Πώς να διαμορφώσετε την υποστήριξη WPA στα Microsoft Windows

Το WPA είναι Wi-Fi Protected Access , ένα από τα πολλά δημοφιλή πρότυπα για την ασφάλεια ασύρματου δικτύου . Αυτό το WPA δεν πρέπει να συγχέεται με την ενεργοποίηση προϊόντος των Windows XP , μια ξεχωριστή τεχνολογία που περιλαμβάνεται επίσης στο λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows.

Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi WPA με τα Windows XP, ίσως χρειαστεί να αναβαθμίσετε ένα ή περισσότερα στοιχεία του δικτύου σας, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος XP και των προσαρμογέων δικτύου, σε ορισμένους υπολογιστές καθώς και στο σημείο ασύρματης πρόσβασης .

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ρυθμίσετε το WPA σε δίκτυα Wi-Fi που διαθέτουν πελάτες Windows XP.

Δυσκολία: Μέσος όρος

Χρόνος που απαιτείται: 30 λεπτά

Εδώ είναι πώς:

  1. Βεβαιωθείτε ότι κάθε υπολογιστής με Windows στο δίκτυο εκτελεί το Windows XP Service Pack 1 (SP1) ή μεγαλύτερο. Το WPA δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows XP ή παλαιότερες εκδόσεις των Microsoft Windows.
  2. Για οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows XP που χρησιμοποιεί SP1 ή SP2, ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα στο XP Service Pack 3 ή νεότερο για καλύτερη υποστήριξη WPA / WPA2. Οι υπολογιστές του Service Pack 1 XP δεν υποστηρίζουν την προεπιλογή WPA και δεν υποστηρίζουν το WPA2. Για να αναβαθμίσετε έναν υπολογιστή XP SP1 για να υποστηρίξετε το WPA (όχι όμως το WPA2), είτε
      • εγκαταστήστε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα υποστήριξης των Windows XP για προστατευμένη πρόσβαση Wi-Fi από τη Microsoft
  3. αναβαθμίστε τον υπολογιστή σε XP SP2
  4. Οι υπολογιστές XP Service Pack 2 υποστηρίζουν από προεπιλογή το WPA αλλά όχι το WPA2. Για να αναβαθμίσετε έναν υπολογιστή XP SP2 για να υποστηρίξετε επίσης το WPA2, εγκαταστήστε την ενημερωμένη έκδοση ασύρματου υπολογιστή-πελάτη για Windows XP SP2 από τη Microsoft.
  5. Επαληθεύστε ότι ο δρομολογητής ασύρματου δικτύου σας (ή άλλο σημείο πρόσβασης) υποστηρίζει WPA. Επειδή ορισμένα παλαιότερα ασύρματα σημεία πρόσβασης δεν υποστηρίζουν WPA, πολλοί πρέπει να αντικαταστήσουν τα δικά σας. Εάν είναι απαραίτητο, αναβαθμίστε το υλικολογισμικό στο σημείο πρόσβασης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για να ενεργοποιήσετε το WPA σε αυτό.
  1. Επαληθεύστε ότι κάθε προσαρμογέας ασύρματου δικτύου υποστηρίζει επίσης WPA. Αποκτήστε την αναβάθμιση του προγράμματος οδήγησης συσκευής από τον κατασκευαστή του προσαρμογέα εάν είναι απαραίτητο. Επειδή ορισμένοι προσαρμογείς ασύρματου δικτύου δεν υποστηρίζουν WPA, ίσως χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε.
  2. Σε κάθε υπολογιστή με Windows, βεβαιωθείτε ότι ο προσαρμογέας δικτύου είναι συμβατός με την υπηρεσία WZC (Wireless Zero Configuration) . Συμβουλευτείτε την τεκμηρίωση του προϊόντος του προσαρμογέα, την τοποθεσία Web του κατασκευαστή ή το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών για λεπτομέρειες σχετικά με το WZC. Αναβαθμίστε το πρόγραμμα οδήγησης του προσαρμογέα δικτύου και το λογισμικό διαμόρφωσης για να υποστηρίξετε το WZC σε πελάτες εάν είναι απαραίτητο.
  3. Εφαρμόστε συμβατές ρυθμίσεις WPA σε κάθε συσκευή Wi-Fi . Αυτές οι ρυθμίσεις καλύπτουν την κρυπτογράφηση δικτύου και τον έλεγχο ταυτότητας . Τα κλειδιά κρυπτογράφησης WPA (ή οι φράσεις πρόσβασης ) που επιλέγονται πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς μεταξύ των συσκευών.
    1. Για τον έλεγχο ταυτότητας, υπάρχουν δύο εκδόσεις της Wi-Fi Protected Access που ονομάζονται WPA και WPA2 . Για να εκτελέσετε και τις δύο εκδόσεις στο ίδιο δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι το σημείο πρόσβασης είναι διαμορφωμένο για μικτή λειτουργία WPA2 . Διαφορετικά, πρέπει να ρυθμίσετε αποκλειστικά όλες τις συσκευές στη λειτουργία WPA ή WPA2 .
    2. Τα προϊόντα Wi-Fi χρησιμοποιούν μερικές διαφορετικές συμβάσεις ονομασίας για να περιγράψουν τους τύπους πιστοποίησης WPA. Ρυθμίστε όλο τον εξοπλισμό για να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Personal / PSK ή Enterprise / * EAP.

Ο, τι χρειάζεσαι: