Πώς να διαγράψετε τα ιδιωτικά δεδομένα στο πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικά συστήματα Linux, Mac OS X, MacOS Sierra και Windows.

Η προστασία προσωπικών δεδομένων κατά την πλοήγηση στον ιστό είναι σημαντική για πολλούς, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου των πληροφοριών που αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιόδου περιήγησης. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από ένα αρχείο καταγραφής ιστοτόπων που επισκέπτεται σε πληροφορίες που καταχωρούνται σε ηλεκτρονικές φόρμες. Ανεξάρτητα από το τι οδηγεί την ανάγκη για αυτήν την εμπιστευτικότητα, είναι ωραίο να μπορείτε να καθαρίσετε τα κομμάτια σας όταν ολοκληρώσετε την περιήγηση.

Το Opera κάνει αυτό πολύ εύκολο, επιτρέποντάς σας να καθαρίσετε συγκεκριμένα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων σε λίγα μόνο βήματα. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης.

Καταχωρίστε το παρακάτω κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων / αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης και πατήστε το πλήκτρο Enter : settings: // clearBrowserData . Η διεπαφή Ρυθμίσεις της εφαρμογής Opera θα πρέπει να είναι πλέον ορατή στο παρασκήνιο της ενεργής καρτέλας, με το παράθυρο Clear data browsing να εστιάζει στο προσκήνιο. Προς το επάνω μέρος αυτού του αναδυόμενου παραθύρου εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο μενού που φέρει την ένδειξη Διαγραφή των παρακάτω στοιχείων , εμφανίζοντας μια λίστα προκαθορισμένων χρονικών διαστημάτων. Επιλέξτε την χρονική περίοδο από την οποία θέλετε να καταργήσετε δεδομένα περιήγησης. Επιλέξτε την επιλογή του χρόνου έναρξης για να διαγράψετε τα πάντα.

Ακριβώς κάτω από αυτό το μενού υπάρχουν πολλές επιλογές, καθένα από τα οποία συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου και αντιπροσωπεύει διαφορετικό τύπο δεδομένων περιήγησης. Είναι σημαντικό να καταλάβετε τι αποτελείται από κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία προτού προχωρήσετε με τη διαδικασία διαγραφής. Είναι ως εξής.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης για να καταργήσετε τις επιλεγμένες πληροφορίες από τον σκληρό σας δίσκο.