Έλεγχος προβολέα προβολέα οικιακού κινηματογράφου Epson PowerLite 2030 3LCD

Ένας προσιτός βιντεοπροβολέας 2D / 3D με μερικές επιπλέον εκπλήξεις.

Ο Home Cinema PowerLite 2030 είναι ένας πολύ προσιτός, συμπαγής και μοντέρνος βιντεοπροβολέας 2D / 3D από την Epson που χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3LCD ως θεμέλιο για την εγγενή ανάλυση 1080p , υποστηριζόμενη περαιτέρω από ισχυρή Α / Α και Φωτεινή έξοδο χρώματος και μέχρι μια μεγάλη διάρκεια ζωής του λαμπτήρα 5.000 ωρών σε κανονική λειτουργία λειτουργίας.

Το 2030 προσφέρει επίσης πρακτική συνδεσιμότητα, συμπεριλαμβανομένων δύο εισόδων HDMI (μία από τις οποίες είναι ενεργοποιημένη από MHL ), μια συνδυασμένη είσοδο VGA / Component , μια παραδοσιακή είσοδο Composite video και μια είσοδο USB.

Συνεχίστε να διαβάζετε το υπόλοιπο αυτής της αναθεώρησης για να μάθετε εάν ο Epson PowerLite Home Cinema 2030 αξίζει να εξεταστεί για τη ρύθμιση του home theatre.

Επισκόπηση προϊόντος

Χαρακτηριστικά του Home Cinema της Epson PowerLite 2030 περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Βιντεοπροβολέας 3LCD με ανάλυση εγγενούς pixel 1080p , συμβατή με τις διαστάσεις 16x9, 4x3 και 2.35: 1 .

2. Έξοδος φωτισμού: Μέγιστος αριθμός 2.000 Lumen (τόσο χρώμα όσο και ασπρόμαυρο ), Αναλογία αντίθεσης: έως 15.000: 1 (όταν βρίσκεται σε κατάσταση κανονικής κατανάλωσης ενέργειας).

3. Φακός: F = 1,58 - 1,72. Εστιακή απόσταση 16,9 mm-20,28 mm

4. Αναλογία οπτικού ζουμ: 1: 1.2.

5. Εύρος προβολής μεγέθους εικόνας: 34 έως 328 ίντσες.

6. Θόρυβος ανεμιστήρων: 37 dB db σε κανονική λειτουργία και 29 db σε λειτουργία ECO.

7. Συμβατή είσοδος NTSC / PAL / 480p / 720p / 1080i / 1080p60 / 1080p24 .

8. Τρισδιάστατη οθόνη που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα Active Shutter LCD, υποστηριζόμενη από την τεχνολογία Epson 480Hz Bright 3D Drive της Epson. Συμβατό με τις πηγές εισόδου σήματος τρισδιάστατης συσκευασίας, δίπλα-δίπλα και άνω και κάτω μέρος.

9. Είσοδοι: HDMI, HDMI-MHL, Composite, συνδυασμός Component / VGA, USB και ασύρματο LAN (μέσω προαιρετικού προσαρμογέα). Επίσης, παρέχεται ένα σύνολο αναλογικών εισόδων στερεοφωνικών RCA και έξοδος ήχου 3,5 mm.

10. Διόρθωση κλειδιού: Κάθετη +/- 30 μοίρες (αυτόματη ή χειροκίνητη), οριζόντια: ± 30 μοίρες (γραμμή διαφάνειας)

11. Λυχνία: Εξαιρετικά υψηλή απόδοση (UHE) E-TORL, κατανάλωση ενέργειας 200 W, αντικαταστάσιμη από τον χρήστη. Διάρκεια ζωής της λυχνίας: Μέχρι 5.000 ώρες (κανονική λειτουργία) - 6.000 ώρες (λειτουργία ECO).

12. Ενσωματωμένος μονοφωνικός ενισχυτής (2 watts) και ηχείο.

13. Διαστάσεις μονάδας: 11,6 (W) x 9,6 (D) x 4,1 (H) ίντσες. Βάρος: 6,4 κιλά.

14. Περιλαμβάνεται ασύρματο τηλεχειριστήριο.

15. Προτεινόμενη τιμή: $ 999

Πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε αυτήν την αναθεώρηση

Δέκτες Home Cinema: Onkyo TX-SR705 και Harmon Kardon AVR-147 .

Δίσκος αναπαραγωγής Blu-ray: OPPO BDP-103 , OPPO BDP-103D Darbee Edition .

