Πώς να Διαγραφή Εφαρμογών από το Chromebook

Μάθετε να απεγκαταστήσετε επεκτάσεις και πρόσθετα, επίσης!

Η εγκατάσταση εφαρμογών και επεκτάσεων στο Chromebook σας είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία, τόσο πολύ ώστε να καταλήξετε τελικά με περισσότερους από εσάς που χρειάζεστε. Είτε θέλετε να απελευθερώσετε κάποιο χώρο στο σκληρό σας δίσκο είτε απλά κουραστείτε από ακαταστασία στη διεπαφή εκκίνησης του Chrome OS , καταργώντας εφαρμογές που δεν χρειάζεστε πλέον, μπορεί να επιτευχθεί με λίγα μόνο κλικ.

Διαγραφή εφαρμογών μέσω της εφαρμογής Launcher

Οι εφαρμογές Chromebook μπορούν να απεγκατασταθούν απευθείας από την ίδια την Εκκίνηση, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Εκκίνησης, που αντιπροσωπεύεται από έναν κύκλο και βρίσκεται συνήθως στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας.
  2. Θα εμφανιστεί μια γραμμή αναζήτησης μαζί με πέντε εικονίδια εφαρμογών. Κάντε κλικ στο βέλος επάνω, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από αυτά τα εικονίδια, για να εμφανιστεί η πλήρης οθόνη εκκίνησης.
  3. Εντοπίστε την εφαρμογή που θέλετε να απεγκαταστήσετε και κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της. Επισκεφτείτε το βήμα-προς-βήμα μας για βοήθεια σχετικά με το δεξί κλικ σε ένα Chromebook.
  4. Θα εμφανιστεί τώρα ένα μενού περιβάλλοντος. Επιλέξτε την επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης ή Κατάργηση από το Chrome .
  5. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, ζητώντας να διαγράψετε αυτήν την εφαρμογή. Επιλέξτε το κουμπί Κατάργηση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Διαγραφή επεκτάσεων μέσω του Chrome

Τα πρόσθετα και οι επεκτάσεις μπορούν να απεγκατασταθούν από το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Chrome ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα ευθυγραμμισμένες κουκίδες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Περισσότερα εργαλεία .
  4. Ένα υπομενού πρέπει τώρα να είναι ορατό. Επιλέξτε Επεκτάσεις . Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome αντί του μενού: chrome: // extensions .
  5. Μια λίστα με εγκατεστημένες επεκτάσεις θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Για να απεγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο, κάντε κλικ στο εικονίδιο σκουπιδιών που βρίσκεται στα δεξιά του ονόματος.
  6. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένα μήνυμα επιβεβαίωσης, με το ερώτημα εάν θέλετε να διαγράψετε αυτήν την επέκταση. Επιλέξτε το κουμπί Κατάργηση για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.