Ακολουθεί ο τρόπος χρήσης των Χαρτών Google

Οι Χάρτες Google δεν είναι απλώς ένα δημοφιλές πρόγραμμα χαρτογράφησης που χρησιμοποιείται από την Google, αλλά είναι επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς χάρτες που χρησιμοποιούν οι web mashups . Αυτό καθιστά τους Χάρτες Google ένα πολύ δημοφιλές και ευπροσάρμοστο εργαλείο που χρησιμοποιείται με διάφορους τρόπους από τον εντοπισμό δύσκολων προϊόντων για την πρόβλεψη του καιρού .

Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης των Χαρτών Google είναι απλή και θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στα πολλά διαφορετικά mashups ιστού που βασίζονται στους Χάρτες Google. Παρόλο που ορισμένα από αυτά τα υβρίδια αλλάζουν μερικές από τις προεπιλεγμένες συμπεριφορές του προγράμματος, η εκμάθηση της χρήσης των Χαρτών Google θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε γρήγορα σε μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα χαρτογράφησης.

Συμβουλή : Κατά την ανάγνωση των παρακάτω οδηγιών σχετικά με τον τρόπο χρήσης των Χαρτών Google, προσπαθήστε να ανατρέξετε στους Χάρτες Google σε ξεχωριστό παράθυρο προγράμματος περιήγησης και να εξασκηθείτε ενώ διαβάζετε.

01 από 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google χρησιμοποιώντας τη λειτουργία "Σύρσιμο και απόθεση"

Εικόνα των Χαρτών Google.

Ο ευκολότερος τρόπος πλοήγησης στους Χάρτες Google είναι με τη χρήση τεχνικών μεταφοράς και απόθεσης . Για να ολοκληρώσετε αυτό, μετακινήστε τον κέρσορα του ποντικιού σε μια περιοχή του χάρτη, κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και ενώ κρατάτε πατημένο το κουμπί του ποντικιού, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που θέλετε να εμφανίσετε στο χάρτη .

Για παράδειγμα, αν θέλετε να μετακινηθείτε προς νότο στον χάρτη, θα πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί του ποντικιού και να μετακινήσετε το ποντίκι επάνω. Αυτό θα σύρει το στόμα προς τα βόρεια, αποκαλύπτοντας έτσι περισσότερο το χάρτη προς το νότο.

Αν η περιοχή που θέλετε να επικεντρωθεί στο χάρτη εμφανίζεται αυτήν τη στιγμή, ίσως προς την άκρη του χάρτη, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα για να το κεντράρετε. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην περιοχή, κρατήστε πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σύρετε το προς το κέντρο. Ή, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στην περιοχή. Αυτό δεν θα κεντράρει μόνο εκείνη την περιοχή του χάρτη αλλά θα μεγεθύνει και μια εγκοπή.

Για μεγέθυνση και σμίκρυνση με το ποντίκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τροχό του ποντικιού ανάμεσα στα δύο κουμπιά του ποντικιού. Η μετακίνηση του τροχού προς τα εμπρός θα μεγεθύνει και η μετακίνηση προς τα πίσω θα σμικρύνει. Αν δεν έχετε ποντίκι στο ποντίκι σας, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση χρησιμοποιώντας τα εικονίδια πλοήγησης στην αριστερή πλευρά των Χαρτών Google.

02 από 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google - Κατανόηση του Μενού Χαρτών Google

Εικόνα των Χαρτών Google.

Στην κορυφή των Χαρτών Google υπάρχουν μερικά κουμπιά που αλλάζουν τον τρόπο εμφάνισης και λειτουργίας των Χαρτών Google. Για να κατανοήσουμε τι κάνουν αυτά τα κουμπιά, θα μεταβούμε στα κουμπιά " Street View " και "Traffic" και θα επικεντρωθούμε στα τρία συνδεδεμένα κουμπιά, "Map", "Satellite" και "Terrain". Μην ανησυχείτε, θα επιστρέψουμε στα άλλα δύο κουμπιά.

Αυτά τα κουμπιά τροποποιούν τον τρόπο παρουσίασης των Χάρτες Google:

Χάρτης . Αυτό το κουμπί τοποθετεί τους Χάρτες Google σε προβολή "χάρτη", η οποία είναι η προεπιλεγμένη προβολή. Αυτή η προβολή είναι παρόμοια με έναν χάρτη δρόμου. Έχει γκρίζο φόντο. Οι μικρές οδικές αρτηρίες είναι λευκού χρώματος, οι μεγαλύτεροι δρόμοι είναι κίτρινοι και οι κύριοι αυτοκινητόδρομοι και τα διασταυρώματα είναι πορτοκαλί

Δορυφορική . Αυτό το κουμπί ζωγραφίζει τους Χάρτες Google με επικάλυψη μέσω δορυφόρου που σας επιτρέπει να δείτε την περιοχή όπως φαίνεται παραπάνω. Σε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση έως ότου μπορείτε να διακρίνετε μεμονωμένα σπίτια.

Το έδαφος . Αυτό το κουμπί υπογραμμίζει τις διαφορές στο έδαφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει εάν μια περιοχή είναι επίπεδη ή βραχώδης. Αυτό μπορεί επίσης να δώσει μια ενδιαφέρουσα άποψη όταν κάνετε μεγέθυνση σε μια ορεινή περιοχή.

Αυτά τα κουμπιά τροποποιούν τον τρόπο δράσης των Χαρτών Google:

Κυκλοφορίας . Το κουμπί κυκλοφορίας είναι πολύ βολικό για όσους έχουν μετακίνηση που συχνά καθυστερεί λόγω της αργής κίνησης. Αυτή η προβολή είναι για μεγέθυνση σε προβολή σε επίπεδο δρόμου, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε πώς λειτουργεί η κυκλοφορία. Οι δρόμοι που κινούνται καλά επισημαίνονται με πράσινο χρώμα, ενώ οι δρόμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα κυκλοφορίας επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα.

Street View . Αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρων και ακόμη και διασκεδαστικός τρόπος χρήσης των Χαρτών Google, αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να πλοηγηθείτε. Αυτή η προβολή θα σας δώσει μια άποψη του δρόμου σαν να στέκεστε στη μέση του. Αυτό επιτυγχάνεται με μεγέθυνση σε προβολή επιπέδου δρόμου και στη συνέχεια με μεταφορά και απόθεση για να μετακινήσετε τον μικρό άνθρωπο στο δρόμο που θέλετε να δείτε.

Σημειώστε ότι η προβολή δρόμου θα λειτουργεί μόνο σε δρόμους που επισημαίνονται με μπλε χρώμα.

03 του 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google - Πλοήγηση με το μενού

Εικόνα των Χαρτών Google.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού πλοήγησης στην άκρη αριστερά για να χειριστείτε το χάρτη. Αυτό παρέχει μια εναλλακτική λύση στη χρήση μεταφοράς και απόθεσης για πλοήγηση.

Στο επάνω μέρος αυτού του μενού πλοήγησης υπάρχουν τέσσερα βέλη, το ένα που δείχνει προς κάθε κατεύθυνση. Κάνοντας κλικ σε ένα βέλος θα μετακινηθεί ο χάρτης προς αυτήν την κατεύθυνση. Κάνοντας κλικ στο κουμπί ανάμεσα σε αυτά τα βέλη θα κεντραριστεί ο χάρτης στην προεπιλεγμένη θέση.

Κάτω από αυτά τα βέλη είναι ένα σύμβολο συν και ένα σημάδι μείον διαχωρισμένο από αυτό που μοιάζει με σιδηροδρομική διαδρομή. Αυτά τα κουμπιά σας επιτρέπουν να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση κάνοντας κλικ στο σύμβολο συν και σμίκρυνση κάνοντας κλικ στο σύμβολο μείον. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής για να κάνετε ζουμ σε αυτό το επίπεδο.

04 του 04

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Maps - Συντομεύσεις πληκτρολογίου

Εικόνα των Χαρτών Google.

Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στους Χάρτες Google χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου για να μετακινήσετε τον χάρτη και να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση.

Για να μετακινηθείτε προς βορρά, χρησιμοποιήστε το επάνω πλήκτρο βέλους για να μετακινήσετε ένα μικρό ποσό ή το πλήκτρο σελίδας επάνω για να μετακινήσετε ένα μεγαλύτερο ποσό.

Για να μετακινηθείτε νότια, χρησιμοποιήστε το κάτω βέλος για να μετακινήσετε ένα μικρό ποσό ή το κουμπί κάτω σελίδας για να μετακινήσετε ένα μεγαλύτερο ποσό.

Για να μετακινηθείτε δυτικά, χρησιμοποιήστε το αριστερό πλήκτρο βέλους για να μετακινήσετε ένα μικρό ποσό ή το κλειδί στο σπίτι για να μετακινήσετε ένα μεγαλύτερο ποσό.

Για να μετακινηθείτε ανατολικά, χρησιμοποιήστε το δεξί βέλος για να μετακινήσετε ένα μικρό ποσό ή το πλήκτρο τερματισμού για να μετακινήσετε ένα μεγαλύτερο ποσό.

Για μεγέθυνση, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο συν. Για σμίκρυνση, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο μείον.