Τι πρέπει να κάνετε πριν από την πώληση του iPhone σας

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το iPhone είναι ότι τα παλιά μοντέλα διατηρούν γενικά πολύτιμη αξία, οπότε όταν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση σε ένα νέο μοντέλο, μπορείτε συνήθως να πουλήσετε το παλιό σας τηλέφωνο για ένα αξιοπρεπές χρηματικό ποσό. Εάν αυτό είναι το σχέδιό σας, όμως, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να λάβετε-για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τον αγοραστή σας - προτού να πουλήσετε το χρησιμοποιημένο iPhone σας. Ακολουθήστε αυτά τα επτά βήματα και θα διατηρήσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ιδιωτικά και θα έχετε κάποια επιπλέον χρήματα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Ποιο μοντέλο iPhone πρέπει να αγοράσετε;

01 από 07

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας

image credit retrorocket / Ψηφιακοί Vision Vectors / Getty Images

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να φέρετε το iPhone σας έτοιμο για πώληση είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας. Όλοι αποθηκεύουμε πολλές σημαντικές προσωπικές πληροφορίες στα τηλέφωνά μας - από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τηλεφωνικούς αριθμούς σε φωτογραφίες - που δεν θα θέλαμε να έχει κάποιος ξένος πρόσβαση. Η διαγραφή αυτών των δεδομένων έχει νόημα, αλλά θα θελήσετε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να βάλετε το νέο σας τηλέφωνο.

Υπάρχουν δύο είδη αντιγράφων ασφαλείας που μπορείτε να επιλέξετε από το backup στο iTunes ή το backup στο iCloud. Είναι πιθανό να κάνετε ήδη ένα από αυτά. Αν ναι, κάντε ένα τελικό αντίγραφο ασφαλείας (ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για φωτογραφίες σε ξεχωριστή εφαρμογή). Αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, ακολουθήστε τα βήματα στα παρακάτω άρθρα:

02 του 07

Επιβεβαιώστε το αντίγραφο ασφαλείας

Wulf Voss / EyeEm / Getty Images

Οι ξυλουργοί λένε ότι πρέπει πάντα να μετράτε δύο φορές και να κόβετε μία φορά. Αυτό συμβαίνει επειδή ο προσεκτικός σχεδιασμός συχνά αποτρέπει τα λάθη. Θα ήταν τρομερό να διαγράψουμε όλα τα δεδομένα από το iPhone σας μόνο για να ανακαλύψουμε ότι δεν το έχετε υποστηρίξει σωστά. Έτσι, προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες κλειδιού σας - το βιβλίο διευθύνσεών σας, οι φωτογραφίες (ειδικά οι φωτογραφίες! Τόσοι πολλοί άνθρωποι χάνουν αυτά χωρίς να το συνειδητοποιούν), η μουσική κλπ. Είναι στον υπολογιστή σας ή στο iCloud (και, θυμηθείτε, ότι σχεδόν οτιδήποτε έχετε πάρει από το iTunes ή App Stores μπορεί να ξαναφορτωθεί δωρεάν ).

Εάν λείπεις τα πράγματα, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας. Εάν όλα υπάρχουν, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

03 του 07

Απενεργοποιήστε το Find My iPhone

Η εφαρμογή Find my iPhone σε δράση.

Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Εάν έχετε ενεργοποιήσει ποτέ το iCloud ή το Find My iPhone, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ενεργοποίησης του Κλείδωμα ενεργοποίησης στο τηλέφωνό σας. Πρόκειται για μια ισχυρή αντικλεπτική λειτουργία που απαιτεί την αρχική ταυτότητα της Apple που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση του τηλεφώνου, προκειμένου να ενεργοποιηθεί για νέο χρήστη. Αυτό είναι εξαιρετικό για να σταματήσετε τους κλέφτες, αλλά αν πουλάτε το iPhone χωρίς να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία, θα σταματήσει ο αγοραστής να χρησιμοποιεί ποτέ το τηλέφωνο. Επιλύστε αυτό το πρόβλημα απενεργοποιώντας το Find my iPhone πριν μετακινηθείτε. Αυτό απαιτείται όταν πωλούνται σε μεταπωλητές iPhone που χρησιμοποιούνται.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα χρησιμοποιημένο iPhone Περισσότερα »

04 του 07

Ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας

Με ένα ξεκλείδωτο iPhone, θα νιώσετε αυτό το δωρεάν. image credit Cultura RM / Matt Dutile / Συλλογή Συλλογής: Θέματα / Getty Images

Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, ένα iPhone που χρησιμοποιείται περισσότερο αξίζει αν είναι ξεκλειδωμένο από το αρχικό του δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Όταν ενεργοποιούνται τα iPhone, είναι "κλειδωμένα" σε ένα δίκτυο. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, τα iPhone μπορούν να ξεκλειδωθούν, πράγμα που τους επιτρέπει να συνεργάζονται με οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Η πώληση ενός ξεκλείδωτου iPhone σημαίνει ότι ο αγοραστής έχει μεγαλύτερη ευελιξία και μπορείτε να πουλήσετε σε οποιονδήποτε και όχι μόνο στους πελάτες της τρέχουσας τηλεφωνικής εταιρείας σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα πολύτιμο αν πωλείτε σε μια εταιρεία εμπορίας iPhone.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πού να πουλήσετε το μεταχειρισμένο σας iPhone ή iPod Περισσότερα »

05 του 07

Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αφού γνωρίσετε ότι όλα τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και υγιή και έτοιμα να μεταφερθούν στο νέο σας τηλέφωνο, μπορείτε ασφαλώς να διαγράψετε το παλιό σας iPhone. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτή η διαδικασία διαγράφει όλα τα δεδομένα και τις ρυθμίσεις και επιστρέφει το τηλέφωνο στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν όταν βγήκε για πρώτη φορά από το εργοστάσιο όπου συναρμολογήθηκε. Περισσότερο "

06 του 07

Ελέγξτε το iCloud

πιστωτική εικόνα: lvcandy / Vectors DigitalVision / Getty Images

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναφοράς στο εργοστάσιο, το iPhone σας θα πρέπει να επανεκκινήσει και να σας δείξει την πρώτη οθόνη ρύθμισης. Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να κάνετε τίποτα άλλο με το παλιό σας iPhone. Εάν όλα έχουν πάει σωστά, το παλιό σας iPhone έχει μόνο το iOS και τις ενσωματωμένες εφαρμογές σε αυτό και είναι έτοιμο για το νέο ιδιοκτήτη του να το εγκαταστήσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσετε ότι συμβαίνει αυτό είναι iCloud και Find My iPhone. Συνδεθείτε για να βρείτε το iPhone μου στο http://www.icloud.com/find. Όταν έχετε συνδεθεί, ελέγξτε αν το Find My iPhone εμφανίζει το παλιό σας τηλέφωνο. Εάν δεν το κάνετε, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Εάν το παλιό σας τηλέφωνο εξακολουθεί να εμφανίζεται στο στοιχείο Εύρεση του iPhone μου, χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο για να διαγράψετε το iPhone σας. Όταν γίνει αυτό, επιλέξτε το iPhone σας και αφαιρέστε το από το λογαριασμό σας. Εάν δεν το κάνετε αυτό, το iPhone σας θα εξακολουθεί να είναι κλειδωμένο στο λογαριασμό σας Find My iPhone και ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει και κανείς δεν του αρέσει ένας δυσαρεστημένος αγοραστής.

07 του 07

Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία λειτουργεί σε νέο τηλέφωνο

Οι εικόνες προστατεύονται από τους αντίστοιχους κατόχους τους

Όταν όλα τα δεδομένα σας διαγράφονται και το Find My iPhone δεν παρακολουθεί πλέον το παλιό σας iPhone, υπάρχει μόνο ένα ακόμη βήμα για την προετοιμασία του iPhone σας προς πώληση: βεβαιωθείτε ότι το νέο iPhone σας λειτουργεί.

Η υπηρεσία τηλεφώνου σας θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί από το παλιό σας τηλέφωνο στη νέα σας όταν αγοράσατε και ενεργοποιήσατε το νέο τηλέφωνο. Μπορεί να γνωρίζετε ήδη ότι λειτουργεί: μπορεί να έχετε πάρει τηλεφωνικές κλήσεις στο νέο τηλέφωνο. Εάν όχι, ζητήστε από κάποιον να σας καλέσει και να βεβαιωθείτε ότι η κλήση μεταβαίνει στο νέο σας τηλέφωνο. Εάν συμβαίνει, όλα είναι καλά. Εάν δεν συμβαίνει, επικοινωνήστε με την εταιρεία τηλεφωνίας σας για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σωστά για την υπηρεσία σας πριν να ξεφορτωθείτε το παλιό σας τηλέφωνο.