Τι είναι το μπλοκάρισμα στο Twitter και πώς λειτουργεί;

Πώς να μπλοκάρει κάποιον στο Twitter έτσι δεν μπορούν να δουν τα tweets σας

Το μπλοκάρισμα στο Twitter είναι ένα απλό χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να "αποκλείουν" τους άλλους χρήστες να ακολουθούν ή να αλληλεπιδρούν δημόσια με αυτούς. Χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και την απόκρυψη ενοχλητικών ατόμων που στέλνουν ενοχλητικά μηνύματα.

Με ένα κλικ του κουμπιού "block" στο προφίλ κάποιου άλλου χρήστη, μπορείτε να εμποδίσετε το άτομο να μην εμφανίζει τα μηνύματά σας στο προσωπικό timeline των tweets. Το μπλοκ σημαίνει επίσης ότι ένας χρήστης δεν μπορεί να σας στείλει @reply μηνύματα, και οποιαδήποτε @mentions σας που κάνουν δεν θα εμφανίζονται στην καρτέλα "αναφέρει".

Όταν οι άλλοι χρήστες πραγματοποιήσουν κύλιση στη σελίδα προφίλ του αποκλεισμένου χρήστη, το όνομά σας και η φωτογραφία προφίλ σας δεν θα εμφανίζονται στη λίστα των ακολουθούμενων ατόμων, αφού ουσιαστικά θα σας εμποδίσουν να σας ακολουθήσουν.

Δεν πρέπει να ξέρουν ότι τους αποκλείσατε

Εάν κάποιος χρήστης σας παρακολουθεί και τους αποκλείσετε, δεν ενημερώνονται ότι τους έχετε αποκλείσει, τουλάχιστον όχι αμέσως. Εάν αργότερα χτυπήσουν το όνομά σας και ειδοποιήσουν ότι δεν σας ακολουθούν πλέον και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "follow" για να προσπαθήσουν να σας ακολουθήσουν ξανά, θα λάβουν μια ειδοποίηση μέσω ενός αναδυόμενου κουμπιού που τους λέει ότι έχουν αποκλειστεί από σε ακολουθώ.

Πολλοί χρήστες ζήτησαν από τους αποκλεισμένους ανθρώπους να μην λάβουν αυτή την αναδυόμενη ειδοποίηση και το Twitter έκανε σύντομα μια αλλαγή στη λειτουργία αποκλεισμού για να μην ενημερωθούν οι χρήστες τον Δεκέμβριο του 2013. Όμως, το Twitter σύντομα αντιστρέψει την πορεία και επανέφερε την ειδοποίηση αποκλεισμού.

Οι αποκλεισμένοι άνθρωποι μπορούν ακόμα να διαβάσουν τα tweets σας

Ενώ οι άνθρωποι που αποκλείετε δεν θα έχουν τα μηνύματά σας να εμφανίζονται στα χρονοδιαγράμματα τους, μπορούν ακόμα να διαβάσουν τα δημόσια tweets σας (εκτός αν έχετε μια ιδιωτική ροή Twitter, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα tweets τους δημόσια, αφού το Twitter σχεδιάζεται να είναι ένα δημόσιο δίκτυο .)

Οι αποκλεισμένοι χρήστες πρέπει απλώς να συνδεθούν ως άλλος χρήστης (είναι εύκολο να δημιουργήσετε πολλαπλά αναγνωριστικά στο Twitter) και πηγαίνετε στη σελίδα του προφίλ σας, όπου μπορούν εύκολα να δουν το δημόσιο χρονοδιάγραμμά σας των tweets.

Αλλά η λειτουργία αποκλεισμού κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά να αποσυνδέει τον αποκλεισμένο χρήστη από την δημόσια εμφάνισή σας στο Twitter, καθώς δεν εμφανίζονται στη λίστα των οπαδών σας και οι @replies τους δεν θα συσχετιστούν με εσάς.

Πώς Blocking λειτουργεί στο Twitter

Είναι απλό να μπλοκάρεις κάποιον στο Twitter. Το μόνο που κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί με την ένδειξη "block" στη σελίδα προφίλ του.

Πρώτα, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη και στη συνέχεια κάντε κλικ στο μικρό βέλος κάτω από τη μικροσκοπική ανθρώπινη σιλουέτα. Επιλέξτε "Block @usersname" από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλογών. Συνήθως βρίσκεται κάτω από το "Προσθήκη ή κατάργηση από τις λίστες" και ακριβώς πάνω από το "Report @usersname for spam".

Όταν κάνετε κλικ στο "block @usersname", η μόνη αλλαγή που θα δείτε αμέσως είναι η λέξη "Blocked" θα εμφανιστεί στη σελίδα του προφίλ της, όπου συνήθως εμφανίζεται το κουμπί "follow" ή "follow".

Όταν πατάτε το ποντίκι πάνω από το κουμπί "αποκλεισμένο", η λέξη θα αλλάξει σε "ξεκλειδωμένο", σηματοδοτώντας ότι μπορείτε να κάνετε κλικ ξανά για να αντιστρέψετε το μπλοκ. τότε το κουμπί αλλάζει πίσω στο μικρό μπλε πουλί δίπλα στη λέξη "Ακολουθήστε".

Μπορείτε να αποκλείσετε τους ανθρώπους που δεν σας ακολουθούν, καθώς και τους ανθρώπους που σας ακολουθούν. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τα άτομα που ακολουθείτε μαζί με αυτά που δεν ακολουθείτε.

Γιατί μπλοκάρουν τους ανθρώπους στο Twitter;

Συνήθως, όμως, αυτό το κουμπί χρησιμοποιείται για να αποκλείσει τους ανεπιθύμητους οπαδούς - άτομα που σας παρακολουθούν και σας ενοχλούν με κάποιο τρόπο με τα tweets τους, @ tweet και @ names.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λειτουργία αποκλεισμού για να κρατήσουν τους ανθρώπους που στέλνουν ενοχλητικά, άσεμνα, ακατάλληλα ή άλλως προσβλητικά tweets να εμφανίζονται στη λίστα των οπαδών τους . Δεδομένου ότι το Twitter επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στον κατάλογο των οπαδών του άλλου, πολλοί άνθρωποι κάνουν ακριβώς αυτό όταν ελέγχουν κάποιον στο κοινωνικό δίκτυο.

Έτσι, εάν επιτρέπετε στους τρελούς ή καταχρηστικούς ανθρώπους να εμφανιστούν στη λίστα των οπαδών σας, μπορεί να μοιάζει σαν να μην συμμετέχετε σε μια κοινότητα υψηλής τάξης στο Twitter. Για το λόγο αυτό, πολλοί χρήστες αναζητούν τη λίστα των οπαδών τους και μπλοκάρουν αυτούς με πολλή ακρίβεια ή spam ή άλλο προσβλητικό υλικό στο προφίλ ή στο tweet τους, έτσι ώστε τα προφίλ τους να μην εμφανίζονται ή να συνδέονται δημόσια με αυτά με οποιονδήποτε τρόπο.

Δείτε το Κέντρο βοήθειας Twitter για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αποκλεισμού στο Twitter.