Τι είναι το Google Patent Searchs;

Αναζητήστε τοπικά και διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας, επιστημονικά έργα και πολλά άλλα

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Google είναι μια μηχανή αναζήτησης που ξεκίνησε το 2006 και σας επιτρέπει να ψάξετε μέσω εκατομμυρίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από περισσότερες από δώδεκα γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου του Office of Patent and Trademark Office (USPTO) και άλλων χωρών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας Google δωρεάν μέσω του patents.google.com.

Αρχικά, τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας της Google περιείχαν στοιχεία από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία είναι δημόσια (η αρχειοθέτηση και οι πληροφορίες σχετικά με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας είναι δημόσιο). Καθώς η εξειδικευμένη μηχανή αναζήτησης έχει αυξηθεί, η Google έχει προσθέσει δεδομένα από άλλες χώρες, καθιστώντας την μια χρήσιμη αναζήτηση διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Η ολοκληρωμένη αναζήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας υπερβαίνει τις βασικές αναζητήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και περιλαμβάνει πληροφορίες για το Google Scholar σε αναζήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Αυτό θα παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη αναζήτηση που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα επιστημονικής λογοτεχνίας και δημοσιεύσεων, όπως επιστημονικά βιβλία και περιοδικά, διατριβές, διπλωματικές εργασίες, εργασίες συνεδρίων, τεχνικές εκθέσεις, καθώς και δικαστικές απόψεις.

Επίσης ενσωματωμένη με την αναζήτηση είναι μια αναζήτηση παλαιότερης τέχνης, η οποία υπερβαίνει τις ευρεσιτεχνίες που υπάρχουν φυσικά ή έχουν γίνει εμπορικά διαθέσιμες. Η προγενέστερη τεχνική περιλαμβάνει οποιαδήποτε απόδειξη ότι η εφεύρεση που αναζητήθηκε έχει περιγραφεί ή παρουσιάζεται σε κάποια μορφή ή έχει περιέχεται σε άλλη τεχνολογία ή εφεύρεση.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Google εμφανίζουν ευρεσιτεχνίες από χώρες που περιλαμβάνουν την Ιαπωνία, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Κίνα, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο. Καταγράφει επίσης τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας WO, επίσης γνωστά ως Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO). Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του WIPO είναι διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας που καλύπτουν πολλές χώρες με τη συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του WIPO και να αναζητήσετε απευθείας τη διαθέσιμη βάση δεδομένων του WIPO. Η απευθείας αναζήτηση στη βάση δεδομένων του WIPO είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε γιατί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Google είναι τόσο χρήσιμα.

Πληροφορίες διαθέσιμες από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Google

Η Google σάς επιτρέπει να δείτε μια σύνοψη των αξιώσεων ευρεσιτεχνίας ή ολόκληρης της εικόνας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κατεβάσουν ένα αρχείο PDF του διπλώματος ευρεσιτεχνίας ή να αναζητήσουν προηγούμενη τεχνική.

Βασικές πληροφορίες σε μια αναζήτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Google περιλαμβάνουν:

Σύνθετες επιλογές αναζήτησης για πατέντες Google

Αν χρειάζεστε να προσαρμόσετε καλύτερα τα κριτήρια της αναζήτησής σας ή να εκτελέσετε πιο συγκεκριμένο τύπο αναζήτησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές Σύνθετης ευρεσιτεχνίας αναζήτησης του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του Google. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτές τις επιλογές προτού εκτελέσετε μια αναζήτηση και σας επιτρέπουν να αναζητήσετε μόνο τα τρέχοντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας ή αυτά που βρίσκονται μέσα σε συγκεκριμένο εύρος ημερομηνιών. διπλώματα ευρεσιτεχνίας από συγκεκριμένο εφευρέτη ή χώρα · τον τίτλο του διπλώματος ή τον αριθμό ευρεσιτεχνίας · ταξινόμηση και πολλά άλλα. Η διεπαφή χρήστη είναι απλή και χρηστική, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε την αναζήτησή σας για μεγαλύτερη ακρίβεια και να κάνετε αναζήτηση για συγκεκριμένη έρευνα.

Μόλις πραγματοποιήσετε μια κανονική αναζήτηση, μπορείτε να φιλτράρετε τα αποτελέσματα με πρόσθετες προχωρημένες επιλογές, όπως από τη γλώσσα και τον τύπο ευρεσιτεχνίας.