Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία περιήγησης επισκέπτη στο Google Chrome

Αυτό το σεμινάριο ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 27 Ιανουαρίου 2015 και προορίζεται για χρήστες υπολογιστών / φορητών υπολογιστών (Linux, Mac ή Windows) που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Μία από τις πιο χρήσιμες δυνατότητες που υπάρχουν στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google είναι η δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών προφίλ, η κάθε μία διατηρώντας το δικό της μοναδικό ιστορικό περιήγησης , ιστότοπους με σελιδοδείκτες και ρυθμίσεις κάτω από την κουκούλα. Όχι μόνο τα περισσότερα από αυτά τα εξατομικευμένα αντικείμενα είναι διαθέσιμα σε όλες τις συσκευές μέσω της μαγείας του Google Sync, αλλά ο διαχωρισμός των ξεχωριστών χρηστών επιτρέπει την εξατομικευμένη προσαρμογή καθώς και ένα επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Παρόλο που όλα αυτά είναι καλά και καλά, μπορεί να υπάρχουν στιγμές που κάποιος χωρίς αποθηκευμένο προφίλ πρέπει να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησής σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα μπορούσατε να περάσετε τη διαδικασία δημιουργίας ενός νέου χρήστη, αλλά αυτό μπορεί να είναι υπερβολικό - ειδικά εάν αυτό είναι ένα μοναδικό πράγμα. Αντ 'αυτού, ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε την εύχρηστη ονομασία Guest browsing mode. Για να μην συγχέεται με τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης Chrome, η λειτουργία Guest προσφέρει μια γρήγορη λύση και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανένα από τα προαναφερθέντα προσωπικά δεδομένα ή ρυθμίσεις.

Αυτό το σεμινάριο εξηγεί περαιτέρω τον τρόπο λειτουργίας Guest και σας καθοδηγεί στη διαδικασία ενεργοποίησης.

01 του 06

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome

(Εικόνα © Scott Orgera).

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

02 του 06

Ρυθμίσεις Chrome

(Εικόνα © Scott Orgera).

Κάντε κλικ στο κουμπί του μενού του Chrome, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και περιστρέφεται στο παραπάνω παράδειγμα. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις .

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome εισάγοντας το ακόλουθο κείμενο στο γενικό πλαίσιο του προγράμματος περιήγησης, επίσης γνωστό ως γραμμή διευθύνσεων: chrome: // settings

03 του 06

Ενεργοποίηση περιήγησης επισκέπτη

(Εικόνα © Scott Orgera).

Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται σε μια νέα καρτέλα. Εντοπίστε την ενότητα " Άτομα " που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Η πρώτη επιλογή σε αυτήν την ενότητα, ακριβώς κάτω από τη λίστα προφίλ χρηστών που είναι αποθηκευμένη στο πρόγραμμα περιήγησης, φέρει την ένδειξη Ενεργοποίηση περιήγησης επισκεπτών και συνοδεύεται από ένα πλαίσιο ελέγχου.

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή αυτή έχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα της, υποδεικνύοντας ότι είναι διαθέσιμη η λειτουργία περιήγησης Επισκέπτη.

04 του 06

Αλλαγή προσώπου

(Εικόνα © Scott Orgera).

Κάντε κλικ στο όνομα του ενεργού χρήστη που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης απευθείας στα αριστερά του κουμπιού ελαχιστοποίησης. Ένα παράθυρο pop-out πρέπει τώρα να εμφανίζεται, όπως απεικονίζεται σε αυτό το παράδειγμα. Επιλέξτε το κουμπί με την επωνυμία Switch person , που περιβάλλεται στην οθόνη που απεικονίζεται παραπάνω.

05 του 06

Αναζήτηση ως επισκέπτης

(Εικόνα © Scott Orgera).

Το παράθυρο Switch Person πρέπει τώρα να είναι ορατό, όπως φαίνεται στο παραπάνω παράδειγμα. Κάντε κλικ στο κουμπί Περιήγηση ως επισκέπτης , που βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία.

06 του 06

Κατάσταση περιήγησης επισκέπτη

(Εικόνα © Scott Orgera).

2015 και προορίζεται για χρήστες υπολογιστών / φορητών υπολογιστών (Linux, Mac ή Windows) που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Η λειτουργία Guest τώρα θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σε ένα νέο παράθυρο του Chrome. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης σε λειτουργία Επισκέπτη, δεν θα αποθηκευτεί η καταγραφή του ιστορικού περιήγησης, καθώς και άλλων υπολειμμάτων περιόδου λειτουργίας, όπως η προσωρινή μνήμη και τα cookies. Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι όλα τα αρχεία που έχουν μεταφορτωθεί μέσω του προγράμματος περιήγησης κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας κατάστασης επισκέπτη θα παραμείνουν στο σκληρό δίσκο εκτός και αν διαγραφούν με μη αυτόματο τρόπο.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το εάν ή όχι το πρόγραμμα Guest είναι ενεργό στο τρέχον παράθυρο ή στην καρτέλα, απλώς αναζητήστε τον δείκτη Guest - που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και περιστρέφεται στο παραπάνω παράδειγμα.