Πώς να αλλάξετε θέματα στο πρόγραμμα περιήγησης Web της Opera

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web Opera σε λειτουργικά συστήματα Windows ή Mac.

Οι ρουτίνες μας μπορούν να πάρουν ένα κομμάτι, και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει surfing στο «δίχτυ». Μερικές φορές νέα έπιπλα, μια νέα ντουλάπα ή ένα φρέσκο ​​παλτό μπογιάς μπορούν να ξεδιπλώσουν τα πράγματα και να αναζωογονήσουν την καθημερινότητά σας. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, καθώς η νέα εμφάνιση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που διέταξε ο διαδυκτιακός γιατρός.

Με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού, η Opera μπορεί να πάρει μια εντελώς διαφορετική εμφάνιση. Η προσθήκη και η αλλαγή των θεμάτων στην Opera είναι ένα αεράκι, και αυτό το σεμινάριο θα σας κάνει έναν εμπειρογνώμονα σε χρόνο μηδέν. Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Opera.

Χρήστες Windows: Κάντε κλικ στο κουμπί μενού Opera , που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου αντί: ALT + P

Χρήστες Mac: Κάντε κλικ στην Όπερα στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Προτιμήσεις ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: Command + Comma

Η διεπαφή Ρυθμίσεις της Όπερας θα πρέπει τώρα να είναι ορατή σε μια νέα καρτέλα. Κάντε κλικ στο Basic στο αριστερό παράθυρο μενού, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί. Στη συνέχεια, εντοπίστε την ενότητα με τίτλο Θέματα. Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε εικόνες προεπισκόπησης μικρογραφιών όλων των θεμάτων που είναι εγκατεστημένα στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το ενεργό που συνοδεύεται από ένα σημάδι ελέγχου στο προσκήνιο.

Για να εφαρμόσετε ένα από αυτά τα θέματα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, απλά κάντε κλικ σε αυτό μία φορά και οι οπτικές αλλαγές θα γίνουν εμφανείς αμέσως. Για να κάνετε λήψη και εγκατάσταση περισσότερων επιλογών, κάντε πρώτα κλικ στο κουμπί Λήψη περισσότερων θεμάτων.

Θα πρέπει τώρα να είναι ορατή η ενότητα Θέματα της ιστοσελίδας του πρόσθετου της όπερας. Μια μεγάλη συλλογή από ελκυστικά δέρματα περιηγητή μπορεί να βρεθεί εδώ, το καθένα με τη δική τους μοναδική εμφάνιση. Κάθε θέμα συνοδεύει στατιστικά προεπισκόπησης, έκδοσης και λήψης, καθώς και σχόλια χρηστών. Για να εγκαταστήσετε ένα από αυτά τα θέματα, κάντε πρώτα κλικ στο όνομα ή την εικόνα προεπισκόπησης από την κύρια σελίδα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πράσινο και λευκό κουμπί Add to Opera . Η διαδικασία εγκατάστασης, η οποία συνήθως διαρκεί λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα ανάλογα με την ταχύτητα σύνδεσης, θα ξεκινήσει τώρα. Μόλις ολοκληρωθεί, αυτό το κουμπί θα μετατραπεί σε ένα εικονίδιο που διαβάζει Εγκατεστημένο και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο της Όπερας με το νέο σας θέμα που έχει ήδη ενεργοποιηθεί.

Το Opera σας επιτρέπει επίσης να ενσωματώσετε θέματα απευθείας από ένα αρχείο. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε το εικονίδιο "συν" που βρίσκεται στην άκρα αριστερή πλευρά των εικόνων προεπισκόπησης. Στη συνέχεια, επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να εγκαταστήσετε.