Συσκευή αναπαραγωγής DVD: OPPO DV-980H

Roku Streaming Stick (παρέχεται από την Epson για αυτή την κριτική).

Σύστημα ηχείων / υπογούφερ 1 (5.1 κανάλια): 2 Klipsch F-2's , 2 Klipsch B-3s , Klipsch C-2 Center, Klipsch Synergy Sub10 .

Σύστημα ηχείου / υπογούφερ 2 (5.1 καναλιών): Σύστημα ηχείων 5.1 του καναλιού Monoprice 10565 (για δάνειο επανεξέτασης) .

DVDO EDGE Video Scaler που χρησιμοποιείται για συγκρίσεις αναβάθμισης βίντεο βασικής γραμμής.

Συνδέσεις ήχου / βίντεο που έχουν συνδεθεί με καλώδια διασύνδεσης Accell και Atlona και καλώδια HDMI, καθώς και με τον προσαρμογέα DVD3 AirHouse WirelessHD (για δάνειο επανεξέτασης).

Οθόνες προβολής: οθόνη SMX Cine-Weave 100 ² και φορητή οθόνη Epson Accolade Duet ELPSC80 .

Λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή αναθεώρησης

Δίσκοι Blu-ray (3D): Περιπέτειες του Tintin , Brave , Drive Angry , Hugo , Oz Ο Μεγάλος και Ισχυρός (3D) , Αθάνατοι , Puss σε μπότες , Μετασχηματιστές: Dark of the Moon , Underworld: Awakening .

Blu-ray Discs: Θωρηκτό , Ben Hur , γενναίοι , καουμπόηδες και αλλοδαποί , Παιχνίδια πείνας , σιαγόνες , Τριλογία του Jurassic Park , Megamind , Mission Impossible - Πρωτόκολλο φάντασμα , Oz The Great and Powerful (2D) Holmes: Ένα παιχνίδι των σκιών , το Star Trek στο σκοτάδι , ο σκοτεινός ιππότης αυξάνεται .

Τυπικά DVD: Το σπήλαιο, το σπίτι των πετώντας μαχαίρια, Kill Bill - Τόμος 1/2, Βασίλειο του ουρανού (Cut του σκηνοθέτη), Lord of Rings Trilogy, πλοίαρχος και διοικητής, Outlander, U571, και V Για Vendetta .

Εγκατάσταση και εγκατάσταση

Τοποθέτηση προβολέα: Ο Epson PowerLite Home Cinema 2030 είναι αρκετά εύκολο να τοποθετηθεί και να εγκατασταθεί.

Βήμα 1: Εγκαταστήστε μια οθόνη (το μέγεθος της επιλογής σας) ή χρησιμοποιήστε ένα λευκό τοίχο για να προβάλετε.

Βήμα 2: Τοποθετήστε τον προβολέα σε ένα τραπέζι / ράφι ή στην οροφή, είτε μπροστά είτε πίσω από την οθόνη σε απόσταση από την οθόνη που λειτουργεί καλύτερα. Ο υπολογιστής απόστασης οθόνης της Epson είναι μια μεγάλη βοήθεια. Για λόγους αναθεώρησης, έβαλα το βιντεοπροβολέα σε ένα κινητό ράφι μπροστά από την οθόνη για ευκολότερη χρήση για αυτήν την αναθεώρηση.

Βήμα 3: Συνδέστε την πηγή σας. Το 2030 παρέχει ενσύρματη συνδεσιμότητα (HDMI, HDMI-MHL, συνιστώσα, σύνθετο, VGA, USB), αλλά επιτρέπει και μια πρόσθετη δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου LAN μέσω του προαιρετικού ασύρματου προσαρμογέα USB WiFi WiFi.

Βήμα 4: Ενεργοποιήστε τη συσκευή προέλευσης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε - Το 2030 θα αναζητήσει αυτόματα την ενεργή πηγή εισόδου. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στην πηγή με το χέρι μέσω του τηλεχειριστηρίου ή να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα χειριστήρια που βρίσκονται στο πλάι του προβολέα.

Βήμα 5: Μόλις ενεργοποιήσετε τα πάντα, θα δείτε την οθόνη να ανάψει και η πρώτη εικόνα που θα δείτε είναι το λογότυπο της Epson, ακολουθούμενο από ένα μήνυμα ότι ο βιντεοπροβολέας αναζητά μια ενεργή πηγή εισόδου.

