Πώς να ανακτήσετε έναν ξεχασμένο κωδικό αλληλογραφίας iCloud

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν δεν μπορείτε να θυμάστε τον κωδικό σας iCloud Mail

Ξεχνώντας τον κωδικό σας iCloud Mail δεν σημαίνει ότι ποτέ δεν θα έχετε πάλι πρόσβαση στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στον λογαριασμό σας Apple. Στην πραγματικότητα, είναι πραγματικά εύκολο να επαναφέρετε τον κωδικό σας iCloud Mail αν ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα.

Παρακάτω υπάρχουν όλες οι οδηγίες που απαιτούνται για την επαναφορά ενός κωδικού πρόσβασης Apple iCloud Mail για να επαναφέρετε την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Εάν χάσετε το κλειδί αποκατάστασης, υπάρχει ένα επιπλέον βήμα ανάκτησης στο τέλος αυτής της σελίδας.

Συμβουλή: Αν έπρεπε να ακολουθήσετε αυτά τα ή παρόμοια βήματα περισσότερες από μία φορές, είναι πιθανό να αποθηκεύσετε τον κωδικό σας κάπου ασφαλής, όπου μπορείτε να τον ανακτήσετε πιο εύκολα, όπως σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης .

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό σας iCloud Mail

Τα βήματα για την ανάκτηση ενός ξεχασμένου κωδικού πρόσβασης iCloud Mail είναι λίγο διαφορετικά ανάλογα με το εάν έχετε ρυθμίσει επιπλέον ασφάλεια, αλλά πρώτα ξεκινήστε με αυτές τις οδηγίες:

Συμβουλή: Εάν ο λογαριασμός σας χρησιμοποιεί έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα και είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας iCloud Mail στο iPhone, το iPad, το iPod touch ή το Mac, μεταβείτε στην ενότητα "Όταν είναι ενεργοποιημένο το Authentication Two-Step Is Enabled" για μια πιο γρήγορη λύση για την επαναφορά του κωδικού πρόσβασής σας.

  1. Επισκεφθείτε το αναγνωριστικό της Apple ή τη σελίδα σύνδεσης iCloud.
  2. Κάντε κλικ στο αναγνωριστικό ή τον κωδικό πρόσβασης της Forgot Apple; κάτω από τα πεδία σύνδεσης ή μεταβείτε απευθείας εκεί μέσω αυτού του συνδέσμου.
  3. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iCloud Mail στο πρώτο πλαίσιο κειμένου.
  4. Κάτω από αυτό, πληκτρολογήστε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα ασφαλείας.
    1. Συμβουλή: Εάν δεν μπορείτε να διαβάσετε τους χαρακτήρες της εικόνας, κάντε μια νέα εικόνα με το σύνδεσμο Νέο κώδικα ή ακούστε τον κωδικό με την επιλογή Vision Disaired .
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .

Μεταβείτε στο επόμενο σύνολο οδηγιών παρακάτω, ανάλογα με το τι βλέπετε στην οθόνη:

Επιλέξτε ποιες πληροφορίες θέλετε να επαναφέρετε:

  1. Επιλέξτε Πρέπει να επαναφέρω τον κωδικό πρόσβασής μου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια για να μεταβείτε στην οθόνη Επιλογή τρόπου επαναφοράς της διεύθυνσης κωδικού πρόσβασης .
  2. Pick Αποκτήστε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν έχετε πρόσβαση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιήσατε για τη ρύθμιση του λογαριασμού ή επιλέξτε ερωτήσεις ασφαλείας απαντήσεων αν νομίζετε ότι μπορείτε να θυμάστε τις απαντήσεις σε αυτά και, στη συνέχεια, πατήστε Συνέχεια .
  3. Αν επιλέξετε " Λήψη μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" , πατήστε " Συνέχεια" και, στη συνέχεια, ανοίξτε το σύνδεσμο Η Apple θα πρέπει να σας έχει στείλει στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βρίσκεται στο αρχείο.
    1. Αν επιλέξατε ερωτήσεις ασφαλείας απάντησης , χρησιμοποιήστε το κουμπί Συνέχεια για να μεταβείτε στη σελίδα που ζητάει τα γενέθλιά σας. Καταχωρίστε το και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια πάλι για να μεταβείτε στη σελίδα με τις ερωτήσεις ασφαλείας. Απαντήστε σε κάθε ερώτηση που σας ζητείται, ακολουθούμενη από το κουμπί Συνέχεια
  4. Στη σελίδα Επαναφορά κωδικού πρόσβασης , εισάγετε έναν ολοκαίνουργιο κωδικό πρόσβασης για το iCloud Mail. Κάντε δύο φορές για να επιβεβαιώσετε ότι το πληκτρολογήσατε σωστά.
  5. Πατήστε Επαναφορά κωδικού πρόσβασης .

