Πώς να αποκτήσετε οδηγίες οδήγησης και πολλά άλλα από τους Χάρτες Google

Οι Χάρτες Google παρέχουν εξαιρετικές οδηγίες με πολλές κρυφές λειτουργίες. Όχι μόνο μπορείτε να πάρετε οδηγίες οδήγησης, μπορείτε να πάρετε το περπάτημα και τις κατευθύνσεις των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Μπορείτε να βρείτε βαθμολογίες και πληροφορίες Zagat για εστιατόρια και μπορείτε να βρείτε το υψόμετρο που θα πρέπει να ανεβείτε και να διαδρομή θα πρέπει να πετάξετε για να κάνετε ποδήλατο εκεί.

Αυτό το σεμινάριο υποθέτει ότι χρησιμοποιείτε την έκδοση για επιτραπέζιους υπολογιστές των Χαρτών Google. Μπορείτε να λάβετε οδηγίες από το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά η διεπαφή είναι ελαφρώς διαφορετική. Οι έννοιες είναι οι ίδιες, επομένως αυτό το σεμινάριο μπορεί να είναι ακόμα χρήσιμο.

01 από 05

Ξεκινώντας

Αποτύπωση οθόνης

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στη διεύθυνση maps.google.com και κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση στους Χάρτες Google στην επάνω δεξιά γωνία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο σύμβολο των μπλε οδηγών για να λάβετε οδηγίες.

Μπορείτε επίσης να ορίσετε την προεπιλεγμένη θέση . Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα στις προτιμήσεις σας για να ορίσετε τη θέση από την οποία είναι πιο πιθανό να χρειάζεστε τις οδηγίες οδήγησης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι το σπίτι σας ή ο χώρος εργασίας σας. Εάν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο και ορίσετε την προεπιλεγμένη θέση σας, αυτό σας εξοικονομεί ένα βήμα την επόμενη φορά που θα έχετε οδηγίες οδήγησης. Αυτό συμβαίνει επειδή η Google θα προσθέσει αυτόματα την προεπιλεγμένη τοποθεσία σας στην αρχική σας θέση.

02 του 05

Εισαγάγετε τον προορισμό σας

Αποτύπωση οθόνης

Αφού δημιουργήσετε τις οδηγίες οδήγησης των Χαρτών Google, θα δείτε μια περιοχή για να προσθέσετε τους προορισμούς έναρξης και λήξης. Αν έχετε ορίσει μια προεπιλεγμένη τοποθεσία, αυτό θα είναι αυτόματα το σημείο εκκίνησής σας. Μην ανησυχείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε από κάπου αλλού. Μπορείτε απλά να το διαγράψετε και να πληκτρολογήσετε σε διαφορετικό σημείο προέλευσης.

Μερικά χαρακτηριστικά που αξίζει να αναφερθούν σε αυτό το σημείο:

03 του 05

Επιλέξτε τον τρόπο μεταφοράς σας

Αποτύπωση οθόνης

Από προεπιλογή, οι Χάρτες Google υποθέτουν ότι θέλετε οδηγίες οδήγησης. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Εάν θέλετε οδηγίες πεζοπορίας, οδηγίες για τις δημόσιες συγκοινωνίες ή οδηγίες ποδηλάτου, μπορείτε να τις πάρετε πιέζοντας το κατάλληλο κουμπί.

Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι επιλογές σε κάθε περιοχή, αλλά στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, μπορείτε να ταξιδέψετε με οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους. Οι οδηγίες μαζικής μεταφοράς περιλαμβάνουν επίσης την ώρα άφιξης λεωφορείου ή τρένου καθώς και τις απαραίτητες μεταφορές.

04 του 05

Επιλέξτε μια διαδρομή

Αποτύπωση οθόνης

Μερικές φορές θα δείτε προτάσεις για πολλές διαδρομές με τις εκτιμήσεις χρόνου για κάθε μία. Αυτός μπορεί να είναι ένας καλός χρόνος για να συγκρίνετε τη διαδρομή σας με τις συνθήκες κυκλοφορίας πατώντας το κουμπί Traffic στα δεξιά (στην κορυφή της προβολής χάρτη). Αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις περιοχές, αλλά όπου είναι, θα πρέπει να σας βοηθήσει να επιλέξετε μια διαδρομή.

Εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλακτική διαδρομή που δεν προσφέρεται, μπορείτε απλά να σύρετε τη διαδρομή οπουδήποτε θέλετε να μεταφερθείτε και οι Χάρτες Google θα ενημερώσουν τις οδηγίες σας εν πτήσει. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν γνωρίζετε ότι ο δρόμος είναι υπό κατασκευή ή η κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά μήκος της τυπικής διαδρομής.

05 του 05

Χρησιμοποιήστε την προβολή Google Street View

Αποτύπωση οθόνης

Αφού ολοκληρώσετε τα προηγούμενα βήματα, οι οδηγίες οδήγησης είναι διαθέσιμες μεταβαίνοντας στη σελίδα. Ένα τελευταίο βήμα που προτείνουμε να κάνετε πριν αρχίσετε να οδηγείτε είναι να δείτε το Street View.

Μπορείτε να κάνετε κλικ στην εικόνα προεπισκόπησης του τελικού προορισμού σας για να μεταβείτε στη λειτουργία Street View και να πάρετε μια εμφάνιση και αίσθηση για τη διαδρομή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Αποστολή για να στείλετε οδηγίες σε κάποιον μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Σύνδεση για να ενσωματώσετε έναν χάρτη σε μια ιστοσελίδα ή ένα blog. Αν είστε χρήστης Android, ίσως θελήσετε να αποθηκεύσετε τις οδηγίες σας στους "Χάρτες μου" και να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πλοήγηση.

Εκτυπώστε τις οδηγίες

Εάν χρειάζεστε τις οδηγίες εκτύπωσης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί μενού (οι τρεις γραμμές στο επάνω αριστερό μέρος) και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο κουμπί εκτύπωσης.

Μοιραστείτε την τοποθεσία σας

Προσπαθείτε να βρείτε τους φίλους σας; Δείξτε τους όπου θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να συνδεθείτε γρήγορα μαζί τους.