Πώς να ελέγξετε το iPod Shuffle 3ης γενιάς

Ο τρόπος που ελέγχετε σχεδόν κάθε μοντέλο iPod είναι προφανής: χρησιμοποιήστε τα κουμπιά στο μπροστινό μέρος. Αλλά αυτό δεν λειτουργεί με την iPod Shuffle τρίτης γενιάς . Δεν έχει κουμπιά πάνω του. Υπάρχει ένας διακόπτης, μια λυχνία κατάστασης και μια υποδοχή ακουστικών στο επάνω μέρος του Shuffle, αλλά διαφορετικά, η συσκευή είναι απλά ένα απλό ραβδί. Τόσο πώς τον ελέγχετε;

Πώς να ελέγξετε το iPod Shuffle της τρίτης γενιάς

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν πρόκειται για τον έλεγχο του iPod Shuffle 3ης γενιάς: η λυχνία κατάστασης και το τηλεχειριστήριο ακουστικών.

Η λυχνία κατάστασης στην κορυφή του Shuffle δίνει οπτική ανατροφοδότηση που επιβεβαιώνει τις ενέργειές σας. Το φως γίνεται πράσινο για να παρέχει τα περισσότερα σχόλια, αν και σε μερικές περιπτώσεις γίνεται και πορτοκαλί.

Αντί να χρησιμοποιείτε κουμπιά στο ίδιο το iPod, το 3rd Generation Shuffle χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο τηλεχειριστήριο ενσωματωμένο στα ακουστικά που περιλαμβάνονται (τα ακουστικά τρίτων με τηλεχειριστήρια λειτουργούν επίσης ). Αυτό το τηλεχειριστήριο περιλαμβάνει τρία κουμπιά: αύξηση έντασης ήχου, μείωση έντασης ήχου και κεντρικό κουμπί.

Παρόλο που τα τρία κουμπιά μπορεί να φαίνονται περιορισμένα, παρέχουν στην πραγματικότητα ένα καλό σύνολο επιλογών για το Shuffle, καθώς δεν έχει πάρα πολλά χαρακτηριστικά ούτως ή άλλως. Χρησιμοποιήστε ένα τηλεχειριστήριο ακουστικών για να ελέγξετε την iPod Shuffle τρίτης γενιάς με τους εξής τρόπους:

Ανυψώστε και χαμηλώστε την ένταση του ήχου

Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά αύξησης ή μείωσης της έντασης ήχου (έκπληξη, σωστά;). Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη όταν αλλάζει η ένταση του ήχου. Αναβοσβήνει πορτοκαλί τρεις φορές όταν χτυπήσετε την υψηλότερη ή χαμηλότερη ένταση για να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε περαιτέρω.

Αναπαραγωγή ήχου

Κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί μία φορά. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά για να σας ενημερώσουμε ότι πετύχατε.

Παύση ήχου

Μετά την αναπαραγωγή ήχου, κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί μία φορά. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη για περίπου 30 δευτερόλεπτα για να υποδείξει ότι ο ήχος είναι σε παύση.

Γρήγορη προώθηση μέσα σε ένα τραγούδι / Podcast / Audiobook

Κάντε διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί και κρατήστε το πατημένο. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά.

Επιστροφή μέσα σε ένα τραγούδι / podcast / Audiobook

Τρία κλικ στο κεντρικό κουμπί και κρατήστε το. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά.

Παράλειψη κεφαλαίου τραγουδιού ή audiobook

Κάντε διπλό κλικ στο κεντρικό κουμπί και μετά αφήστε το. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά.

Επιστρέψτε στο Κεφάλαιο του τελευταίου τραγουδιού ή του Audiobook

Τρία κλικ στο κεντρικό κουμπί και αφήστε το να πάει. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά. Για να μεταβείτε στο προηγούμενο κομμάτι, πρέπει να το κάνετε αυτό μέσα στα πρώτα 6 δευτερόλεπτα του τραγουδιού. Μετά τα πρώτα 6 δευτερόλεπτα, το τριπλό κλικ θα σας επαναφέρει στην αρχή του τρέχοντος κομματιού.

Ακούστε το όνομα του τραγουδιού και του καλλιτέχνη

Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κεντρικό κουμπί έως ότου το Shuffle ανακοινώσει το όνομα. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά.

Μετακίνηση μεταξύ λιστών αναπαραγωγής

Αυτό είναι ίσως το πιό περίεργο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε αυτό το μοντέλο Shuffle. Αν έχετε συγχρονίσει πολλές λίστες αναπαραγωγής στην ανακατάταξή σας , μπορείτε να αλλάξετε αυτήν που ακούτε. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το κεντρικό κουμπί και συνεχίστε να κρατάτε ακόμη και αφού ακούσετε το όνομα του καλλιτέχνη και του τραγουδιού. Όταν παίζει ένας τόνος, μπορείτε να αφήσετε το κουμπί. Θα ακούσετε το όνομα της τρέχουσας λίστας αναπαραγωγής και του περιεχομένου της. Κάντε κλικ στα πλήκτρα αύξησης ή μείωσης έντασης ήχου για να μετακινηθείτε στη λίστα λιστών αναπαραγωγής. Όταν ακούτε το όνομα της λίστας αναπαραγωγής που θέλετε να επιλέξετε, κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί μία φορά.

Αφήστε το μενού αναπαραγωγής

Αφού ακολουθήσετε τις προηγούμενες οδηγίες για πρόσβαση στο μενού της λίστας αναπαραγωγής, κάντε κλικ στο κεντρικό κουμπί και κρατήστε το πατημένο. Η λυχνία κατάστασης αναβοσβήνει πράσινη μία φορά.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πού να κατεβάσετε εγχειρίδια iPod Shuffle για κάθε μοντέλο

Πώς να ελέγξετε άλλα μοντέλα iPod Shuffle

Το iPod Shuffle τρίτης γενιάς είναι το μόνο μοντέλο Shuffle που ελέγχεται μόνο από ένα τηλεχειριστήριο στα ακουστικά. Η αντίδραση σε αυτό το μοντέλο ήταν γενικά χλιαρή, οπότε η Apple επανέφερε την παραδοσιακή διεπαφή με το κουμπί-τροχό στο μοντέλο 4ης ​​γενιάς . Δεν υπάρχουν κόλπα για τον έλεγχο αυτού.