Πώς να εξουσιοδοτήσει το iTunes σε παλαιούς ή νεκρούς υπολογιστές

Για να μπορείτε να αναπαράγετε μουσική, βίντεο και άλλο περιεχόμενο που αγοράζεται από το iTunes Store , πρέπει να εξουσιοδοτήσετε κάθε υπολογιστή που θέλετε να αναπαραγάγετε το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το Apple ID. Η εξουσιοδότηση είναι απλή. Όταν θέλετε να απενεργοποιήσετε τους υπολογιστές, τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Τι είναι η εξουσιοδότηση του iTunes;

Η εξουσιοδότηση είναι μια μορφή DRM που εφαρμόζεται σε κάποιο περιεχόμενο που πωλείται μέσω του iTunes Store. Στις πρώτες μέρες του iTunes Store όλα τα τραγούδια είχαν εφαρμογή DRM σε αυτά που εμπόδισαν την αντιγραφή. Τώρα που η μουσική του iTunes είναι χωρίς DRM, η εξουσιοδότηση καλύπτει άλλα είδη αγορών, όπως ταινίες, τηλεόραση και βιβλία.

Κάθε αναγνωριστικό της Apple μπορεί να εξουσιοδοτήσει έως και 5 υπολογιστές για να χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο που προστατεύεται με DRM που έχει αγοραστεί με αυτόν τον λογαριασμό. Το όριο των 5 υπολογιστών ισχύει για υπολογιστές Mac και υπολογιστές, αλλά όχι συσκευές iOS, όπως το iPhone. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συσκευών iOS που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις αγορές σας.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς να εξουσιοδοτείτε τους υπολογιστές που χρησιμοποιούν το iTunes .

Πώς να εξουσιοδοτήσετε το iTunes σε Mac ή PC

Ο κανόνας των 5 εξουσιοδοτήσεων ισχύει μόνο για 5 υπολογιστές ταυτόχρονα. Επομένως, αν εξουσιοδοτήσετε έναν από αυτούς, τότε έχετε μία άδεια χρήσης σε έναν νέο υπολογιστή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ξεφορτώνεστε έναν παλιό υπολογιστή και αντικαθιστάτε τον με έναν καινούργιο. Θυμηθείτε να αποεγκαθιστάτε το παλιό για να βεβαιωθείτε ότι ο νέος σας υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα όλα τα αρχεία σας.

Η απαγόρευση ενός υπολογιστή είναι απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Στον υπολογιστή, θέλετε να απενεργοποιήσετε το iTunes
  2. Κάντε κλικ στο μενού Αποθήκευση
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση άδειας χρήσης αυτού του υπολογιστή
  4. Εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ζητάει να συνδεθείτε στο αναγνωριστικό της Apple σας. Καταχωρίστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εξουσιοδότησης .

Τρόπος κατάργησης της άδειας χρήσης ενός υπολογιστή στον οποίο δεν έχετε πρόσβαση

Αλλά τι γίνεται αν δώσετε μακριά ή πωλήσετε έναν υπολογιστή και ξεχάσετε να το εξουσιοδοτήσετε; Εάν δεν μπορείτε να πάρετε τα χέρια σας στον υπολογιστή που θέλετε να απαγορεύσετε, έχετε πάντα μια εξουσιοδότηση;

Οχι. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό σας Apple σε οποιονδήποτε υπολογιστή που εκτελεί το iTunes για να απαγορεύσει το iTunes σε παλιούς ή νεκρούς υπολογιστές:

  1. Εκκινήστε το iTunes
  2. Κάντε κλικ στο μενού Apple ID. Αυτό βρίσκεται επάνω δεξιά, ανάμεσα στο παράθυρο αναπαραγωγής και το πλαίσιο αναζήτησης. Μπορεί να διαβάσει τη σύνδεση ή να έχει ένα όνομα σε αυτό
  3. Εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ζητάει να υπογράψετε το αναγνωριστικό της Apple σας. Συνδεθείτε στο ίδιο αναγνωριστικό της Apple που χρησιμοποιήθηκε για την εξουσιοδότηση του υπολογιστή στον οποίο δεν έχετε πλέον πρόσβαση
  4. Κάντε κλικ στο μενού Apple ID ξανά για να αποκαλύψετε το αναπτυσσόμενο μενού. Κάντε κλικ στην επιλογή Πληροφορίες λογαριασμού
  5. Εισαγάγετε ξανά το αναγνωριστικό σας Apple στο αναδυόμενο παράθυρο
  6. Αυτό σας φέρνει στο λογαριασμό σας Apple ID. Στην ενότητα περίληψης αναγνωριστικού της Apple, αναζητήστε την ενότητα "Εξουσιοδοτήσεις υπολογιστή" προς τα κάτω.
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Deauthorize All
  8. Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιβεβαιώστε ότι αυτό είναι αυτό που θέλετε να κάνετε.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι 5 υπολογιστές στον λογαριασμό σας θα επανεκχωρηθούν. Αυτό είναι σημαντικό, οπότε θα το επαναλάβω: Όλοι οι υπολογιστές σας έχουν πλέον απενεργοποιηθεί. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσετε αυτά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακόμα. Δεν είναι ιδανικό, γνωρίζω, αλλά είναι η μόνη επιλογή που παρέχει η Apple για να απαγορεύσει την εξουσιοδότηση υπολογιστών στους οποίους δεν έχετε πρόσβαση.

Άλλες χρήσιμες σημειώσεις Σχετικά με την εξουσιοδότηση του iTunes

  1. Deautorize All είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχετε τουλάχιστον 2 εξουσιοδοτημένους υπολογιστές. Αν έχετε μόνο μία, η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη.
  2. Deautorize All Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά κάθε 12 μήνες. Αν το έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους 12 μήνες και πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ξανά, επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple για να δείτε αν μπορούν να σας βοηθήσουν.
  3. Θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε τον υπολογιστή σας πριν εγκαταστήσετε μια νέα έκδοση του iTunes , αναβαθμίζοντας τα Windows (εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή) ή εγκαταστήσετε νέο υλικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι δυνατό για το iTunes να κάνει λάθος και να σκεφτεί ότι ένας υπολογιστής είναι στην πραγματικότητα δύο. Η απαγόρευση αποτρέπει αυτό.
  4. Αν εγγραφείτε στο iTunes Match , μπορείτε να διατηρήσετε μέχρι και 10 υπολογιστές σε συγχρονισμό χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία. Αυτό το όριο δεν σχετίζεται πραγματικά με αυτό. Δεδομένου ότι το iTunes Match χειρίζεται μόνο τη μουσική, η οποία είναι χωρίς DRM, ισχύει το όριο 10 υπολογιστών. Όλα τα άλλα περιεχόμενα του iTunes Store, τα οποία δεν είναι συμβατά με το iTunes Match, εξακολουθούν να περιορίζονται σε 5 εξουσιοδοτήσεις.