Τι είναι τα αντίγραφα ασφαλείας Mirror Image;

Έτσι μπορείτε να αντιγράψετε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο σε ένα αρχείο

Ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας μέσω του διαδικτύου που δημιουργεί ένα αντίγραφο ασφαλείας με αντίγραφα ασφαλείας είναι αυτή που υποστηρίζει τα πάντα στον υπολογιστή, χωρίς επιφύλαξη - συμπεριλαμβανομένου του εγκατεστημένου λογισμικού, των προσωπικών αρχείων, του μητρώου κ.λπ. - και την ενοποιεί σε μερικά μόνο αρχεία.

Λόγω του μεγέθους των εφεδρικών αντιγράφων εικονοστοιχείων, είναι γενικά αποθηκευμένα σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους , δίσκους δικτύου ή σε άλλες εσωτερικές μονάδες , αλλά μερικές φορές χρησιμοποιούνται δίσκοι DVD ή BD.

Ο τύπος αρχείου που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ενός αντιγράφου εικονοκυττάρου είναι συνήθως ιδιόκτητο για το πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που χρησιμοποιείται, οπότε διαφέρουν για κάθε εφαρμογή. Μερικές φορές δεν χρησιμοποιείται καθόλου επέκταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα προσαρμοσμένο στο πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε για να το κάνει.

Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αντιγράφων ασφαλείας δεν είναι η ίδια με την κανονική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων ή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κλώνων.

Πώς είναι τα αντίγραφα ασφαλείας Mirror Image διαφορετικά από τα κανονικά αντίγραφα ασφαλείας;

Ένα συνηθισμένο αντίγραφο ασφαλείας είναι πιθανώς ακριβώς αυτό που σκέφτεστε όταν σκέφτεστε τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί - μερικά αρχεία ή μια συλλογή φακέλων με αρχεία μέσα σε αυτά, όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί και είναι έτοιμα για αποκατάσταση, κατόπιν αιτήματος, εάν και όταν τα χρειάζεστε .

Σημείωση: Ορισμένα προγράμματα, όπως το COMODO Backup , μπορούν να εκτελέσουν ένα κανονικό αντίγραφο ασφαλείας, αλλά υποστηρίζουν επίσης την αποθήκευση των αρχείων που έχουν δημιουργηθεί σε ένα αρχείο ( ISO , CBU και άλλα). Ωστόσο, αυτός ο τρόπος αποθήκευσης των δεδομένων δεν θεωρείται κατοπτρική εικόνα, επειδή ο όρος χρησιμοποιείται μόνο όταν δημιουργείται μια ολόκληρη εικόνα του σκληρού δίσκου, όχι μόνο μια εικόνα επιλεγμένων φακέλων και αρχείων.

Ένα αντίγραφο ασφαλείας κλώνου (που μερικές φορές δημιουργεί σύγχυση και ονομάζεται "backup mirror") είναι ένας άλλος τύπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που υποστηρίζουν ορισμένα προγράμματα. Αυτός ο τύπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας παίρνει τα πάντα από μια μονάδα δίσκου και την τοποθετεί σε μια άλλη μονάδα δίσκου. Είναι ένα καθαρό αντίγραφο από το ένα σκληρό δίσκο στο άλλο και είναι χρήσιμο εάν έχετε μια επιπλέον μονάδα δίσκου που βρίσκεται γύρω από την οποία θέλετε να αποθηκεύσετε τα κύρια αρχεία σας.

Αφού δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας κλώνου, μπορείτε απλά να εναλλάξετε τον κλωνοποιημένο δίσκο με τον τρέχοντα δίσκο σας για να έχετε τα πάντα στη θέση του όπως κάνατε κατά τη στιγμή της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Όπως ένας κλώνος, ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύει επίσης απολύτως όλα όσα υπάρχουν στον υπολογιστή σας τη στιγμή του backup. Αυτό περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένων όλων των σημαντικών αλλά κρυφών αρχείων συστήματος , συν όλα τα προσωπικά σας αρχεία, εικόνες, βίντεο, έγγραφα, εγκατεστημένα προγράμματα, προσωρινά αρχεία ... ακόμη και τα αρχεία που ίσως έχετε κάθεται στην Ανακύκλωση Αποθήκη.

Κυριολεκτικά όλα από τη μονάδα σκληρού δίσκου που δημιουργείτε αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύονται στο αντίγραφο ασφαλείας του καθρέφτη. Επειδή το αντίγραφο ασφαλείας αποθηκεύεται σε μερικά μόνο αρχεία, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο που χρησιμοποιείτε ενεργά, χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας.

