Τι είναι η «σκληρή» και «μαλακή» έρευνα στο Διαδίκτυο;

Για να κρατήσετε την έρευνά σας στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχει μια σημαντική διάκριση που πρέπει να θυμάστε. Η «σκληρή» έρευνα στο Διαδίκτυο έχει διαφορετικές προσδοκίες από την «μαλακή» έρευνα.

Σκληρή έρευνα & # 39; περιγράφει επιστημονική και αντικειμενική έρευνα, όπου τα μαθηματικά, οι αριθμοί, οι στατιστικές, τα αποδεικτικά στοιχεία και τα αποδεδειγμένα γεγονότα είναι απολύτως κρίσιμα

Οι δύσκολες ερευνητικές προσδοκίες ισχύουν για οτιδήποτε είναι επιστημονικό, ιατρικό ή νομικό ή όταν το θέμα πρόκειται να οδηγήσει σε υψηλές φιλοσοφικές διεκδικήσεις, οργανωτική πολιτική ή να έχει μεγάλης κλίμακας πολιτικές επιπτώσεις. Σε σκληρή έρευνα, η αξιοπιστία κάθε πόρου πρέπει να είναι σε θέση να αντέξει τον έντονο έλεγχο.
Παραδείγματα σκληρών ερευνητικών θεμάτων:

Μαλακή έρευνα & # 39; περιγράφει θέματα που είναι πιο υποκειμενικά, πολιτιστικά και με βάση τη γνώμη.

Η μαλακή έρευνα εξαρτάται λιγότερο από τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία και περισσότερο από την ικανότητα παρουσίασης του ερευνητή. Οι μαλακές πηγές έρευνας θα εξεταστούν λιγότερο από τους αναγνώστες.

Παραδείγματα μαλακών ερευνητικών θεμάτων:

Η συνδυασμένη μαλακή και σκληρή έρευνα απαιτεί το μεγαλύτερο έργο, διότι αυτό το υβριδικό θέμα διευρύνει τις απαιτήσεις αναζήτησης.

Όχι μόνο θα πρέπει να βρείτε σκληρά γεγονότα και αριθμητικά στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί να συζητήσετε ενάντια σε πολύ ισχυρές απόψεις για να κάνετε την περίπτωσή σας. Τα θέματα της πολιτικής και της διεθνούς οικονομίας είναι τα μεγαλύτερα παραδείγματα της υβριδικής έρευνας.

Παραδείγματα υβριδικών μαλακών και σκληρών ερευνητικών θεμάτων: