Είναι ο υπολογιστής σας έτοιμος για εικονική πραγματικότητα;

Έτσι, αποφασίσατε τελικά να πάρετε το βήμα και να πάτε 'all in' σε εικονική πραγματικότητα που βασίζεται σε Η / Υ. Έχετε ήδη κάνει την εργασία σας και έχετε αγοράσει μια οθόνη VR που είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Λοιπόν, ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση του συστήματος VR; Τι χρειάζεστε εκτός από μια Οθόνη Προσαρμοσμένης Κεφαλής από την HTC ή την Oculus; Χρειάζεστε έναν υπολογιστή με δυνατότητα "VR", φυσικά!

Τι κάνει το PC "VR-ready"; Μπορεί ο τρέχων υπολογιστής σας να κάνει τη δουλειά;

Δύο από τους δημοφιλέστερους κατασκευαστές ακουστικών VR, Oculus και HTC / Valve, έχουν παράσχει συνιστώμενες προδιαγραφές ελάχιστου απαιτούμενου υπολογιστή (Oculus / HTC) που θα πρέπει να εγγυώνται τουλάχιστον μια αξιοπρεπή εμπειρία VR. Πηγαίνοντας κάτω από αυτές τις προδιαγραφές ενδέχεται να προκύψουν μειωμένα πλαίσια, καθυστέρηση παρακολούθησης της κίνησης και άλλα δυσάρεστα γεγονότα που μπορεί να προκαλέσουν ασθένεια VR σε μερικούς ανθρώπους και μπορεί να καταλήξουν σε καταστροφή της συνολικής σας εμπειρίας VR.

Γιατί οι προδιαγραφές ελάχιστης βασικής γραμμής VR είναι τόσο σημαντικές;

Ο κύριος λόγος που δημοσιεύτηκε στις ελάχιστες προδιαγραφές VR είναι τόσο σημαντικός, διότι δίνουν στους προγραμματιστές της VR κάτι να στοχεύσουν ως σημείο αναφοράς για να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους και τα παιχνίδια τους. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες που έχουν υπολογιστές με AT LEAST τις ελάχιστες προδιαγραφές για το VR θα έχουν καλή εμπειρία επειδή ο προγραμματιστής έχει διαμορφώσει την εφαρμογή ή το παιχνίδι τους για να επωφεληθεί από το επίπεδο απόδοσης που παρέχεται από τις ελάχιστες προδιαγραφές. Οτιδήποτε ο χρήστης έχει πάνω από αυτές τις προδιαγραφές είναι απλώς σάρκα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε επιπλέον ιπποδύναμη που έχουν πάνω από τις ελάχιστες προδιαγραφές για να επιτρέψουν υψηλότερες ρυθμίσεις γραφικών λεπτομερειών, υπερδειγματοληψία, αντιπαράθεση κ.λπ.

Επομένως, ο καλύτερος κανόνας είναι να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας πλησιάζει ή υπερβαίνει τις ελάχιστες απαιτήσεις. Εάν θέλετε να κάνετε μια μικρή "πρόβλεψη για το μέλλον", θα θελήσετε να επιλέξετε λίγο παραπάνω από τις ελάχιστες προδιαγραφές.

Τα πιο σημαντικά πράγματα που χρειάζεται ο υπολογιστής σας να θεωρείται ως "VR-ready":

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ:

Το ελάχιστο spec επεξεργαστή PC για τις πιο δημοφιλείς οθόνες (HMD) είναι ένα Intel Core i5 4590 ή ένα AMD FX 8350 ή μεγαλύτερο. Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, συνιστούμε να επιλέγετε κάτι πιο ισχυρό, όπως το Intel Core i7 (ή το ισοδύναμο AMD).

Πόσο μεγάλη διαφορά έχει ο επεξεργαστής στη συνολική εμπειρία VR, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποσοτικά, αλλά γενικά αν επιλέγετε ένα i5 έναντι ενός i7, η διαφορά τιμής μεταξύ των δύο επεξεργαστών πιθανότατα δεν είναι τόσο κοντά όσο η διαφορά τιμής μεταξύ των καρτών γραφικών υψηλότερου επιπέδου. Ένας βραδύτερος επεξεργαστής θα μπορούσε επίσης να εμποδίσει την απόδοση μιας κάρτας γραφικών υψηλότερου σημείου, η οποία είναι μια άλλη θεώρηση. Δεν θέλετε να ξοδέψετε μια δέσμη χρημάτων σε μια φανταστική κάρτα γραφικών μόνο για να καταλήξετε ο επεξεργαστής σας ως σημείο συμφόρησης του συστήματος.

