Τι είναι το "RTFM"; Τι σημαίνει RTFM;

Ερώτηση: Τι είναι το "RTFM"; Τι σημαίνει RTFM;

Απάντηση: Το "RTFM" είναι "Διαβάστε το εγχειρίδιο F * cking". Αυτή είναι μια σκληρή και ανυπόφορη απάντηση που λέει ότι " η ερώτησή σας θα μπορούσε εύκολα να απαντηθεί με βασικές γνώσεις εργασίας ή με ανάγνωση των τεκμηριωμένων οδηγιών ". Θα δείτε RTFM που χρησιμοποιείται στα φόρουμ συζήτησης, στο online gaming και στις συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο γραφείο. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, η χρήση θα γίνει από έναν παλαίμαχο μεσολαβητή που χλευάζει κάποιον για να του ζητήσει μια βασική ερώτηση. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, το εν λόγω πρόσωπο θα αξίζει την εχθρότητα εάν το ερώτημά του είναι τόσο βασικό ώστε να αποδεικνύει την ανικανότητα.

Παραδείγματα χρήσης RTFM:


Η έκφραση RTFM, όπως πολλές πολιτισμικές περιπλοκές του Διαδικτύου, αποτελεί μέρος της σύγχρονης αγγλικής επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα Συντομεύσεις στο Internet και εκφράσεις στενογραφίας ...

Παρακάτω: Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ακρωνύμιο RTFM και το ιστορικό και την προέλευσή του

Ιστορικό του RTFM: Το ακρωνύμιο RTFM είναι μια έκφραση που πηγαίνει πίσω αρκετές δεκαετίες. Χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 από αμερικανούς στρατιώτες, και στη συνέχεια έγινε αργότερα ένας όρος υπολογιστή από τότε που το λογισμικό γραμμικής άλγεβρας του 1979 βγήκε στη γλώσσα Fortran:

Η πρώτη καταγεγραμμένη εκτύπωση του RTFM ήταν ο οδηγός χρήσης της LINPACK που δημοσιεύτηκε το 1979:

Προέλευση του RTFM: ενώ δεν υπάρχει επαληθεύσιμη προέλευση του ακρωνυμιού RTFM, πιστεύεται ότι προήλθε από τον αμερικανικό στρατό το 1939, αφού παρήγαγε έγγραφα που ονομάζονταν «Εγχειρίδια Πεδίου». Αυτά τα εγχειρίδια εξήγησαν πώς οι στρατιώτες θα εκτελούσαν πολλές τακτικές εργασίες, όπως το ψήσιμο του όπλου τους, τη ρίψη χειροβομβίδων, τον καθαρισμό των ενδυμάτων τους, την αναδίπλωση ρούχων και την προετοιμασία των στολών για επιθεώρηση.

Όπως θα συνέβαινε φυσικά, οι στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν μέσω αυτών των εγχειριδίων θα φώναζαν στη συνέχεια «RTFM» και «Διαβάστε το εγχειρίδιο f * cking» στους νέους νεοσύλλεκτους κάθε φορά που οι στρατολόγοι θα έκαναν χαζές ερωτήσεις.

Memes Σχετικά με το RTFM: κάποιες σκοτεινές φωτογραφίες και βίντεο από το μωρό του διαδικτύου έχουν γεννηθεί από την έκφραση RTFM. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες των memes RTFM στο knowyourmeme.com και σε άλλους ιστότοπους: