Πώς να διαγράψετε τα ιδιωτικά δεδομένα στο Maxthon για Windows

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Maxthon σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Το Maxthon, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συγκεντρώνει και καταγράφει ένα σημαντικό όγκο δεδομένων κατά την περιήγησή σας στο Web. Αυτό περιλαμβάνει ένα ιστορικό των ιστότοπων που έχετε επισκεφτεί , προσωρινά αρχεία Internet (επίσης γνωστά ως προσωρινή μνήμη) και cookies. Ανάλογα με τις συνήθειες περιήγησης, ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες μπορούν να θεωρηθούν ευαίσθητες. Ένα παράδειγμα αυτού θα ήταν τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που αποθηκεύτηκαν σε ένα αρχείο cookie. Λόγω της πιθανής φύσης αυτών των στοιχείων δεδομένων, μπορεί να έχετε την επιθυμία να τα αφαιρέσετε από το σκληρό σας δίσκο.

Ευτυχώς, το Maxthon καθιστά αρκετά εύκολο να διευκολύνει τη διαγραφή αυτών των πληροφοριών. Αυτό το σεμινάριο βήμα προς βήμα θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, περιγράφοντας κάθε ιδιωτικό τύπο δεδομένων κατά μήκος του δρόμου. Πρώτα κάντε κλικ στο κύριο κουμπί του Maxthon, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία και αντιπροσωπεύεται από τρεις διακεκομμένες γραμμές. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη " Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης" . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση επιλογής αυτού του στοιχείου μενού: CTRL + SHIFT + DELETE .

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου " Διαγραφή δεδομένων περιήγησης" του Maxthon, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Περιλαμβάνονται διάφορα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων, τα οποία συνοδεύονται από ένα πλαίσιο ελέγχου. Είναι ως εξής.

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με κάθε ένα από τα συστατικά στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων που αναφέρονται, το επόμενο βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι όλα τα στοιχεία που θέλετε να διαγράψετε συνοδεύονται από ένα σημάδι επιλογής. Μόλις είστε έτοιμοι να διαγράψετε τα προσωπικά δεδομένα του Maxthon, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση τώρα . Εάν θέλετε να καθαρίσετε αυτόματα τα προσωπικά σας δεδομένα κάθε φορά που κλείνετε το Maxthon, τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή με την ένδειξη Αυτόματη διαγραφή κατά την έξοδο .