Εισαγάγετε το κλειδί αποκατάστασης.

Θα δείτε αυτήν την οθόνη μόνο εάν έχετε ρυθμίσει το Apple ID σας με επαλήθευση σε δύο βήματα .

  1. Εισαγάγετε το κλειδί αποκατάστασης που θα έπρεπε να έχετε εκτυπώσει ή να αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας όταν ρυθμίσετε για πρώτη φορά την επαλήθευση σε δύο βήματα.
  2. Πατήστε Συνέχεια .
  3. Ελέγξτε το τηλέφωνό σας για ένα μήνυμα κειμένου από την Apple. Καταχωρίστε αυτόν τον κωδικό στην οθόνη Εισαγωγή κωδικού επαλήθευσης στην τοποθεσία Web της Apple.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια .
  5. Ορίστε έναν εντελώς νέο κωδικό πρόσβασης στη σελίδα Επαναφορά κωδικού πρόσβασης .
  6. Πατήστε το κουμπί Επαναφορά κωδικού πρόσβασης για να επαναφέρετε τελικά τον κωδικό σας iCloud Mail.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η επαλήθευση ταυτότητας σε δύο βήματα:

Εάν έχετε ρυθμίσει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, έχετε μια συσκευή που έχει συνδεθεί σε αυτόν τον λογαριασμό iCloud και η συσκευή χρησιμοποιεί κωδικό πρόσβασης ή κωδικό πρόσβασης, μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό σας iCloud Mail από μια αξιόπιστη συσκευή.

Δείτε πώς να το κάνετε αυτό στο iPhone, το iPad ή το iPod touch:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> [ το όνομά σας ] > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια> Αλλαγή κωδικού πρόσβασης . Εάν χρησιμοποιείτε το iOS 10.2 ή παλιότερο, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> iCloud> [ το όνομά σας ] > Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια> Αλλαγή κωδικού πρόσβασης .
  2. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης στη συσκευή σας.
  3. Πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ξανά για επιβεβαίωση.
  4. Πατήστε το κουμπί Αλλαγή για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης της Apple.

Εάν χρησιμοποιείτε Mac, κάντε το εξής:

  1. Από το μενού της Apple, ανοίξτε το στοιχείο μενού System Preferences ... (Προτιμήσεις συστήματος ...) .
  2. Ανοίξτε το iCloud .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Στοιχεία λογαριασμού .
    1. Σημείωση: Εάν σας ζητηθεί τώρα να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID, επιλέξτε Ξεχάσατε το αναγνωριστικό ή τον κωδικό πρόσβασης της Apple και ακολουθήστε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη, παρακάμπτοντας το βήμα 4 παρακάτω.
  4. Ανοίξτε την καρτέλα Ασφάλεια και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή επαναφοράς του κωδικού πρόσβασής σας. Για να συνεχίσετε, θα χρειαστεί να επαληθεύσετε τον εαυτό σας εισάγοντας τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Mac σας.

Πώς να ανακτήσετε ένα χαμένο iCloud Mail Recovery Key

Εάν δεν γνωρίζετε το κλειδί αποκατάστασης, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα καινούργιο για να αντικαταστήσετε το παλιό. Θα χρειαστείτε αυτό το κλειδί για να συνδεθείτε σε μια μη αξιόπιστη συσκευή με το αναγνωριστικό της Apple σας όταν είναι ενεργοποιημένη η επαλήθευση σε δύο βήματα.

  1. Επισκεφθείτε τη σελίδα Διαχειριστείτε την ταυτότητά σας και συνδεθείτε όταν σας ζητηθεί.
  2. Εντοπίστε την ενότητα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία εκεί.
  3. Επιλέξτε το σύνδεσμο Δημιουργία νέου κλειδιού ....
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια στο αναδυόμενο μήνυμα σχετικά με το παλιό κλειδί αποκατάστασης που απενεργοποιήσατε κατά τη δημιουργία μιας νέας.
  5. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Πλήκτρο εκτύπωσης για να αποθηκεύσετε το κλειδί επαναφοράς.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση , εισαγάγετε το κλειδί και, στη συνέχεια, πατήστε Επιβεβαίωση για να επιβεβαιώσετε ότι το έχετε αποθηκεύσει.