Τι είναι η μέθοδος NCSC-TG-025;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο σάρωσης δεδομένων NCSC-TG-025

Το NCSC-TG-025 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου με τη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων NCSC-TG-025 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την ανύψωση πληροφοριών από τη μονάδα και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Παρακάτω υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή τη μέθοδο σκουπίστε τα δεδομένα όπως το πώς λειτουργεί κανονικά καθώς και μερικά προγράμματα που σας επιτρέπουν να το χρησιμοποιήσετε.

Τι κάνει το NCSC-TG-025;

Το NCSC-TG-025 είναι παρόμοιο με άλλες μεθόδους απολύμανσης δεδομένου ότι περνά τα δεδομένα τουλάχιστον μία φορά για να το αντικαταστήσει με μηδενικό, ένα ή τυχαίο χαρακτήρα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι αντίθετη με άλλες μεθόδους, όπως το Write Zero που απλά αντικαθιστά τις πληροφορίες με μηδέν ή τυχαία δεδομένα που χρησιμοποιούν μόνο τυχαίους χαρακτήρες.

Αντ 'αυτού, το NCSC-TG-025 εφαρμόζεται συνήθως με τον ακόλουθο τρόπο, συνδυάζοντας μηδενικά, αυτά και τυχαία χαρακτήρες:

Η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων NCSC-TG-025 είναι ακριβώς η ίδια με τη μέθοδο DoD 5220.22-M και οι παραλλαγές στον τρόπο εφαρμογής της θα είναι παρόμοιες.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων πιθανότατα θα επιβεβαιώσει ότι τα δεδομένα ξεπεράστηκαν επιτυχώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο πέρασμα. Εάν η αντικατάσταση δεν ολοκληρωθεί για κάποιο λόγο, το λογισμικό πιθανότατα θα επαναλάβει το συγκεκριμένο πέρασμα μέχρι να επιβεβαιώσει ότι τα δεδομένα έχουν αντικατασταθεί ή ίσως απλά να σας πει ότι η επαλήθευση δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμένεται, έτσι ώστε εσείς μπορεί να το επαναλάβει με μη αυτόματο τρόπο αν θέλετε.

Σημείωση: Ορισμένα προγράμματα που υποστηρίζουν μεθόδους σκουπίσματος δεδομένων όπως το NCSC-TG-025 θα μπορούσαν πραγματικά να σας επιτρέψουν να δημιουργήσετε το δικό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα περάσματα μηδενικών αντικαταστάσεων αν θέλετε ή να καταργήσετε την επαλήθευση σε κάθε κάρτα.

Ωστόσο, κάθε μέθοδος που κάνετε είναι διαφορετική από αυτή που γράφτηκε παραπάνω, δεν είναι πλέον η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων NCSC-TG-025. Εάν προσαρμόσετε αυτό αρκετά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια διαφορετική μέθοδο εξ ολοκλήρου, όπως VSITR ή Schneier , ή πραγματικά οποιαδήποτε μέθοδο ανάλογα με το πόσο αλλάζετε.

Προγράμματα που υποστηρίζουν NCSC-TG-025

Αν και υπάρχουν πιθανώς αρκετοί άλλοι, το εργαλείο Shredder File στο WinUtilities είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο εξυγίανσης NCSC-TG-025. Δεν μπορεί μόνο να διαγράψει συγκεκριμένα αρχεία, αλλά και ολόκληρους φακέλους και σκληρούς δίσκους.

Μια άλλη εφαρμογή που υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο σκουπίστε τα δεδομένα είναι ο Disk Shredder, αλλά δεν είναι δωρεάν.

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων επιπλέον του NCSC-TG-025. Με το WinUtilities, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο σκουπίσματος δεδομένων NSA καθώς και DOD 5223-23M, Guttman κ.λπ.

Όπως έχετε διαβάσει παραπάνω, ορισμένες εφαρμογές σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη μέθοδο εξυγίανσης. Επομένως, εάν ένα πρόγραμμα σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας, αλλά δεν φαίνεται να υποστηρίζει το NCSC-TG-025, μπορείτε να ακολουθήσετε το ίδιο μοτίβο όπως παραπάνω για να κάνετε τα δελτία ταυτόσημα.

Περισσότερα για το NCSC-TG-025

Η μέθοδος απολύμανσης NCSC-TG-025 ορίστηκε αρχικά στο Forest Green Book , μέρος της σειράς Rainbow της ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Υπολογιστών (NCSC), μια ομάδα που κάποτε ήταν μέρος του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA).

Σημείωση: Το NCSC-TG-025 δεν αποτελεί πλέον πρότυπο εξυγίανσης δεδομένων για τον NSA. Το εγχειρίδιο αποχαρακτηρισμού συσκευών αποθήκευσης NSA / CSS (NSA / CSS SDDM) αναφέρει μόνο την απομάκρυνση και τη φυσική καταστροφή μέσω της καύσης, καθώς η NSA ενέκρινε τρόπους απολύμανσης των δεδομένων του σκληρού δίσκου. Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το NSA / CSS SDDM (PDF).