Βήμα 5: Ρυθμίστε την προβαλλόμενη εικόνα. Για να τοποθετήσετε την εικόνα στην οθόνη, ανασηκώστε ή κατεβάστε το μπροστινό μέρος του προβολέα χρησιμοποιώντας το ρυθμιζόμενο πόδι που βρίσκεται στον μπροστινό κεντρικό πυθμένα του προβολέα. Μπορείτε να ρυθμίσετε περαιτέρω την οριζόντια και κάθετη τοποθέτηση εικόνας χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό οριζόντιας διόρθωσης κύριου κομματιού που βρίσκεται στο επάνω μέρος του προβολέα, πίσω από το φακό και / ή τη λειτουργία διόρθωσης κάθετου τραπεζοειδούς (Keystone Correction) που είναι προσβάσιμη μέσω του συστήματος μενού του προβολέα.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το χειροκίνητο χειριστήριο μεγέθυνσης που βρίσκεται πάνω και πίσω από το φακό για να έχετε την εικόνα σωστή για να γεμίσετε την οθόνη. Αφού εκτελέσετε όλες τις παραπάνω διαδικασίες, χρησιμοποιήστε το χειροκίνητο στοιχείο Έλεγχος εστίασης για να ρυθμίσετε την εμφάνιση της εικόνας και επίσης επιλέξτε το Αναλογία Όψης που επιθυμείτε.

Απόδοση βίντεο

Ο Home Cinema της Epson PowerLite 2030 λειτουργεί καλά, ειδικά με πηγές HD, όπως Blu-ray Discs. Στο 2D, το χρώμα ήταν πολύ καλό, οι τόνοι σάρκας ήταν συνεπείς και τόσο η μαύρη στάθμη όσο και η λεπτομέρεια σκιάς ήταν περισσότερο από αποδεκτές, αν και δεν ήταν τόσο βαθιά και μελάνι που θα μπορούσε να προσφέρει ένας προβολέας υψηλότερου επιπέδου.

Το 2030 μπορεί επίσης να προβάλει μια ορατή εικόνα σε ένα δωμάτιο που μπορεί να έχει κάποιο φως περιβάλλοντος που υπάρχει συχνά σε ένα τυπικό σαλόνι. Παρόλο που υπάρχει συμβιβασμός όσον αφορά την αντίθεση και το μαύρο επίπεδο προκειμένου να παρασχεθεί μια αρκετά φωτεινή εικόνα σε μια τέτοια κατάσταση, η προβαλλόμενη εικόνα δεν φαίνεται να ξεπλένεται υπερβολικά μέχρι να ανάψετε τα φώτα της αίθουσας.

Από την άλλη πλευρά, όταν τα φώτα είναι απενεργοποιημένα ή το δωμάτιο έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό φως, κάτι που είναι πιο χαρακτηριστικό για το περιβάλλον θέασης στο σπίτι, το 2030 σε λειτουργία ECO (για προβολή 2D) εξακολουθεί να εκπέμπει άφθονο φως για να παράγει εξαιρετική εικόνα τύπου κινηματογράφου σε αρκετά μεγάλα μεγέθη οθόνης (η κύρια οθόνη μου ήταν 100 ίντσες).

Αποσυμπίεση και αναστροφή υλικού τυπικής ευκρίνειας

Για να ελέγξουμε περαιτέρω την απόδοση επεξεργασίας βίντεο του 2030, διεξήγαγα μια σειρά δοκιμών χρησιμοποιώντας το DVD Benchmark της Silicon Optix (IDT) HQV (ver 1.4).

Εδώ το 2030 πέρασε τις περισσότερες από τις δοκιμές, αλλά είχε πρόβλημα με μερικούς. Υπήρχαν ασυνέπειες στην ανίχνευση μερικών από τα λιγότερο κοινά cadence cadence, και παρόλο που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των δοκιμών αποστράγγισης με πετούντα χρώματα, ήταν απλά δίκαιο σε μία από τις βασικές δοκιμές. Επίσης, αν και η βελτίωση των λεπτομερειών φαινόταν καλή από τις πηγές κανονικής ευκρίνειας που συνδέονται μέσω του HDMI, το 2030 δεν βελτίωσε τις λεπτομέρειες και με τις πηγές που συνδέονται μέσω της σύνθετης εισόδου βίντεο.

Για μια πληρέστερη ανασκόπηση των δοκιμών απόδοσης βίντεο που έτρεξα με το Epson 2030, ανατρέξτε στην Αναφορά απόδοσης βίντεο .

3D απόδοση

Χρησιμοποίησα τους παίκτες OPPO BDP-103 και BDP-103D Blu-ray που αναφέρθηκαν προηγουμένως σε αυτήν την αναθεώρηση, ως 3D πηγές, σε συνδυασμό με ένα ζευγάρι γυαλιών 3D Active Shutter με βάση RF που είχαν προβλεφθεί ειδικά για αυτήν την αναθεώρηση. Τα γυαλιά 3D δεν συνοδεύονται από τον προβολέα, αλλά μπορούν να παραγγελθούν απευθείας από την Epson. Τα γυαλιά είναι επαναφορτιζόμενα (δεν χρειάζονται μπαταρίες). Για να τα φορτίσετε, μπορείτε να τα συνδέσετε στη θύρα USB στο πίσω μέρος του προβολέα ή να χρησιμοποιήσετε έναν προαιρετικό προσαρμογέα USB-AC.

Διαπίστωσα ότι η εμπειρία προβολής 3D ήταν πολύ καλή, με πολύ λίγες περιπτώσεις παρεκτροπής και λάμψης. Η προβολή από τη γωνία από 0 έως 45 μοιρών από κάθε πλευρά του κέντρου της οθόνης παρείχε την καλύτερη εμπειρία, αλλά η προβολή 3D ήταν ακόμα καλή, καθώς έβλεπα από μια γωνία 60 μοιρών.

Επίσης, το 2030 σίγουρα βγάζει αρκετό φως, ελαχιστοποιώντας την απώλεια φωτεινότητας κατά την προβολή μέσω 3D γυαλιών. Το 2030 μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα ένα σήμα τρισδιάστατης πηγής και μεταβαίνει στη ρύθμιση 3D Dynamic Picture Mode, η οποία παρέχει μέγιστη φωτεινότητα και αντίθεση για καλύτερη προβολή 3D (μπορείτε επίσης να κάνετε χειροκίνητες προσαρμογές προβολής 3D). Ωστόσο, κατά τη μετάβαση στη λειτουργία προβολής 3D, ο ανεμιστήρας του προβολέα γίνεται πιο δυνατός.

MHL και το Stick Streaming Stick Roku

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που περιλαμβάνεται στο Epson Home Cinema 2030 είναι η συμβατότητα MHL σε μία από τις δύο εισόδους HDMI. Αυτή η "αναβάθμιση" επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν συσκευές συμβατές με MHL, συμπεριλαμβανομένων πολλών smartphones, δισκίων, και του Roku Streaming Stick απευθείας στον προβολέα.

Αυτό που κάνει αυτό πολύ πρακτικό είναι ότι μπορείτε να προβάλετε περιεχόμενο από τη συμβατή συσκευή σας απευθείας στην οθόνη προβολής και, στην περίπτωση του Stick Streaming Stick, να μετατρέψετε τον προβολέα σε Media Streamer (μιλάμε για Netflix, Vudu, Crackle , HuluPlus, κ.λπ.) χωρίς την ακαταστασία του καλωδίου πρέπει να συνδέσετε ένα εξωτερικό κουτί.

Επίσης, μόλις συνδέσετε ένα ρακόρ Roku Stick, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο του προβολέα για να πλοηγηθείτε στο μενού Streaming Stick και στις εφαρμογές.

Η Epson παρείχε ένα Roku Stick για τη χρήση αυτής της αναθεώρησης και βρήκα τον εαυτό μου να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκολία κατά τη διάρκεια της περιόδου αναθεώρησης. Το Streaming Stick έχει τη δική του ενσωματωμένη Wifi συνδεσιμότητα (συγχρονίζει με το δικό σας δρομολογητή ασύρματου δικτύου), ώστε η πρόσβαση στο περιεχόμενο ήταν εξίσου εύκολη με τη χρήση ενός παραδοσιακού Roku Box.

Ήχος

Το Epson 2030 είναι εξοπλισμένο με μονοφωνικό ενισχυτή 2 watt και ενσωματωμένο ηχείο που βρίσκεται στο πίσω μέρος της μονάδας. Η ποιότητα ήχου είναι κάτι σαν ένα ραδιόφωνο AM για tablet, αλλά για αργή προβολή (ή ακόμα και σε τάξη ή επαγγελματική παρουσίαση), το ηχητικό σύστημα παρέχει πραγματικά κατανοητό ήχο για ένα δωμάτιο μικρού ή μέσου μεγέθους.

Από την άλλη πλευρά, για την πλήρη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου, σίγουρα θα πρότεινα να στείλετε τις πηγές ήχου απευθείας σε δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου.

Τι μου άρεσε

1. Πολύ καλή ποιότητα εικόνας από το κουτί. Πολύ καλό χρώμα και λεπτομέρεια με υλικό υψηλής ευκρίνειας. Ο τόνος της σάρκας είναι πολύ καλός και φυσικός.

2. Πολύ καλή απόδοση 3D - ελάχιστα αποτελέσματα διόρθωσης ή θόλωσης κίνησης.

3. Φωτεινές εικόνες τόσο σε λειτουργία 2D όσο και 3D. Αποδεκτή προβολή τόσο του 2D όσο και του 3D όταν υπάρχει κάποιο φως περιβάλλοντος.

4. Συμπερίληψη των εισόδων HDMI με δυνατότητα MHL (λειτουργεί με το Roku Stick) και προσαρμόσιμη για συνδεσιμότητα Wifi για πρόσβαση σε περιεχόμενο που βασίζεται στο δίκτυο.

5. Η απομακρυσμένη λειτουργία των μενού Roku - η δυνατότητα να συνδέσετε το Stick Roku Streaming είναι μια μεγάλη προσθήκη - παρέχει μια πηγή περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε τίποτα άλλο.

6. Πολύ γρήγορος χρόνος ψύξης και απενεργοποίησης. Ο χρόνος εκκίνησης είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα και ο χρόνος ξήρανσης είναι μόνο 3-5 δευτερόλεπτα.

7. Πολύ προσιτό σημείο τιμών.

Αυτό που δεν μου άρεσε

1. Τα γυαλιά 3D και ο προσαρμογέας Wifi δεν περιλαμβάνονται (το καθένα απαιτεί ξεχωριστή αγορά).

2. Δεν υπάρχει μετατόπιση φακού (μόνο διόρθωση κεφαλής) .

3. Χωρίς μηχανικό ζουμ ή λειτουργία εστίασης - πρέπει να γίνει χειροκίνητα στο φακό.

4. Θόρυβος κατά τη μετατόπιση μεταξύ των λειτουργιών εικόνας και κατά την εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας 2D και 3D.

5. Η λεπτομέρεια κλιμάκωσης 480i σηματοδοτεί καλύτερα από την είσοδο HDMI από ότι από την είσοδο σύνθετου βίντεο.

6. Υπερβολική ποιότητα ήχου από το ενσωματωμένο ηχείο.

7. Μπροστινό πόδι ρύθμισης λίγο ασαφές - θα μπορούσε να είναι πιο ομαλή.

8. Η υποδοχή του καλωδίου τροφοδοσίας στον προβολέα πρέπει να στερεωθεί πιο σταθερά - είναι λίγο χαλαρή.

Τελική λήψη

Ο Home Cinema της Epson PowerLite 2030 είναι ένας πολύ στρογγυλός προβολέας βίντεο για την τιμή. Η έντονη απόδοση του φωτός προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία προβολής 3D, καθώς και κάποια πρόσθετη ευελιξία για δωμάτια που δεν είναι εντελώς σκοτεινά.

Επίσης, η ενσωμάτωση μιας εισόδου HDMI με δυνατότητα MHL μπορεί να μετατρέψει τον προβολέα σε ταινία πολυμέσων με την προσθήκη επιλογής Roku Streaming Stick, καθώς και έναν βολικό τρόπο πρόσβασης σε περιεχόμενο απευθείας από συμβατά smartphones και tablet.

Φυσικά, δεν είναι όλα τέλεια, έχω διαπιστώσει ότι υπάρχει αξιοσημείωτος θόρυβος ανεμιστήρα κατά την προβολή σε τρισδιάστατη ή υψηλή φωτεινότητα και άλλες δυνατότητες που βρίσκονται σε προβολείς υψηλών προδιαγραφών, όπως η μετατόπιση φακού και το ζουμ δεν συμπεριλαμβάνονται.

Εντούτοις, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, με το πακέτο χαρακτηριστικών, τις επιδόσεις και το πολύ λογικό σημείο τιμής, η Epson είναι μια εξαιρετική τιμή που σίγουρα αξίζει να ληφθεί υπόψη για ένα μέτριο σύστημα οικιακού κινηματογράφου ή οικιακής ψυχαγωγίας.

Για μια επιπλέον ματιά στις δυνατότητες του 2030 και στην απόδοση του βίντεο, ελέγξτε τα συμπληρωματικά μου αποτελέσματα δοκιμών φωτογραφιών και βίντεο .