Τρόπος χρήσης της γραμμής Charms στα Windows 8

Στα Windows 8 και 8.1, δεν υπάρχει μενού "Έναρξη", αλλά υπάρχουν "Charms"

Αν ψάχνετε για το μενού "Έναρξη" στα Windows 8, θα διαπιστώσετε, πιθανώς στην απογοήτευσή σας, ότι δεν υπάρχει πλέον. Αντίθετα, θα έχετε τη γραμμή Charms. Η γραμμή Charms στα Windows 8 και 8.1 είναι το ισοδύναμο του μενού Έναρξη σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows χωρίς τις εφαρμογές. Θα βρείτε πολλά μετρό εδώ.

Οι εφαρμογές στα Windows 8 μπορούν να αναζητηθούν ως κεραμίδια στην αρχική οθόνη, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για άλλο μενού που περιλαμβάνει τις εγκατεστημένες εφαρμογές.

Σε αυτή τη σύντομη επισκόπηση, θα σας δείξουμε τι είναι το "Charm" και πώς να κάνετε το καλύτερο από αυτό όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα Windows 8 και τα Windows 8.1.

Η Γραμμή Charms είναι μια καθολική γραμμή εργαλείων στα Windows 8, η οποία μπορεί να προσπελαστεί από οπουδήποτε, ανεξάρτητα από το τι κάνετε ή από την εφαρμογή που τρέχετε. Είναι παρόμοιο με την πρόσβαση σε εφαρμογές φόντου στις συσκευές iOS της Apple .

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Charms Bar, το πρώτο είναι μετακινώντας τον κέρσορα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης, που θα προκαλέσει την εμφάνιση της γραμμής στα δεξιά ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση του πλήκτρου Windows + C στο πληκτρολόγιό σας.

Υπάρχουν πέντε βασικά στοιχεία για τα Windows 8 στη γραμμή Charms, είναι τα εξής: Αναζήτηση, Κοινή χρήση, Έναρξη, Συσκευές και Ρυθμίσεις.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία λεπτομερώς.

Αναζήτηση οτιδήποτε από τον υπολογιστή σας

Με τα Windows 8, μπορείτε κυριολεκτικά να αναζητήσετε σχεδόν οτιδήποτε από τη γραμμή αναζήτησης χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισάγετε το ερώτημα επιλέξτε τον τύπο αναζήτησης που θέλετε να εκτελέσετε και τα αποτελέσματα αναζήτησης θα έρθουν να ζήσουν το αριστερό παράθυρο.

Θα έχετε τις επιλογές για αναζήτηση στις Εφαρμογές , Ρυθμίσεις , Αρχεία , Internet , Χάρτες , Μουσική και πολλά άλλα.

Μοιραστείτε τα πάντα

Η κοινή χρήση είναι ενσωματωμένη στα Windows 8, η προεπιλεγμένη μέθοδος κοινής χρήσης είναι φυσικά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά μόλις εγκαταστήσετε εφαρμογές για το Twitter, το Facebook και άλλες κοινωνικές πλατφόρμες, η κοινή χρήση σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος θα είναι αρκετά εύκολη ώστε οποιοσδήποτε να είναι σε θέση να Κάνε το.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε απλώς τη γραμμή Charms, να κάνετε κλικ ή να πατήσετε Κοινή χρήση και να επιλέξετε την υπηρεσία με την οποία θέλετε να μοιραστείτε.

Το νέο μενού Έναρξης

Η εκκίνηση είναι ουσιαστικά τα περιεχόμενα του μενού "Έναρξη" εκτός από το ότι τα περιεχόμενα είναι τώρα όλα τα πλακίδια που αντιπροσωπεύουν όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στον υπολογιστή Windows 8. Η οθόνη "Έναρξη" είναι σαν την Αρχική οθόνη σε άλλες συσκευές αφής, με την εξαίρεση ότι τα εικονίδια είναι πλακάκια και είναι δυναμικά.

Τα πλακάκια μπορεί να είναι στατικά ή δυναμικά. Με τα ζωντανά πλακάκια, θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση πληροφοριών σχετικά με τη σχετική εφαρμογή. Για παράδειγμα, εάν διαθέτετε μια εφαρμογή Χρηματιστηρίου που χρησιμοποιείτε για να παρακολουθείτε τα αποθέματα, θα παρατηρήσετε ότι χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή, θα μπορείτε να δείτε τις τελευταίες πληροφορίες αγοράς.

Το ίδιο ισχύει και για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα, παιχνίδια και άλλες εφαρμογές που κάνουν χρήση αυτής της λειτουργίας.

Οι συσκευές σας

Εδώ βρίσκονται όλες οι πληροφορίες και οι ρυθμίσεις της συσκευής του υπολογιστή σας. Αυτός είναι επίσης ο τόπος όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα πράγματα σε συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή Windows 8.

Ρυθμίσεις Windows 8

Από το παράθυρο ρυθμίσεων, θα έχετε τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης στις ρυθμίσεις για το δίκτυο, τον τόμο, τη φωτεινότητα της οθόνης, τις ειδοποιήσεις, την τροφοδοσία (όπου διακόπτετε τον υπολογιστή σας) και τη γλώσσα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες ρυθμίσεις, κάντε κλικ στον σύνδεσμο Ρυθμίσεις Περισσότερα υπολογιστή .

Όπως μπορείτε να δείτε, τα Windows 8 είναι μια μεγάλη απόκλιση από τα Windows 8 όχι μόνο χρηστικότητα αλλά και στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας των Windows που όλοι έχουμε συνηθίσει.

Η πλήρης κατάργηση του μενού "Έναρξη" είναι κάτι που δεν θα καθίσει καλά με πολλούς χρήστες που έχουν πάει από μια έκδοση των Windows στο επόμενο, αλλά καθώς προχωρούμε και χρησιμοποιούμε ταμπλέτα για καθημερινή υπολογιστική, αναμένεται επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα εξελίσσεται επισης.