Αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων ακουστικού PlayStation VR

Εάν το ακουστικό PlayStation 4 δεν ενεργοποιηθεί ή δεν θα σας παρακολουθήσει, μην πανικοβληθείτε!

Ένα ακουστικό PlayStation VR (PSVR) μπορεί να φαίνεται σαν ένα παιχνίδι (εντάξει, ένα αρκετά δροσερό παιχνίδι), αλλά είναι στην πραγματικότητα αρκετά περίπλοκο εξάρτημα. Η εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας εξαρτάται από το σετ μικροφώνου-ακουστικού, την κάμερα, τον ελεγκτή κονσόλας Playstation 4 (PS4) και το σώμα σας όλα λειτουργούν από κοινού.

Η κάμερα παρακολουθεί τόσο τις κινήσεις του ακουστικού που φοράτε όσο και το χειριστήριο στα χέρια σας και στη συνέχεια επικοινωνεί με το PlayStation 4. Το PS4 στέλνει στη συνέχεια το αντίστοιχο βίντεο στη μονάδα επεξεργασίας του PSVR, η οποία χωρίζει αυτό το βίντεο, αποστέλλοντας ένα την τηλεόρασή σας και ένα στο ακουστικό.

Τις περισσότερες φορές, αυτή η διαδικασία είναι πολύ ομαλή. Στην πραγματικότητα, εκπληκτικά ομαλή όταν θεωρείτε ότι είναι ένα κλάσμα του κόστους για να πάρει την ίδια ρύθμιση σε έναν υπολογιστή . Αλλά μερικές φορές, η διαδικασία εξελίσσεται σε μερικά προβλήματα. Θα εκτελέσουμε μερικά από τα βασικά προβλήματα και τα βήματα για τον τρόπο αντιμετώπισής τους.

Το PlayStation VR κέρδισε την εκκίνηση μετά την αρχική εγκατάσταση

Μην πανικοβάλλεστε αν όλα δεν ενεργοποιούνται μετά την αρχική ρύθμιση. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προσθέτουν ταυτόχρονα το PlayStation VR και την PlayStation Camera που απαιτούνται από το VR. Αυτά είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά αξεσουάρ που προστίθενται στο PlayStation, οπότε δεν είναι περίεργο ότι δεν πηγαίνει πάντα ομαλά.

