Ανάκτηση δεδομένων από πολλούς πίνακες με εσωτερικές συνδέσεις SQL

Το εσωτερικό συνδέει πληροφορίες επιστροφής που εμφανίζονται σε δύο ή περισσότερες βάσεις δεδομένων

Οι εσωτερικές συνδέσεις είναι οι συνηθέστερες συνδέσεις στο SQL. Επιστρέφουν μόνο πληροφορίες που υπάρχουν σε δύο ή περισσότερους πίνακες βάσης δεδομένων. Η συνθήκη σύνδεσης καθορίζει ποια αρχεία συνδυάζονται μαζί και καθορίζεται στη ρήτρα WHERE. Για παράδειγμα, αν χρειάζεστε μια λίστα αγώνων οδηγού / οχήματος όπου τόσο το όχημα όσο και ο οδηγός βρίσκονται στην ίδια πόλη, το παρακάτω ερώτημα SQL ολοκληρώνει αυτήν την εργασία:

SELECT επώνυμο, όνομα, ετικέτα FROM οδηγούς, οχήματα WHERE drivers.location = vehicles.location

Εδώ είναι τα αποτελέσματα:

επώνυμο ετικέτας
----------- ------------ ----
Baker Roland H122JM
Smythe Michael D824HA
Smythe Michael P091YF
Jacobs Abraham J291QR
Jacobs Abraham L990MT

Σημειώστε ότι τα αποτελέσματα είναι ακριβώς αυτά που ζητήθηκαν. Είναι δυνατό να επεξεργαστείτε περαιτέρω το ερώτημα καθορίζοντας πρόσθετα κριτήρια στη ρήτρα WHERE. Υποθέστε ότι το αρχικό ερώτημα αντιστοιχεί στους οδηγούς σε οχήματα που δεν έχουν άδεια οδήγησης (οδηγοί φορτηγών σε αυτοκίνητα και αντίστροφα). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακόλουθο ερώτημα για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα:

SELECT επώνυμο, όνομα, ετικέτα, vehicles.class ΑΠΟ οδηγοί, οχήματα WHERE drivers.location = vehicles.location AND drivers.class = vehicles.class

Αυτό το παράδειγμα καθορίζει τον πίνακα προέλευσης για το χαρακτηριστικό κλάσης στη ρήτρα SELECT επειδή η κλάση είναι διφορούμενη - εμφανίζεται και στους δύο πίνακες. Ο κώδικας θα καθορίζει συνήθως ποια στήλη του πίνακα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα του ερωτήματος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν κάνει τη διαφορά, καθώς οι στήλες είναι πανομοιότυπες και συνδέονται χρησιμοποιώντας ένα equijoin. Ωστόσο, εάν οι στήλες περιέχουν διαφορετικά δεδομένα, αυτή η διάκριση θα ήταν κρίσιμη. Ακολουθούν τα αποτελέσματα αυτού του ερωτήματος:

επώνυμο κλάσης tag name
---------- ------------ ---- ------
Baker Roland H122JM αυτοκίνητο
Smythe Michael D824HA Φορτηγό
Jacobs Abraham J291QR αυτοκίνητο

Οι ελλείπουσες σειρές ένωσαν τον Michael Smythe σε ένα αυτοκίνητο και τον Abraham Jacobs σε ένα φορτηγό, οχήματα που δεν είχαν εξουσιοδότηση να οδηγήσουν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εσωτερικές συνδέσεις για να συνδυάσετε δεδομένα από τρεις ή περισσότερους πίνακες .