικών αποτυπωμάτων και μουντζούρων.

Σε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα κίνηση, η Lenovo χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή πυρήνα i3-4000M Core i3-4000M υψηλότερης τάσης για το G410. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο ενεργειακά αποδοτικό όσο κάποιοι με βάση το μοντέλο i3-4010U, αλλά αυτό σημαίνει ότι προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα από τα ταχύτερα φορητούς υπολογιστές που μπορεί να βρεθεί για κάτω από $ 500. Το μειονέκτημα εδώ είναι ότι δεν είναι ακόμα ένα ισχυρό σύστημα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για πράγματα όπως η βαριά γραφική παράσταση ή η εργασία βίντεο γραφικών. Μπορεί να το κάνει, όχι τόσο γρήγορα όσο ελαφρώς ακριβότερα συστήματα. Ο επεξεργαστής συνδυάζεται με 4GB μνήμης DDR3 που λειτουργεί αρκετά καλά με τα Windows 8, αλλά μπορεί ακόμα να επιβραδυνθεί όταν κάνει πολύπλοκες εργασίες. Η μνήμη μπορεί να αναβαθμιστεί έως και 8 GB για να βοηθήσει να ανακουφίσει μερικά από αυτό το πρόβλημα.

Χαρακτηριστικά αποθήκευσης για το Lenovo G410 είναι λίγο πολύ αυτό που θα βρείτε σε σχεδόν κάθε φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους αυτές τις μέρες. Χρησιμοποιεί έναν σκληρό δίσκο 500GB που προσφέρει ένα αξιοπρεπή χώρο και περιστροφές σε ρυθμό 5400rpm. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι τόσο γρήγορο όσο οι ακριβότεροι φορητοί υπολογιστές που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν μονάδες SSD μικρότερης χωρητικότητας ή ταχύτερους περιστρεφόμενους σκληρούς δίσκους 7200rpm. Εάν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερο χώρο, υπάρχουν δύο θύρες USB 3.0 της αριστερής πλευράς του φορητού υπολογιστή για χρήση με εξωτερικούς δίσκους υψηλής ταχύτητας που είναι κάτι περισσότερο από το φορητό σύστημα σε αυτό το εύρος τιμών. Υπάρχει ακόμα ένας καυστήρας DVD δύο επιπέδων για την αναπαραγωγή και την εγγραφή μέσων CD ή DVD.

Τώρα το G410 παίρνει το όνομά του από την οθόνη 14 ιντσών που χρησιμοποιεί αντί για πίνακα 15 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι είναι λίγο πιο συμπαγές, αλλά δεν έχει χαμηλότερη ανάλυση ή ποιότητα, καθώς εξακολουθεί να διαθέτει μια εγγενή ανάλυση 1366x768, η οποία εξακολουθεί να είναι μικρότερη από πολλές, αλλά τυπική για έναν φορητό υπολογισμό προϋπολογισμού. Προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίπεδο χρώματος και αντίθεσης, αλλά η φωτεινότητα μπορεί να είναι ένα ζήτημα μερικές φορές ειδικά αν το χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους. Τα γραφικά χειρίζονται το Intel HD Graphics 4600, το οποίο προσφέρει λίγο περισσότερη απόδοση από το HD Graphics 4400 που βρίσκεται στους επεξεργαστές χαμηλότερης τάσης. Αυτό εξακολουθεί να μην έχει σχεδιαστεί για τρισδιάστατο gaming καθόλου, δεδομένου ότι έχει πραγματικά μόνο αρκετή απόδοση για τυχερά παιχνίδια στο PC με τις χαμηλότερες αναλύσεις και επίπεδα λεπτομέρειας κυρίως παλαιότερων παιχνιδιών. Παρέχει κάποια καλή ώθηση στην απόδοση εάν τυχαίνει να κωδικοποιείτε πολυμέσα με εφαρμογές συμβατές με Intel Quick Sync .

Το πληκτρολόγιο για το Lenovo G410 χρησιμοποιεί το εξαιρετικό απομονωμένο σχέδιο που χρησιμοποιεί η εταιρία εδώ και χρόνια. Διαθέτει ελαφρώς κοίλα πλήκτρα που του παρέχουν εξαιρετική άνεση και ακρίβεια. Το μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι ότι το G410 δεν διαθέτει αριθμητικό πληκτρολόγιο το οποίο πρέπει να προχωρήσετε στο G510 για να το πάρετε. Αυτή η διάταξη σημαίνει επίσης ότι ορισμένα από τα ειδικά πλήκτρα λειτουργιών βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, γεγονός που μπορεί να αποβάλει ορισμένους χρήστες που προσπαθούν να χτυπήσουν το backspace ή να εισάγουν κλειδιά. Το trackpad είναι λίγο μικρότερο από τους μεγαλύτερους φορητούς υπολογιστές 15 ιντσών, αλλά εξακολουθεί να είναι αξιοπρεπής. Η ακρίβεια είναι καλή ακόμα και με χειρονομίες πολλαπλών κουμπιών. Διαθέτει ειδικά και όχι ολοκληρωμένα κουμπιά.

Με το μεγαλύτερο μέγεθος, το Lenovo G410 χρησιμοποιεί την παραδοσιακή μπαταρία χωρητικότητας 48Wh σας, η οποία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη. Η Lenovo ισχυρίζεται ότι αυτό μπορεί να επιτρέψει στο σύστημα να διαρκέσει έως και πέντε ώρες, που φαίνεται να είναι λίγο κομμάτι. Στις δοκιμές αναπαραγωγής ψηφιακού βίντεο, ο φορητός υπολογιστής ήταν σε θέση να τρέξει για τέσσερα και ένα τέταρτο των ωρών πριν από την είσοδο σε κατάσταση αναμονής. Αυτό το βάζει ελαφρώς μπροστά από τον μέσο όρο για αυτό το εύρος τιμών των συστημάτων, αλλά βοηθάται από τη μεγαλύτερη μπαταρία και την ενεργειακή απόδοση των νεότερων επεξεργαστών Intel που βασίζονται σε Haswell.

Η Lenovo ισχυρίζεται ότι η τιμή καταλόγου για το G410 όπως θα ήταν εξοπλισμένη θα ήταν $ 699, αλλά σχεδόν ποτέ δεν θα το δείτε τόσο υψηλό. Με όλες τις προσφορές που κάνει η Lenovo, θα το βρείτε γενικά σε περίπου $ 500. Όσον αφορά το πλήρως εξοπλισμένο φορητό υπολογιστή, αυτό είναι πολύ καλή τιμολόγηση. Φυσικά, οι επόμενοι φορητοί υπολογιστές της σειράς Lenovo G θα πρέπει να φτάσουν γύρω στα μέσα του καλοκαιριού, οπότε αυτό είναι πιθανό να βοηθήσει στην τιμολόγηση του G410. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, οι Dell Inspiron 15 και HP 15 είναι οι πλησιέστεροι ανταγωνιστές. Η Dell χρησιμοποιεί μια οθόνη αφής 15 ιντσών για ευκολότερη πλοήγηση του λειτουργικού συστήματος των Windows 8, αλλά έχει λιγότερες επιδόσεις από έναν επεξεργαστή χαμηλής τάσης i3-4010U. Η HP, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο κινητό επεξεργαστή υψηλής τάσης, αλλά τον παλαιότερο Core i3. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι έρχεται με τα Windows 7 αλλά υποφέρει από λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και απλά από μία θύρα USB 3.0.