  1. Αρχικά, επανεκκινήστε το PlayStation . Πρόκειται για ένα βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που λειτουργεί με σχεδόν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή . Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να απενεργοποιείτε απευθείας το PlayStation 4. Αντ 'αυτού, κρατήστε πατημένο το κουμπί PlayStation για να εμφανιστεί το γρήγορο μενού, επιλέξτε "Power" και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Restart PS4". Αυτό επιτρέπει στο PlayStation να προχωρήσει στην κανονική διαδικασία τερματισμού λειτουργίας πριν από την επανεκκίνηση.
  2. Αν εξακολουθείτε να έχετε προβλήματα, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα καλώδια . Απενεργοποιήστε το PlayStation πηγαίνοντας στο ίδιο μενού Power και επιλέγοντας "Turn Off PS4". Όταν το PlayStation 4 είναι πλήρως ενεργοποιημένο, ξεκλειδώστε κάθε καλώδιο που περιλαμβάνεται στο PlayStation 4 VR. Περιλαμβάνει και τα τέσσερα καλώδια στο πίσω μέρος της μονάδας επεξεργασίας και τα δύο καλώδια στο μπροστινό μέρος της μονάδας. Το ακουστικό VR πρέπει επίσης να αποσυνδεθεί από το καλώδιο επέκτασης. Μόλις αποσυνδέσετε κάθε καλώδιο, συνδέστε τα ξανά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το PlayStation 4.
  3. Είναι ενεργοποιημένο το ακουστικό VR; Αν όχι, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο καλώδιο που συνδέει το ακουστικό με τη μονάδα επεξεργασίας VR. Αφαιρέστε το καλώδιο προέκτασης από την εξίσωση συνδέοντας το ακουστικό κατευθείαν στη μονάδα επεξεργασίας. Δεν θα έχετε αρκετό καλώδιο για αναπαραγωγή, αλλά αυτό θα ελέγξει το καλώδιο επέκτασης. Έχουν υπάρξει προβλήματα με το καλώδιο επέκτασης να μην εισέρχεται σωστά στη μονάδα επεξεργασίας. Εάν το ακουστικό σας είναι ενεργοποιημένο όταν είναι απευθείας συνδεδεμένο, είναι το καλώδιο επέκτασης που προκαλεί το πρόβλημα. Γυρίστε ξανά το ακουστικό στο καλώδιο επέκτασης, συνδέστε το καλώδιο στη μονάδα επεξεργασίας και προσπαθήστε να ασκήσετε λίγη πίεση κάτω από το καλώδιο που ωθείται προς τα πάνω προς την οροφή. Αυτό μπορεί να ευθυγραμμίσει σωστά τον προσαρμογέα καλωδίων και να επιτρέψει την ενεργοποίηση του ακουστικού. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κακό καλώδιο, αλλά είναι περισσότερο σχεδιαστικό ελάττωμα.
  1. Το τελευταίο πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε είναι το καλώδιο HDMI . Ένα ελαττωματικό καλώδιο HDMI μπορεί να προκαλέσει πολλά διαφορετικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας κενής οθόνης, μιας ασαφούς οθόνης ή μιας οθόνης με χρώματα από το χτύπημα. Οποιαδήποτε και όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν το VR σας να συμπεριφέρονται άσχημα. Ευτυχώς, έχετε δύο καλώδια HDMI για να δοκιμάσετε ήδη: ένα που ήρθε με το PS4 και αυτό που συνοδεύει το εξάρτημα VR.
    1. Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να ενεργοποιήσετε το PS4. Αρχικά, συνδέστε το καλώδιο από το HDMI OUT της μονάδας επεξεργασίας στο HDMI OUT του PS4. Αυτό είναι ίσως το αρχικό καλώδιο HDMI PS4 σας. Εάν λειτουργεί, θα πρέπει να δείτε την οθόνη PlayStation στην τηλεόρασή σας. Τώρα αποσυνδέστε αυτό το καλώδιο και αντικαταστήστε το με το καλώδιο HDMI που είναι συνδεδεμένο στη θύρα HDMI IN της μονάδας επεξεργασίας. Συνδέστε το στην τηλεόραση χρησιμοποιώντας την ίδια θύρα HDMI στο πίσω μέρος της τηλεόρασής σας. Θα πρέπει να δείτε την οθόνη PlayStation 4 στην τηλεόραση. Αν όχι, έχετε ένα κακό καλώδιο HDMI.

Το PlayStation VR έχει προβλήματα που σας παρακολουθούν

Αν το PS4 δεν μπορεί να ανιχνεύσει σωστά την κάθισή σας ή όταν κινείστε, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην αλληλεπίδρασή σας στο παιχνίδι. Μερικές φορές, απλά δεν θα ευθυγραμμιστεί σωστά στο παιχνίδι. Ή μπορείτε να βρείτε την κίνηση των κομματιών PS4 που δεν δημιουργείτε.

  1. Πρώτα, ελέγξτε την απόσταση από την κάμερα. Θυμηθείτε ότι η απόσταση σας από το PS4 ή την τηλεόρασή σας δεν έχει σημασία. Η απόσταση από την κάμερα είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να είστε περίπου 5 πόδια μακριά από την κάμερα χωρίς τίποτα ανάμεσα σε εσάς και την κάμερα. Σε γενικές γραμμές, είναι καλύτερα να είναι λίγο περισσότερο από 5 πόδια από το να είναι πολύ κοντά. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία ενός δωματίου εικονικής πραγματικότητας .
  2. Δεύτερον, ελέγξτε την κάμερα. Μπορείτε να ρυθμίσετε την κάμερα PlayStation ανοίγοντας τις ρυθμίσεις του PlayStation, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις συσκευές και επιλέγοντας την κάμερα PlayStation. Αυτή η διαδικασία θα σας πάρει τρεις φωτογραφίες για να βοηθήσετε το PS4 να σας αναγνωρίσει μέσα στο πλαίσιο.
    1. Όταν εμφανιστεί πρώτα η οθόνη, το τετράγωνο θα βρίσκεται στην αριστερή πλευρά. Αλλά πριν βάλετε το πρόσωπό σας στην πλατεία, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή σας δείχνει στη μέση της οθόνης. Αν βρίσκεστε δεξιά ή αριστερά, μετακινήστε την καρέκλα σας ή ρυθμίστε την κάμερα έτσι ώστε να εμφανίζεται στη μέση. Μετά τη λήψη της σωστής θέσης, ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ρυθμίσετε την κάμερα.
  1. Στη συνέχεια, βελτιστοποιήστε τις λυχνίες παρακολούθησης στο ακουστικό. Το PlayStation VR ξέρει πού βρίσκεστε και πώς γυρίζει το κεφάλι σας με την παρακολούθηση των φώτων στο ακουστικό. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε αυτή τη διαδικασία ανοίγοντας ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στις συσκευές, επιλέγοντας το PlayStation VR και, στη συνέχεια, Ρυθμίστε τα φώτα παρακολούθησης. Θα χρειαστείτε το σετ ακουστικών που είναι ενεργοποιημένο για να βελτιστοποιήσετε τις λυχνίες παρακολούθησης. Δεν χρειάζεται να φοράτε το ακουστικό. Θα το κρατήσετε μπροστά σας για να βελτιστοποιήσετε τα φώτα παρακολούθησης.
    1. Το PS4 θα σας καθοδηγήσει στο να τοποθετήσετε τα φώτα παρακολούθησης μέσα σε πλαίσια στην οθόνη, αλλά προτού ξεκινήσετε αυτήν τη διαδικασία, αναζητήστε πρόσθετες πηγές φωτός που εμφανίζονται στην πρώτη οθόνη. Εάν έχετε μια λάμπα ή κάποια άλλη πηγή φωτός που εμφανίζεται στη φωτογραφική μηχανή, προσπαθήστε να την απομακρύνετε από την όραση της φωτογραφικής μηχανής πριν ρυθμίσετε τις λυχνίες παρακολούθησης. Αυτή η πρόσθετη πηγή φωτός ενδέχεται να πετάει το VR. Μπορείτε επίσης να περάσετε την ίδια διαδικασία με τον ελεγκτή PS4, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με αυτό κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών VR.
  2. Εάν έχετε διαλείποντα προβλήματα, επιβεβαιώστε τη θέση σας . Μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη θέση σας μεταβαίνοντας στο γρήγορο μενού, επιλέγοντας Adjust PlayStation VR και Επιβεβαίωση της θέσης σας. Αυτό θα σας δείξει στην οθόνη. Μετακινήστε τον ελεγκτή στην οθόνη για να επιβεβαιώσετε ότι το PlayStation μπορεί να το δει επίσης.

Η ποιότητα της εικόνας είναι κακή ή δεν ευθυγραμμίζεται σωστά

Η πιο συνηθισμένη αιτία για κακή ποιότητα εικόνας είναι η ευθυγράμμιση του ίδιου του ακουστικού. Θα πρέπει να ξεκινήσετε οποιαδήποτε περίοδο λειτουργίας παιχνιδιού ανοίγοντας το γρήγορο μενού κρατώντας πατημένο το κουμπί PlayStation, επιλέγοντας Adjust PlayStation VR και στη συνέχεια Adjusting VR Headset Position. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να διαβάσετε καθαρά ολόκληρο το μήνυμα χωρίς να μετακινήσετε το κεφάλι σας. Και αν κανονικά φοράτε γυαλιά, φροντίστε να τα κρατάτε ανοικτά!

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού θα πρέπει να βρίσκεται στο πάνω μέρος του κεφαλιού σας. Και ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο αριστερά ή δεξιά μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε το σετ μικροφώνου-ακουστικού ώστε οι λέξεις να καταστούν σαφείς. Δώστε προσοχή στη γραμμή στην κορυφή του κουτιού. Εάν όλα είναι θολά και η γραμμή είναι χαμηλότερη στη μέση, μετακινήστε το ακουστικό επάνω. Αν η γραμμή είναι υψηλότερη στη μέση, μετακινήστε την προς τα κάτω. Στη συνέχεια, μετακινήστε το σετ μικροφώνου-ακουστικού προς τα αριστερά μέχρι να διαγραφεί η ρύθμιση "A" στην ρύθμιση. Στη συνέχεια, κοιτάξτε το "t" στο τέλος της πρότασης και ρυθμίστε ελαφρά δεξιά μέχρι να είναι σαφές.

Μην βγείτε από αυτήν την οθόνη ακόμα. Αντ 'αυτού, πάρτε ολόκληρη την οθόνη. Αν οποιοδήποτε τμήμα του εμφανίζεται ασυνήθιστα θολή, και ειδικά αν δείτε τι φαίνεται να είναι γραμμές γραμμών που παράγονται από το φως, ίσως χρειαστεί να καθαρίσετε το φακό των ακουστικών. (Περισσότερα για αυτό στην επόμενη ενότητα.)

Εάν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία κινηματογράφου για να παίξετε ένα παιχνίδι που δεν είναι VR, μπορείτε να αλλάξετε τα μεγέθη οθόνης. Το μεγαλύτερο μέγεθος θα εμφανίζεται πάντα θολή, εκτός από το κέντρο της οθόνης. Η μέση οθόνη είναι συνήθως καλύτερο για να παίζετε παιχνίδια που δεν είναι VR. Ακόμη και σε αυτή τη λειτουργία, οι πλευρές της οθόνης θα εμφανιστούν θολή, εκτός κι αν μετακινήσετε το κεφάλι σας για να τις δείτε. Αυτή η θολή επίδραση γίνεται για έναν λόγο: μιμείται την περιφερειακή όραση,

Πώς να καθαρίσετε και να διατηρήσετε το PlayStation VR

Ένα μοναδικό αποτύπωμα στο φακό του ακουστικού Playstation μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει θόλωση στην οθόνη, γι 'αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσετε το ακουστικό - ειδικά για κάθε φακό - όσο το δυνατόν καθαρότερο. Επειδή φοράτε κάτι στο πρόσωπό σας, είναι εύκολο να πάρετε αυτό το δαχτυλίδι δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μπορεί να έχετε συχνά φαγούρα στο πρόσωπό σας ή να ρυθμίσετε τα πτερύγια του ακουστικού. Κάθε φορά που φτάνετε στο ακουστικό ενώ το φοράτε, κινδυνεύετε να βάζετε αυτό το μουτζούρωμα στο φακό.

Το PlayStation VR ήρθε με ένα πανί που θα χρησιμοποιηθεί για καθαρισμό. Αν το έχετε χάσει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα σχεδιασμένο για τον καθαρισμό των γυαλιών ματιών. Δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε υγρό οποιουδήποτε είδους και να αποφεύγετε τις πετσέτες, τις χαρτοπετσέτες, τους ιστούς ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα που δεν έχει σχεδιαστεί για τον καθαρισμό των φακών κάμερας ή των γυαλιών ματιών. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να αφήσει σωματίδια ή ακόμα και να χαράξει την επιφάνεια του φακού.

Αφού καθαρίσετε κάθε φακό, πρέπει να κάνετε το ίδιο και για τα φώτα στο εξωτερικό του ακουστικού. Για να καθαρίσετε τα φώτα αντί για το παρεχόμενο πανί, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα ή χαρτομάντιλο. Δεν θέλετε να μεταφέρετε βρωμιά ή σκόνη από το εξωτερικό του ακουστικού στο πανί που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το φακό από μέσα.

Τέλος, πρέπει να καθαρίσετε τη φωτογραφική μηχανή PlayStation χρησιμοποιώντας το ίδιο ύφασμα που χρησιμοποιήσατε για τους φακούς μέσα στο ακουστικό. Μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε την κάμερα καθαρή ως το ίδιο το ακουστικό.

Το PlayStation VR κάνει εμένα ή το παιδί μου να αισθάνονται ναυτία

Οι περισσότερες εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας έχουν ένα συνιστώμενο όριο ηλικίας 12 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένου του PlayStation VR. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μακροχρόνια βλάβη για ένα μικρότερο παιδί που χρησιμοποιεί το VR. Στην πραγματικότητα, οι ενήλικες είναι επιρρεπείς στους ίδιους κινδύνους, είναι συνηθέστερο στα νεότερα παιδιά.

Η πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια είναι η ασθένεια κίνησης, η οποία μπορεί να προκαλέσει ακραία ναυτία. Μπορεί να παρουσιαστεί ασθένεια κίνησης σε οποιοδήποτε βιντεοπαιχνίδι , αλλά επειδή το ακουστικό Playstation αντικαθιστά σχεδόν ολόκληρο το οπτικό μας πεδίο, μπορεί να είναι περισσότερο πρόβλημα με το VR.

Η καλύτερη λύση είναι να περιορίσετε το χρόνο που αφιερώνετε χρησιμοποιώντας το VR. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να φάτε ένα μικρό σνακ πριν παίζετε ή φοράτε ζώνες συσκότισης που χρησιμοποιούνται για ασθένεια κίνησης.