Μνήμη

Oculus συνιστά τουλάχιστον 8 GB, όπου η HTC συνιστά το ελάχιστο των 4 GB. Και πάλι, όταν πρόκειται για τη μνήμη, δεν μπορείτε πραγματικά να πάει στραβά με την αγορά περισσότερο από την ελάχιστη απαίτηση. Το σύστημά σας θα εκμεταλλευτεί την πρόσθετη μνήμη και γενικά θα βελτιώσει την ταχύτητα σχεδόν κάθε εργασίας που εκτελεί ο υπολογιστής σας.

Κάρτα Γραφικών και Έξοδος Οθόνης

Αυτός είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στην απόδοση του VR. Αυτό είναι επίσης όπου τα πράγματα μπορούν να πάρουν ακριβό πολύ γρήγορα. Οι ελάχιστες προδιαγραφές για κάρτες βίντεο με δυνατότητα VR είναι σε μικρή κατάσταση ροής, καθώς νέες επαναλήψεις καρτών γραφικών εισήχθησαν στην αγορά λίγο μετά την ανακοίνωση των ελάχιστων προδιαγραφών.

Αρχικά, η βασική απαίτηση ήταν LEAST ένα Nvidia GTX 970 ή καλύτερα, ή ένα AMD R9 290 ή καλύτερα. Η σειρά Nvidia GTX 10 κυκλοφόρησε λίγο μετά την εμφάνιση των προδιαγραφών, οπότε τώρα υπάρχουν 1050, 1060, 1070, 1080, κ.α. Ίδια περίπτωση για την AMD. Αυτή η σύγχυση αφήνει τον αγοραστή να αναρωτιέται ποιο να επιλέξει, για παράδειγμα, είναι ένα 1050 καλύτερο από ένα 970; Είναι ένα 980 καλύτερο από ένα 1060; Μπορεί να μπερδευτεί.

Η συμβουλή μας είναι να πάτε με τη νεότερη έκδοση της κάρτας που ήταν η ελάχιστη προδιαγραφή και αν τα γραφικά είναι πραγματικά σημαντικά για εσάς και έχετε τον προϋπολογισμό, πηγαίνετε τουλάχιστον ένα επίπεδο υψηλότερο από το ελάχιστο. Παράδειγμα, το GTX 970 ήταν το αρχικό ελάχιστο spec, το 1070 είναι ίσως ένα ασφαλές στοίχημα για το ποιο θα είναι το επόμενο "benchmark". Ένα 1080 κοστίζει αρκετά περισσότερο από ένα 1070, αλλά εάν θέλετε διαγράμματα προ-επιπέδου και υψηλότερα ποσοστά καρέ και θέλετε να προσθέσετε λίγο "ανθεκτικότητα στο μέλλον", τότε ίσως θέλετε να πάτε για το 1080 αν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας.

Η έξοδος της οθόνης είναι επίσης σημαντική. Το Oculus απαιτεί HDMI 1.3 ή καλύτερο και το HTC θέτει τη γραμμή στο 1.4 ή στο DisplayPort 1.2. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα γραφικών που αγοράζετε υποστηρίζει όποιο HMD καταλήγετε να επιλέγετε.

USB, OS και άλλα θέματα:

Ο τύπος θυρών USB που υποστηρίζει το σύστημά σας είναι επίσης σημαντικός για το VR. Για τον Oculus, θα χρειαστείτε μερικές θύρες USB 3.0 και, παραδόξως, απαιτούνται θύρες USB 2.0. Για το HTC Vive απαιτείται μόνο USB 2.0 (αλλά είναι καλό αν έχετε ορισμένες θύρες USB 3.0).

Όσον αφορά το λειτουργικό σας σύστημα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον Windows 7 SP1 (64-bit) ή υψηλότερη για να ενώσετε το κόμμα VR.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε την επένδυση σε μια μονάδα SSD για τη μονάδα δίσκου σας OS, αν μπορείτε να την αντέξετε οικονομικά, καθώς θα βελτιώσει πιθανώς τους χρόνους φόρτωσης της εφαρμογής VR και θα επιταχύνει και άλλες εργασίες.

Καθώς το VR εμφανίζει αύξηση της ανάλυσης, της δυνατότητας και της πολυπλοκότητας, αναμένεται ότι οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος VR ​​θα αυξηθούν επίσης για να υποστηρίξουν τα επιπρόσθετα εικονοστοιχεία και άλλες προόδους. Ίσως θελήσετε να το λάβετε αυτό υπόψη κατά την αγορά της συσκευής VR PC σας, οπότε δεν θα υποβιβαστείτε αργότερα κάτω από το δρόμο.