Πώς να σιωπήσετε έκτακτης ανάγκης και AMBER ειδοποιήσεις για το iPhone

Όταν εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη του iPhone σας και παίζουν έναν τόνο ειδοποίησης για να προσελκύσουν την προσοχή σας, συνήθως σας ενημερώνουν για πράγματα όπως μηνύματα κειμένου ή φωνητικά μηνύματα. Αυτά είναι σημαντικά, αλλά δεν είναι κρίσιμα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μερικές φορές όμως, πολύ πιο σημαντικά μηνύματα αποστέλλονται από τις τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες για να σας ενημερώσουν για σοβαρά πράγματα όπως ακραίες καιρικές συνθήκες και ειδοποιήσεις AMBER.

Αυτές οι προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης είναι σημαντικές και χρήσιμες (οι ειδοποιήσεις AMBER αφορούν εξαφανισμένα παιδιά, προειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης για θέματα ασφάλειας), αλλά δεν θέλουν όλοι να τα πάρουν. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε ξυπνήσει ποτέ στη μέση της νύχτας από τους συγκλονιστικά δυνατούς ήχους που έρχονται με αυτά τα μηνύματα. Πιστέψτε με: έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμηθεί μέσα από αυτά - και αν έχετε φοβηστεί κατά το παρελθόν, ίσως να μην θέλετε να επαναλάβετε αυτή την παλμική εμπειρία.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης ή / και AMBER στο iPhone σας, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή " Ρυθμίσεις " για να την ανοίξετε.
  2. Πατήστε Ειδοποιήσεις (σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του iOS, αυτό το μενού ονομάζεται επίσης Κέντρο ειδοποιήσεων ).
  3. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης και βρείτε την ενότητα με τίτλο Κυβερνητικές ειδοποιήσεις. Και οι ειδοποιήσεις AMBER και Emergency Alerts είναι ρυθμισμένες στο On / green από προεπιλογή.
  4. Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις AMBER , μετακινήστε το ρυθμιστικό στο Off / White.
  5. Για να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης, μετακινήστε το ρυθμιστικό σε Off / white.

Μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε και τα δύο, να απενεργοποιήσετε και τα δύο ή να αφήσετε ένα ενεργοποιημένο και να απενεργοποιήσετε το άλλο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτά τα συστήματα ειδοποίησης χρησιμοποιούνται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως αυτό το άρθρο και αυτές οι ρυθμίσεις δεν ισχύουν για χρήστες iPhone σε άλλες χώρες. Σε άλλες χώρες, αυτές οι ρυθμίσεις δεν υπάρχουν.

Μπορεί να μην ενοχλείτε τη σιωπή αυτών των ειδοποιήσεων;

Κανονικά, όταν δεν θέλετε να ενοχλούνται από έναν ήχο ειδοποίησης ή ειδοποίησης, μπορείτε απλά να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλήστε το iPhone . Αυτή η επιλογή δεν θα λειτουργήσει με ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και AMBER. Επειδή αυτές οι ειδοποιήσεις σηματοδοτούν μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή ή την ασφάλειά σας, ή τη ζωή ή την ασφάλεια ενός παιδιού, το Μην ενοχλείτε δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Οι ειδοποιήσεις που αποστέλλονται μέσω αυτών των συστημάτων παρακάμπτουν το Μην ενοχλείτε και θα ακούγονται ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σας.

Μπορείτε να αλλάξετε τους ήχους ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης και AMBER;

Ενώ μπορείτε να αλλάξετε τον ήχο που χρησιμοποιείται για άλλες ειδοποιήσεις , δεν μπορείτε να προσαρμόσετε τους ήχους που χρησιμοποιούνται για ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και AMBER. Αυτό μπορεί να έρχεται ως άσχημα νέα για τους ανθρώπους που μισούν τους σκληρούς, λειαντικούς θορύβους που έρχονται μαζί με αυτές τις ειδοποιήσεις. Αξίζει να θυμάστε ότι ο ήχος που παίζουν είναι δυσάρεστος γιατί έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει την προσοχή σας.

Εάν θέλετε να λάβετε τις πληροφορίες χωρίς θόρυβο, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον ήχο στο τηλέφωνό σας και θα δείτε μόνο την ειδοποίηση στην οθόνη, αλλά μην την ακούσετε.

Γιατί δεν πρέπει να απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και AMBER στο iPhone

Παρόλο που αυτές οι ειδοποιήσεις μπορεί μερικές φορές να είναι εκπληκτικές ή ανεπιθύμητες (είτε έρχονται στη μέση της νύχτας είτε επειδή υποδηλώνουν ότι ένα παιδί κινδυνεύει), συνιστούμε να τους αφήσετε να ενεργοποιηθούν - ειδικά τις ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτός ο τύπος μηνύματος αποστέλλεται όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ή άλλα σοβαρά συμβάντα υγείας ή ασφάλειας στην περιοχή σας. Αν υπάρχει ανεμοστρόβιλος ή φλεγμονώδης πλημμύρα ή άλλη πιθανή φυσική καταστροφή που κινεί το δρόμο σας, δεν θα θέλατε να μάθετε και να είστε σε θέση να αναλάβετε δράση; Σίγουρα θα το έκανα.

Οι ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης και AMBER αποστέλλονται πολύ σπάνια - είχα λιγότερα από 5 χρόνια στα 10 χρόνια που διαθέτω για iPhone. Η διατάραξη που προκαλούν είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με το όφελος που προσφέρουν.