Το αντίγραφο ασφαλείας των αντιγράφων είναι πράγματι το ίδιο με ένα αντίγραφο ασφαλείας κλώνου, αλλά αντί να αντιγράφετε τα αρχεία σε έναν διαφορετικό σκληρό δίσκο σε μια εύκολα χρησιμοποιήσιμη μορφή, τα αρχεία υποστηρίζονται και συχνά συμπιέζονται επίσης σε ένα αρχείο ή μερικά αρχεία, τα οποία στη συνέχεια πρέπει να αποκατασταθούν χρησιμοποιώντας το αρχικό λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Σημείωση: Είναι σημαντικό να δηλώσετε ξανά ότι ένα εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας είναι ακριβώς όπως ένα αντίγραφο ασφαλείας στον καθρέφτη (κλώνος) αλλά αντί να αντιγράψετε τα δεδομένα σε έναν καινούργιο σκληρό δίσκο, αντιγράφεται σε ένα ή περισσότερα αρχεία τα οποία αργότερα μπορούν να αποκατασταθούν / οδηγώ.

Ορισμένα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας υποστηρίζουν ακόμη και αυτό που ονομάζεται τοποθέτηση της εικόνας καθρέφτη, έτσι ώστε να μπορείτε να περιηγηθείτε στα αρχεία που είναι αποθηκευμένα μέσα σε αυτήν ακριβώς σαν να ήταν εφεδρικά τακτικά. Μερικοί ακόμη σας επιτρέπουν να αντιγράψετε συγκεκριμένα αρχεία από το αντίγραφο ασφαλείας του καθρέφτη, αλλά δεν υποστηρίζουν όλα τα προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και τα περισσότερα σας επιτρέπουν να "ανοίγετε" τα απεικονιζόμενα δεδομένα όταν είναι ώρα να τα επαναφέρετε (αλλά αυτό δεν σας επιτρέπει να δείτε τα αρχεία έως ότου όλα έχουν αποκατασταθεί και μπορείτε να εκκινήσετε ξανά στο λειτουργικό σύστημα).

Πότε είναι χρήσιμη η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Mirror Image;

Η δημιουργία ενός εφεδρικού αντιγράφου εικονογράφησης σαφώς δεν είναι ευεργετική για όλες τις περιστάσεις. Εάν θέλετε γρήγορη πρόσβαση στα αντίγραφα ασφαλείας ή πρέπει να αντιγράψετε όλα τα αρχεία σας σε έναν άλλο σκληρό δίσκο, τότε δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα αρχείο εικόνας καθρέφτη των δεδομένων.

Ένα αντίγραφο ασφαλείας για τα κατοπτρικά είδωλα είναι ένα καλό πράγμα που έχετε εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρος ο σκληρός δίσκος σας μπορεί να αποκατασταθεί όπως είναι σε κάποιο σημείο στο μέλλον. Όπως προαναφέρθηκε, αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο σκληρός δίσκος και όλα τα αρχεία του, συμπεριλαμβανομένων αρχείων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, διαγραμμένων αρχείων, οτιδήποτε μπορεί να σας δίνει λάθη όταν το ανοίγετε ... αλλά και τα κανονικά αρχεία εργασίας σας όπως τα έγγραφα, οι εικόνες σας , εγκατεστημένα προγράμματα κ.λπ.

Ίσως έχετε συλλέξει πολλά προγράμματα και αρχεία με την πάροδο των ετών και είναι πολύ δύσκολο να επανεγκαταστήσετε ή να ξαναφορτώσετε τα πάντα ξανά. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε μια κατοπτρική εικόνα ολόκληρου του σκληρού δίσκου. Εάν συμβαίνει κάτι με την υπάρχουσα μονάδα δίσκου σας, απλώς επαναφέρετε τα απεικονιζόμενα δεδομένα σε μια νέα.

Μια άλλη φορά που είναι χρήσιμη μια αντιγραφή εικονοκυττάρου είναι αμέσως μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Μόλις εγκατασταθεί στον σκληρό δίσκο και ίσως ακόμη και αφού το έχετε ενημερώσει πλήρως και προσθέσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικόνα καθρέφτη για την κατάσταση του σκληρού δίσκου, έτσι ώστε εάν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά τα Windows (ή οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα ) μπορείτε απλά να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας του καθρέφτη και στη συνέχεια να ξεκινήσετε από εκεί, παρακάμπτοντας όλα τα βήματα εγκατάστασης.

Λογισμικό που υποστηρίζει Mirror Image Backups

Τα εφεδρικά αντίγραφα ασφαλείας εικόνας δεν είναι συνηθισμένο χαρακτηριστικό σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, επειδή οι περισσότερες εφαρμογές δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων με τρόπο που τους καθιστά εύκολο να χρησιμοποιηθούν μετά την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει σε μια κατοπτρική εικόνα.

Το AOMEI Backupper είναι ένα παράδειγμα ενός ελεύθερου προγράμματος που μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας για κατοπτρικά είδωλα. Όταν επιλέγετε αυτή την επιλογή στο πρόγραμμα, θα δημιουργήσει ένα αρχείο ADI που περιέχει όλα τα δεδομένα που περιέχονται στον σκληρό δίσκο προέλευσης.