ICloud Mail - Δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το iCloud Mail είναι δωρεάν, αλλά είναι καλό;

Το iCloud Mail είναι μια δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Apple με άφθονη αποθήκευση, πρόσβαση στο IMAP και μια κομψά λειτουργική εφαρμογή στο διαδίκτυο.

Αυτή η διεπαφή στο icloud.com δεν προσφέρει ετικέτες ή άλλα πιο προηγμένα εργαλεία για παραγωγικότητα και για την οργάνωση αλληλογραφίας, αν και δεν υποστηρίζει την πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Επισκόπηση εμπειρογνωμόνων - iCloud Mail

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι αρκετά περίπλοκο, δεν υπάρχουν περίπλοκες διεπαφές, κρυπτογραφικές επιλογές διαμόρφωσης, πολλαπλές ετικέτες και διάφοροι κύκλοι; Η δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple - δωρεάν με οποιοδήποτε προϊόν της Apple που χρησιμοποιεί OS X ή iOS - είναι, σε αντίθεση, ένα νησί με λογική και απλή αποτελεσματικότητα.

Μόλις βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου iCloud Mail @ me.com - στον πίνακα ελέγχου iCloud στη συσκευή σας Mac ή iOS, προσθέστε ότι ο λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook, στο Mac OS X Mail και στο iPhone ή στο iPad Mail είναι ένα ενιαίο -Κλείσιμο στιγμιότυπου. Δεδομένου ότι το iCloud Mail έρχεται με τυπική πρόσβαση στο IMAP, η τοποθέτησή του στα περισσότερα άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στις περισσότερες συσκευές είναι σχετικά απλή. Ωστόσο, η πρόσβαση POP δεν υπάρχει στο iCloud Mail.

iCloud Mail Spam και φακέλους αρχείων

Το iCloud Mail έρχεται με ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, φυσικά, που θα μπορούσε να είναι ακριβέστερο κατά περιόδους, αλλά καταφέρνει να διαχωρίσει το σκουπίδια για το μεγαλύτερο μέρος - ανεξάρτητα από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε. Η επισήμανση μηνυμάτων ως ανεπιθύμητου μηνύματος είναι θέμα μετακίνησης τους στο φάκελο "Junk".

Μιλώντας για τους φακέλους, το iCloud Mail έρχεται επίσης με ένα λογικό φάκελο "Αρχείο" για να διατηρεί τα μηνύματα που θέλετε να διατηρήσετε χωρίς να αναλογιστείτε μια δομή και μια μέθοδο. Τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιλαμβάνουν ένα κουμπί και μια συντόμευση πληκτρολογίου για αρχειοθέτηση καθιστούν την διατήρηση των εισερχομένων καθαρά ιδιαίτερα εύκολη.

iCloud Mail στον Ιστό στο icloud.com

Στον ιστό στο icloud.com, το iCloud Mail συνοδεύεται από ένα κουμπί "Αρχείο", φυσικά, και από μια συντόμευση πληκτρολογίου για τη δράση. Ένα απλό σύνολο κουμπιών, σύρσιμο και απόθεση μηνυμάτων και, πάνω απ 'όλα, ένα εύχρηστο σύνολο εντολών κλειδιών καθιστούν τις άλλες πτυχές της iCloud Mail λειτουργικές εξίσου εύκολες.

Μπορείτε να συνθέσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απαντήσεις χρησιμοποιώντας εμπλουτισμένη μορφοποίηση , να στέλνετε συνημμένα αρχείων μεγάλου μεγέθους χρησιμοποιώντας το Drop Mail, να επισημάνετε το ταχυδρομείο ως σκουπίδια, να το σημαδέψετε (το οποίο συγχρονίζεται με τα περισσότερα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και να το αρχειοθετήσετε σε προσαρμοσμένους φακέλους (εκτός από το "Archive").

Μέσα σε κάθε φάκελο, το iCloud Mail δεν προσφέρει την ταχύτερη, αλλά αρκετά ολοκληρωμένη αναζήτηση που σας επιτρέπει να βρίσκετε μηνύματα από αποστολέα, θέμα, παραλήπτη ή περιεχόμενο. Οι μηχανισμοί αναζήτησης και η αναζήτηση σε όλους τους φακέλους θα είναι ευπρόσδεκτοι.

Τα νέα μηνύματα από τους σημαντικότερους αποστολείς είναι εύκολο να βρεθούν αν κάνετε τους αποστολείς VIP, για τους οποίους το iCloud Mail δημιουργεί αυτόματα ειδικές αναζητήσεις που εμφανίζουν τα μηνύματά τους (από τα εισερχόμενα). Οι VIP αποστολείς συγχρονίζονται με το OS X Mail.

Το iCloud Mail θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο χρήσιμο

Μιλώντας για περισσότερη ακρίβεια και επιλογές, οι κανόνες του iCloud Mail είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, αλλά θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη περισσότερο αν υπήρχαν περισσότερα κριτήρια και μπορούσαν να συνδυαστούν και εάν υπήρχαν περισσότερες ενέργειες για την πραγματοποίηση φίλτρων. Επί του παρόντος, μπορείτε να τους έχετε αρχείο, να διαγράψετε ή να προωθήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το iCloud Mail για να προωθήσετε όλα τα εισερχόμενα μηνύματά σας σε μια άλλη διεύθυνση - και ένα auto-responder εκτός γραφείου για να απαντήσετε εκ μέρους σας. Ενώ το iCloud Mil σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έως και τρεις επιπλέον διευθύνσεις @ me.com για να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό, δεν μπορείτε να κάνετε λήψη μηνυμάτων από άλλο λογαριασμό POP ή IMAP και δεν μπορείτε να στείλετε μηνύματα από τις παλιές (ή άλλες) .com είτε.

Ενώ η εστίαση του iCloud Mail στους φακέλους (και όσο το δυνατόν λιγότερα) είναι λογική, οι ετικέτες ελεύθερης μορφής και οι φάκελοι αναζήτησης θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι μερικές φορές. Τα πρότυπα μηνυμάτων θα αποδειχθούν χρήσιμα.

(Ενημέρωση Νοεμβρίου 2014)