Γραμμή προϊόντων Google Chromecast - Ενημερώθηκε με το Chromecast Ultra

Chromecast για τηλεόραση και ηχεία - Και επίσης εισάγοντας chromecast ultra

Ακολουθώντας την πρόσφατη εισαγωγή της 4ης γενιάς Apple TV της Apple και της 2ης γενιάς Fire Line TV της Amazon , η Google αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγάλει το καπάκι από τη δεύτερη γενιά της ταινίας Chromecast - και πρόσθεσε μια άλλη έκπληξη.

Chromecast για τηλεόραση

Εκτός από τις βασικές λειτουργίες του πρωτοτύπου Chromecast, όπως η άμεση σύνδεση με την τηλεόρασή σας μέσω HDMI , έως 1080p ανάλυση εικόνας και πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming μέσω του smartphone ή άλλων συμβατών συσκευών, το μοντέλο 2ης γενιάς (που αναφέρεται ως Το Chromecast για την τηλεόραση) προσφέρει μια νέα εμφάνιση (δείτε τη φωτογραφία που επισυνάπτεται σε αυτό το άρθρο) και μερικές σημαντικές βελτιώσεις, όπως πιο σταθερή συνδεσιμότητα Wi-Fi, καθώς και μια νέα λειτουργία που ονομάζεται "Γρήγορη Αναπαραγωγή" πρόσβαση σε εφαρμογές συνεχούς ροής βίντεο και άμεση αναπαραγωγή περιεχομένου.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό πράγμα για τους καταναλωτές είναι ότι, αντίθετα με το αρχικό Chromecast, το οποίο παρέσχε πρόσβαση μόνο σε περιορισμένο αριθμό εφαρμογών συνεχούς ροής, η Google προσφέρει τώρα πρόσβαση σε πλήθος εφαρμογών, πιο σύμφωνες με αυτό που θα βρείτε στη διάθεσή σας τόσο τα ρακόρ Roku όσο και το Amazon Fire.

Από την άλλη πλευρά, η Google δεν παρέχει πρόσβαση σε περιεχόμενο συνεχούς ροής 4K (τουλάχιστον όχι ακόμα - δείτε την παρακάτω ενημέρωση), αλλά δείχνει τους καταναλωτές προς την πλατφόρμα Android TV που ενσωματώνεται σε μια σειρά έξυπνων τηλεοράσεων για τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Chromecast για ηχεία

Μαζί με το Chromecast για την τηλεόραση, η Google παρουσίασε επίσης μια νέα συστροφή στο Chromecast που ελπίζει ότι οι καταναλωτές θα ήθελαν, το Google Chromecast για ηχεία (επίσης γνωστό ως Chromecast Audio).

Το Chromecast για Ηχεία αποτελείται από μια μικρή συσκευή, παρόμοια στο μέγεθος και την εμφάνιση του νέου Chromecast για τηλεόραση, που συνδέεται σε ένα ηχείο με ηχείο (όπως ηχείο Bluetooth), ένα συμπαγές σύστημα ήχου ή ακόμη και ένα δέκτη στερεοφωνικού ή οικιακού κινηματογράφου μέσω στερεοφωνικού 3.5 mm (ή 3.5mm-to- RCA ) ή μια ψηφιακή οπτική σύνδεση.

Στη συνέχεια αρχίζει η μαγεία. Χρησιμοποιώντας συμβατό smartphone, tablet, Chromebook, φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή, κάνετε λήψη της εφαρμογής Chromecast-for-Audio και στη συνέχεια μπορείτε να προβάλλετε περιεχόμενο μουσικής από επιλεγμένες υπηρεσίες (όπως η Pandora, η Μουσική Google Play, το iHeart Radio και άλλα ...) στο ηχείο ή το ηχητικό σας σύστημα μέσω Wifi.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να μετατρέψετε το ενεργό ηχείο σας, το οποίο μπορεί να λειτουργεί σε Bluetooth, ή ένα παλιό τυποποιημένο σύστημα ήχου σε μια συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων συνεχούς ροής, ανοίγοντας μια εντελώς νέα ποικιλία μουσικού περιεχομένου μέσω της προσθήκης της δυνατότητας Wi-Fi που παρέχεται από το Chromecast για ηχεία συσκευή. Επιπλέον, το Wifi επιτρέπει τη μετάδοση ήχου ευρύτερης ζώνης από το Bluetooth, οπότε έχετε ακόμα ένα ηχείο Bluetooth και ένα smartphone με δυνατότητα Bluetooth, χρησιμοποιώντας την επιλογή Wifi για καλύτερη ποιότητα ήχου (εξαρτώμενη από το περιεχόμενο).

Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα

Google Chromecast For TV - $ 35 - Επίσημη σελίδα προϊόντος - Επίσημη σελίδα παραγγελίας

Google Chromecast για ηχεία - $ 35 - Επίσημη σελίδα προϊόντος - Επίσημη σελίδα παραγγελίας.

UPDATE 10/04/2016: Η Google ανακοινώνει το Chromecast Ultra!

Βασισμένο στην πλατφόρμα Chromecast 2015/2016 που αναφέρθηκε παραπάνω, το Chromecast Ultra είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, αλλά προσθέτει δυνατότητες ροής 4K και Dolby Vision HDR από επιλεγμένες υπηρεσίες ροής (όπως Netflix και Vudu ) όταν χρησιμοποιείται με συμβατή τηλεόραση Dolby Vision.

Παραδείγματα τηλεοράσεων με δυνατότητα Dolby Vision περιλαμβάνουν:

Τις τηλεοράσεις 4K Ultra HD της σειράς Vizio P και της σειράς M

Τηλεοράσεις LG 4K Ultra HD OLED και Super UHD LED / LCD

Επίσης, για τη διευκόλυνση της ταχύτερης και σταθερότερης πρόσβασης στο διαδίκτυο που απαιτείται για ροή 4K / HDR, εκτός από το ενσωματωμένο Wifi, το Chromecast Ultra περιλαμβάνει επίσης σύνδεση Ethernet / LAN μέσω προαιρετικού προσαρμογέα.

Το Chromecast Ultra διατίθεται μέσω του Best Buy.