Πώς να απενεργοποιήσετε κάθε μοντέλο του iPod nano

Αν έχετε μόλις ένα iPod nano και δεν είχατε ένα iPod πριν, ίσως να ψάχνετε έναν τρόπο να απενεργοποιήσετε το iPod nano. Λοιπόν, σταματήστε την αναζήτησή σας: Πολλές εκδόσεις του iPod nano δεν διαθέτουν παραδοσιακό κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Πώς λοιπόν απενεργοποιείτε ένα iPod nano; Η απάντηση εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε.

Προσδιορισμός του μοντέλου iPod nano

Πρέπει να ξέρετε ποιο νανο μοντέλο έχετε για να μάθετε ποιες οδηγίες θα ακολουθήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο γιατί πολλά μοντέλα του iPod nano φαίνονται αρκετά παρόμοια. Ελέγξτε αυτό το άρθρο για περιγραφές και φωτογραφίες από κάθε γενιά του iPod nano για να μπορείτε να καταλάβετε ποιες οδηγίες χρειάζεστε.

Πώς να απενεργοποιήσετε την 7η και 6η γενιά του iPod nano

Για να απενεργοποιήσετε το iPod nano 7ης γενιάς ή το iPod nano 6ης γενιάς , κάντε τα εξής:

  1. Ξεκινήστε βεβαιώνοντας ότι εκτελείτε το iPod nano OS 1.1 ή νεότερο. Αυτή η ενημερωμένη έκδοση κυκλοφόρησε στα τέλη Φεβρουαρίου 2011, οπότε έχετε ήδη το μοντέλο της 6ης γενιάς σας ήδη. Εάν όχι, ακολουθήστε τις οδηγίες αυτού του άρθρου για να εγκαταστήσετε τις ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος iPod.
    1. Η 7η γενιά νανο έρχεται προεγκατεστημένη με νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος από 1.1, οπότε δεν χρειάζεται να το αναβαθμίσετε. Υποστηρίζει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε για αυτά τα βήματα και μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα 2.
  2. Μόλις εκτελέσετε τη σωστή έκδοση του λογισμικού, μπορείτε να απενεργοποιήσετε ένα iPod nano πιέζοντας το κουμπί ύπνου / αφύπνισης στην επάνω δεξιά πλευρά του νανο. Ένας τροχός προόδου θα εμφανιστεί στην οθόνη.
  3. Κρατήστε το κουμπί μέχρι να σβήσει η οθόνη. Το nano είναι τώρα εκτός λειτουργίας.
  4. Για να ενεργοποιήσετε ξανά το nano, κρατήστε απλά το κουμπί μέχρι να ανάψει η οθόνη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι περισσότερες λειτουργίες της iPod nano-μουσικής, του ραδιοφώνου FM , του βηματόμετρου κ.λπ.-σταματούν όταν απενεργοποιείτε τη συσκευή. Ωστόσο, εάν ενεργοποιήσετε το nano πίσω σε λιγότερο από 5 λεπτά αφού το απενεργοποιήσετε, το nano θα θυμάται τη μουσική που αναπαράγεται όταν την απενεργοποιήσατε και θα επαναληφθεί εκεί.

Πώς να απενεργοποιήσετε το Old iPod nanos (5η γενιά, 4η γενιά, 3η γενιά, 2η γενιά και 1ο γενιά)

Το iPod nano της 5ης γενιάς και τα προηγούμενα μοντέλα δεν κλείνουν με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς. Αντ 'αυτού, πάνε για ύπνο. Υπάρχουν δύο τρόποι να μεταβούν αυτοί οι νανοί:

  1. Σταδιακά: Εάν χρησιμοποιήσετε το nano σας για ένα λεπτό ή δύο και στη συνέχεια το αφήσετε στην άκρη, θα δείτε την οθόνη να αρχίσει να σβήνει και τελικά να πάει μαύρο εντελώς. Αυτό είναι το νανο ύπνο. Όταν ένα iPod nano κοιμάται, χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια μπαταρίας. Αφήνοντας τον νάνο ύπνο σας, εξοικονομείτε την μπαταρία σας για αργότερα.
  2. Αμέσως: Αν δεν θέλετε να περιμένετε αυτή τη σταδιακή διαδικασία, βάλτε το νανο στον ύπνο αμέσως κρατώντας πατημένο το κουμπί αναπαραγωγής / παύσης για μερικά δευτερόλεπτα.

Κρατήστε το iPod nano ύπνο σας χρησιμοποιώντας το κουμπί κράτησης

Εάν πιέσετε οποιοδήποτε κουμπί στο iPod nano όταν κοιμάται, η οθόνη θα ανάψει γρήγορα και το nano σας θα είναι έτοιμο για ροκ.

Αν σκοπεύετε να μην χρησιμοποιήσετε το iPod για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε εξοικονομήσει ενέργεια από τη μπαταρία και ότι το iPod σας δεν παίζει συναυλία μέσα στο σακίδιο σας χρησιμοποιώντας το διακόπτη κρατήματος.

Ο διακόπτης κράτησης βρίσκεται στην κορυφή του iPod nano . Για τα μοντέλα 1ης έως 5ης γενιάς, μετακινήστε το διακόπτη στη θέση On όταν τοποθετείτε το iPod μακριά. Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά το iPod σας, απλώς σύρετε το διακόπτη κράτησης στην άλλη θέση και κάντε κλικ σε ένα κουμπί για να το ξεκινήσετε ξανά.

Στην 6η και 7η γενιά νανο, το κουμπί κρατήματος δεν μετακινείται. απλά πατήστε το (παρόμοιο με το κουμπί κρατήματος σε iPhone ή iPod touch).