Τρόπος λήψης ενημερώσεων στα Windows 8.1

Η γνώση του τρόπου λήψης μη αυτόματων ενημερώσεων είναι ένα κρίσιμο εργαλείο για οποιονδήποτε χρήστη υπολογιστή.

Η λήψη ενημερώσεων για τα Windows είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση του υπολογιστή σας. Οι ενημερώσεις περιέχουν συχνά διορθώσεις για ευπάθειες ασφαλείας που θα μπορούσαν να επιτρέψουν λοιμώξεις στο μηχάνημά σας, διορθώσεις σφαλμάτων που επιλύουν σφάλματα και δυνατότητες που θα μπορούσαν να κάνουν το λειτουργικό σας σύστημα πιο χρήσιμο. Παρόλο που θα πρέπει να ρυθμίσετε τις αυτόματες ενημερώσεις, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Για να διατηρήσετε ασφαλή τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να ξέρετε πώς να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ενημερώσεις και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενημέρωσης.

Νέες και βελτιωμένες ρυθμίσεις υπολογιστή

Η διαδικασία λήψης ενημερώσεων στα Windows 8.1 είναι πολύ παρόμοια με τη διαδικασία στα Windows 8 . Ωστόσο, δεδομένου ότι το 8,1 αναθεώρησε την εφαρμογή Ρυθμίσεις PC, θα διαπιστώσετε ότι η διαδικασία δεν διακόπτεται πλέον μεταξύ της σύγχρονης εφαρμογής και του παλαιού Πίνακα Ελέγχου . Όλα όσα χρειάζεστε είναι σε ένα μέρος.

Ανοίξτε τη γραμμή Charms και κάντε κλικ στο Settings (Ρυθμίσεις) για να ξεκινήσετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή για να ξεκινήσετε τη λειτουργία σύγχρονων ρυθμίσεων. Επιλέξτε Ενημέρωση και αποκατάσταση από το αριστερό παράθυρο του παραθύρου για να πάρετε την ενότητα που χρειάζεστε. Κάντε κλικ στο Windows Update από το αριστερό παράθυρο και είστε έτοιμοι να πάτε.

Η σελίδα "Windows Update" σας παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να μάθετε την κατάσταση των ρυθμίσεων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης για την αυτόματη λήψη των ενημερώσεών σας και τη στιγμή που υπάρχουν ενημερώσεις που είναι έτοιμες για εγκατάσταση.

Μη αυτόματες ενημερώσεις ενεργοποίησης

Για να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο μια ενημέρωση, προχωρήστε και κάντε κλικ στο Έλεγχος τώρα . Θα πρέπει να περιμένετε, ενώ τα Windows ελέγχουν για τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις. Θα πρέπει να διαρκέσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, αλλά αυτό θα διαφέρει ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet. Μόλις ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας ενημερώνει αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Εάν υπάρχουν διαθέσιμες κρίσιμες ενημερώσεις, θα ειδοποιηθείτε. Εάν όχι, θα δείτε ένα μήνυμα που δηλώνει ότι δεν υπάρχουν ενημερώσεις για λήψη, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλες ενημερώσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή λεπτομερειών για να δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Από αυτήν την οθόνη, μπορείτε να δείτε όλες τις ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες για τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να επιλέξετε κάθε ενημέρωση ξεχωριστά ή κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή όλων των σημαντικών ενημερώσεων για να εξοικονομήσετε χρόνο και να τις εγκαταστήσετε ταυτόχρονα. Προαιρετικές ενημερώσεις περιλαμβάνονται επίσης σε αυτήν την προβολή, οπότε επιλέξτε όποιον θέλετε. Τέλος, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Τα Windows θα λάβουν και θα εγκαταστήσουν τις ενημερώσεις που επιλέξατε. Αφού γίνει αυτό, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία διαμόρφωσης. Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση τώρα όταν σας ζητηθεί ή κλείστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις PC και κάντε επανεκκίνηση όταν είναι βολικό .

Αλλαγή ρυθμίσεων αυτόματης ενημέρωσης

Είναι αρκετά εύκολο να ενεργοποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο τις ενημερώσεις, αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για τους περισσότερους χρήστες. Ο μέσος άνθρωπος απλά θα ξεχάσει να ελέγχει τακτικά για ενημερώσεις και το σύστημά του θα πάει απροστάτευτο να λείπει από τα κρίσιμα μπαλώματα ασφαλείας. Για να αποφύγετε αυτό το ζήτημα - και για να διασφαλίσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις που έχουν εγκατασταθεί - πρέπει να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις.

Όπως ανέφερα παραπάνω, όλες οι λειτουργίες ενημέρωσης των Windows μπαίνουν στις νέες και βελτιωμένες ρυθμίσεις του υπολογιστή. Δεν υπάρχει λόγος αναπήδησης μεταξύ των ρυθμίσεων του υπολογιστή και του Πίνακα Ελέγχου. Για να αλλάξετε τον τρόπο εγκατάστασης των ενημερώσεων στον υπολογιστή σας, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις> Αλλαγή ρυθμίσεων υπολογιστή> Ενημέρωση και αποκατάσταση> Windows Update.

Η σελίδα του Windows Update θα εμφανίσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις ενημέρωσης. Εάν θέλετε να τα αλλάξετε, θα βρείτε έναν σύνδεσμο κάτω από το κουμπί Ελέγξτε τώρα που λέει Επιλέξτε πώς εγκαθίστανται οι ενημερώσεις .

Επιλέξτε αυτό και στη συνέχεια κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα για να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows εγκαθιστούν σημαντικές ενημερώσεις. Οι επιλογές σας είναι:

Συστήνω ιδιαίτερα να ρυθμίσετε τα Windows ώστε να λαμβάνουν και να εγκαθιστούν ενημερώσεις αυτόματα για να παρέχουν την καλύτερη προστασία για τον υπολογιστή σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε δύο πρόσθετες επιλογές κάτω από την αναπτυσσόμενη λίστα.

Για να δώσετε την καλύτερη προστασία, επιλέξτε και τα δύο. Όταν έχετε κάνει τις επιλογές σας, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να τις ολοκληρώσετε. Εφόσον έχετε επιλέξει αυτόματες ενημερώσεις, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για τις ενημερώσεις ξανά. Τα Windows θα τα εγκαταστήσουν απλά στο παρασκήνιο και θα σας ζητήσουν να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας όταν είναι απαραίτητο. Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν φορές που θέλετε να βιαστείτε αυτή τη διαδικασία με ένα χειροκίνητο έλεγχο, όπως όταν κυκλοφορήσει μια κρίσιμη ενημερωμένη έκδοση κώδικα.

Εάν έχετε φίλους ή οικογένεια χρησιμοποιώντας τα Windows 8.1, μοιραστείτε το μαζί τους μέσω Facebook, Google+ ή Twitter για να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν πώς να διατηρούν το λειτουργικό τους σύστημα ενημερωμένο.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul .