Βιντεοπαιχνίδια και ασθένεια κινήσεων

Τι προκαλεί ασθένεια κίνησης και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό

Η λήψη ασθένειας κίνησης κατά την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, όμως φαίνεται σχεδόν σαν ταμπού να μιλάμε μεταξύ των παικτών επειδή δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "hardcore" αφού δεν μπορείτε να παίξετε ορισμένα πράγματα. Είμαι εδώ για να αλλάξω αυτό.

Τι είναι η ασθένεια κινήσεων παιχνιδιών βίντεο;

Η ασθένεια κίνησης που προκαλείται από τα βιντεοπαιχνίδια, μερικές φορές ονομάζεται ασθένεια προσομοιωτή, προκαλείται όταν υπάρχει μια αποσύνδεση μεταξύ του τι βλέπουν τα μάτια σας και τι αισθάνεται το σώμα σας. Η πιο συνηθισμένη θεωρία (που λαμβάνεται από πολλούς ιατρικούς ιστότοπους) για το λόγο ότι αρρωστήτε είναι ότι το σώμα σας σκέφτεται ότι έχετε δηλητηριαστεί και παραγκωνίζετε το κίνημα που βλέπετε αλλά δεν αισθάνεστε, ώστε να έχετε ναυτία και να σταματήσετε να παίζετε αμέσως) εμετό για να ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας.

Τι συγκεκριμένη μηχανική παιχνιδιών προκαλεί ασθένεια κίνησης;

Προφανώς, δεν προκαλούν όλα τα παιχνίδια ασθένεια κίνησης, αλλά τι είναι για ορισμένα παιχνίδια που το προκαλούν; Βασικά, όλα καταλήγουν στην κίνηση της κάμερας και έχουν κάτι να εστιάσουν τα μάτια σας.

Δεν μπορώ να καλύψω όλα τα πράγματα που προκαλούν ασθένεια κίνησης, καθώς υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που αρρωσταίνουν από σχεδόν οποιοδήποτε τρισδιάστατο παιχνίδι και άλλοι που αρρωσταίνουν από πράγματα όπως τα κυλιόμενα χαρτονομίσματα στο Guitar Hero / Rock Band. Πάω να καλύψω μόνο μερικά συγκεκριμένα πράγματα που θα επηρεάσουν τους ιδιοκτήτες του Xbox 360 πάνω απ 'όλα. Το Xbox 360 έχει γίνει ο βασιλιάς των κονσολών του σκοπευτή και οι τρίτοι και οι πρώτοι σκοπευτές είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους παραβάτες όταν πρόκειται να προκαλέσουν ασθένεια κίνησης.

Δεν έχω καμία δημοσκόπηση ή έρευνα ή επιστήμη για να το υποστηρίξω αυτό, αλλά έχω καταλάβει τι με κάνει να άρρωστος και είμαι σίγουρος ότι ισχύει για άλλους ανθρώπους που επηρεάζονται από την ασθένεια προσομοιωτή επίσης. Παιχνίδια που έχουν δύο τύπους κινήσεων που συμβαίνουν ταυτόχρονα, όπως το κεφάλι bob (καθώς περπατάτε την θέα σας ελαφρώς bobs πάνω και κάτω) και το όπλο bob (καθώς περπατάτε το όπλο σας κινείται πάνω και κάτω) με κάνει να νιώθετε άρρωστος κάθε φορά. Όταν υπάρχει μόνο μία κίνηση, είτε το κεφάλι είτε το όπλο bob, τότε είμαι καλά. Όταν μπορώ να επικεντρωθώ σε κάτι ακίνητο, είτε το όπλο στην οθόνη είτε στον τοίχο μπροστά μου, δεν αρρωσταίνω. Αλλά όταν όλα κινούνται με διαφορετικές ταχύτητες και δεν μπορώ πραγματικά να επικεντρωθώ σε τίποτα, αυτό είναι όπου έρχονται τα προβλήματα.

Κοιτάζοντας μερικά από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στο Xbox 360 επιβεβαιώνει τη θεωρία μου. Το Halo 3 έχει μόνο bob. Το Call of Duty 4 έχει μόνο το κεφάλι bob. Το BioShock έχει μόνο bob. Το Half-Life 2 δεν έχει πραγματικά ούτε είναι πολύ ήπιο. Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που αρρώστησαν από το HL 2 από, υποθέτω, την ταχεία κίνηση των φωτογραφικών μηχανών και τα "κοντινά, αλλά όχι αρκετά ρεαλιστικά" γραφικά. Κανένα από αυτά τα παιχνίδια δεν με κάνει να άρρωστος. Το Gears of War , από την άλλη πλευρά, με κάνει να αρρωστήσω. Η κάμερα στο GoW έχει σκοπό να είναι σαν ένας cameraman του πεδίου μάχης που σας ακολουθεί, οπότε υπάρχει ένα μικρό κομμάτι bob καθώς ο cameraman περπατάει γύρω, και ο Marcus κουνιέται γύρω από το κίνημα που προκαλεί το πρόβλημα. Το FEAR έχει επίσης ελαφρύ όπλο και κεφαλή bob. Αυτό το φοβερό Oblivion wannabe Two Worlds είναι ένας από τους χειρότερους παραβάτες επειδή συνδυάζει χοντρά γραφικά με το κεφάλι και το όπλο bob. Επίσης, η πρόσφατα κυκλοφόρησε το Conflict: Denied Ops έχει ελαφριά κεφαλή bob, αλλά και σοβαρή όπλα bob που με κάνει να αρρωστήσω αρκετά μετά από λίγα λεπτά που πραγματικά δεν μπορώ να παίξω αρκετά για να το αναθεωρήσω καθόλου.

Τουλάχιστον τα άλλα παιχνίδια που ανέφερα μπορούσα να παίξω σε βήματα 30-45 λεπτών.

Άλλα παιχνίδια μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώθετε άρρωστος από το να τα παρακολουθείτε, αλλά να μην τα παίζετε. Είναι συνήθως παιχνίδια με κάμερες ελεγχόμενης από τον παίκτη και όταν παρακολουθείτε κάποιον άλλο και η κάμερα δεν αντιδρά και κινείται με τον τρόπο που το μυαλό σας το σκέφτεται, αισθάνεστε ασθένεια κίνησης. Παιχνίδια όπως αυτό περιλαμβάνουν Ace Combat 6 , Blazing Angels και Devil May Cry 4 , για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Το FPS, ακόμα και τα "καλά" που ανέφερα παραπάνω, μπορεί να θέσει την ασθένεια κίνησης μακριά επίσης για μερικούς ανθρώπους αν παρακολουθήσετε κάποιον άλλο να παίξει. Και, ειλικρινά, δεν έχω ακόμα μια θεωρία για αυτό.

Συμπτώματα

Η ασθένεια κινήσεων είναι πολύ εύκολο να αναγνωριστεί. Πονοκέφαλοι, ζάλη, ναυτία, βαριά εφίδρωση και υπερβολική παραγωγή σάλιου είναι ενδείξεις ότι κάτι είναι σίγουρα λανθασμένο.

Θεραπεία και μείωση του κινδύνου στο μέλλον

Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, σταματήστε αμέσως να παίζετε. Τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν εάν συνεχίσετε να παίζετε. Προσπαθήστε να ανοίξετε ένα παράθυρο ή να πάτε έξω και να πάρετε λίγο φρέσκο ​​αέρα.

Αν διαπιστώσετε ότι αντιμετωπίζετε ασθένεια κίνησης από βιντεοπαιχνίδια, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποφύγετε στο μέλλον.

Αποποίηση ευθυνών

Νομίζω ότι έχω καταλάβει τουλάχιστον ένα μέρος από αυτό που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά πρέπει να δηλώσω ότι δεν είμαι γιατρός και δεν έχω τίποτα άλλο από προσωπικές παρατηρήσεις για να υποστηρίξω κάποια από τις δηλώσεις που έγιναν σε αυτό το κομμάτι. Εάν τα συμπτώματά σας είναι ιδιαίτερα σοβαρά, επισκεφτείτε έναν γιατρό.