Όλα σχετικά με το Google Now

Το Google Now είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος Android . Το Google Now είναι ένας έξυπνος πράκτορας που εξατομικεύει τα αποτελέσματα αναζήτησης, απαντά σε ερωτήσεις, εκκινεί εφαρμογές ή αναπαράγει μουσική και απαντά σε φωνητικές εντολές . Ορισμένες φορές το Google Now αναμένει ακόμη μια ανάγκη πριν καταλάβετε ότι το έχετε. Σκεφτείτε το ως το Siri του Android.

Το Google Now είναι προαιρετικό

Κάθε φορά που η Google αρχίζει να μπαίνει στο "Oh my gosh, η Google είναι απλά κατασκοπεία σε μένα !" έδαφος με ένα τέτοιο έργο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτό είναι ένα προαιρετικό χαρακτηριστικό που σχεδιάστηκε γύρω από την ευκολία σας. Ακριβώς όπως δεν χρειάζεται να συνδεθείτε στο Google για να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή αναζήτησης και μπορείτε να εξαιρεθείτε από την αποθήκευση του ιστορικού αναζήτησης, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το Google Now.

Για να λειτουργήσετε κάποιες από τις λειτουργίες του Google Now, πρέπει επίσης να ενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες ιστορικού ιστού και τοποθεσίας. Με άλλα λόγια, επιλέγετε να δώσετε στην Google πολλές προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τις αναζητήσεις σας και την τοποθεσία σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τη σκέψη, αφήστε το Google Now εκτός λειτουργίας.

Τι κάνει το Google Now;

Καιρός, αθλητισμός, κυκλοφορία. Η Google μοιάζει με έναν (πολύ ήσυχο) προσωπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Το Google Now έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σε "κάρτες" που συνήθως θα βλέπετε είτε ως ειδοποιήσεις είτε όταν ξεκινάτε το Chrome στη συσκευή σας Android. Μπορείτε επίσης να αλληλεπιδράσετε με το Google Now σε πολλά τηλέφωνα Android λέγοντας "Ok Google" και στη συνέχεια να θέσετε μια ερώτηση ή να δηλώσετε μια εντολή.

Μπορείτε επίσης να δείτε ειδοποιήσεις για ρολόγια Android Wear. Οι κάρτες που εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις αφορούν στοιχεία που εξαρτώνται από το χρόνο, όπως τα συμβάντα και η εργασία σας. Ορίστε μερικά παραδείγματα:

Καιρός - Κάθε πρωί, η Google σας ενημερώνει για την τοπική πρόγνωση καιρού για το σπίτι και την εργασία σας. Πιθανώς η πιο χρήσιμη κάρτα στο σετ. Αυτό λειτουργεί μόνο εάν η τοποθεσία σας είναι ενεργοποιημένη.

Αθλήματα - Εάν έχετε αναζητήσει αποτελέσματα για συγκεκριμένες ομάδες και έχετε ενεργοποιήσει το Ιστορικό ιστού σας, η Google θα σας δείξει αυτόματα κάρτες με τις τρέχουσες βαθμολογίες για να σας εξοικονομήσει συχνές αναζητήσεις.

Κυκλοφορία - Αυτή η κάρτα έχει σχεδιαστεί για να σας δείξει ποια είναι η κυκλοφορία ως προς το δρόμο προς και από την εργασία ή τον επόμενο προορισμό σας. Πώς γνωρίζει η Google πού εργάζεστε; Μπορείτε να ορίσετε τόσο το χώρο εργασίας σας όσο και την προτίμησή σας στο Google. Διαφορετικά - Καλή εικασία. Χρησιμοποιεί τις πρόσφατες αναζητήσεις σας, την προεπιλεγμένη θέση χάρτη αν την έχετε ορίσει και τα κοινά πρότυπα τοποθεσίας. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι η τοποθεσία που συνήθως περάσεις 40 ώρες την εβδομάδα είναι η θέση εργασίας σου, για παράδειγμα.

Αυτό φέρνει ένα σχετικό σημείο. Γιατί θα θέλατε να πείτε στο Google πού ζείτε; Έτσι, μπορείτε να πείτε, "Ok Google, δώσε μου οδηγίες οδήγησης σπίτι" αντί να εξηγεί τη διεύθυνση κατοικίας σας κάθε φορά.

Δημόσια διαμετακόμιση - Αυτή η κάρτα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε εάν βγείτε σε μια πλατφόρμα μετρό, βλέπετε το πρόγραμμα των επόμενων αμαξοστοιχιών που φεύγουν από το σταθμό. Αυτό είναι χρήσιμο για τους τακτικούς επιβάτες ή ακόμα και για εκείνους τους χρόνους που επισκέπτεστε μια πόλη και δεν είστε σίγουροι για το πώς να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Επόμενο ραντεβού - Εάν έχετε ένα συμβάν στο Ημερολόγιο , η Google συνδυάζει αυτό με την κάρτα επισκεψιμότητας για μια κάρτα ραντεβού με οδηγικές οδηγίες . Θα δείτε επίσης μια ειδοποίηση για το πότε πρέπει να φύγετε για να φτάσετε εκεί κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες κυκλοφορίας. Το κάνει πολύ εύχρηστο μόνο για να πατήσετε και να ξεκινήσετε τις οδηγίες του χάρτη.

Τοποθεσίες - Αν είστε μακριά από την εργασία ή την τοποθεσία στο σπίτι σας, η Google ενδέχεται να προτείνει κοντινά εστιατόρια ή σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό γίνεται με την υπόθεση ότι αν είστε στο κέντρο της πόλης, είστε πιθανώς έξω για μια μπύρα ή θέλετε να πάρετε μια τσίμπημα για φαγητό.

Πτήσεις - Αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας δείξει την κατάσταση πτήσης και το χρονοδιάγραμμά σας και να σας δώσει οδηγίες για πλοήγηση με ένα πάτημα για να φτάσετε στο αεροδρόμιο. Αυτό, όπως και η κάρτα κυκλοφορίας, βασίζεται σε μια καλή εικασία. Πρέπει να ψάξετε για αυτές τις πληροφορίες πτήσης για το Google για να ξέρετε ότι βρίσκεστε σε αυτήν την πτήση. Διαφορετικά, δεν υπάρχει κάρτα για εσάς.

Μετάφραση - Αυτή η κάρτα προτείνει χρήσιμες λέξεις λεξιλογίου όταν βρίσκεστε σε άλλη χώρα.

Νόμισμα - Αυτό είναι ακριβώς όπως η κάρτα μετάφρασης, μόνο με χρήματα. Αν βρίσκεστε σε άλλη χώρα, βλέπετε την τρέχουσα τιμή μετατροπής.

Ιστορικό αναζήτησης - Δείτε τα πράγματα που αναζητήσατε πρόσφατα και κάντε κλικ στο σύνδεσμο για να αναζητήσετε ξανά αυτό το πράγμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκδηλώσεις ειδήσεων.