Πώς να Mark Mail ως Spam στο iOS Mail

Η επισήμανση ανεπιθύμητων μηνυμάτων ως σκουπίδια δίνει οδηγίες στους πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να ενημερώσουν τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας τους

Η εφαρμογή "Αλληλογραφία" στις κινητές συσκευές iOS της Apple δεν περιορίζεται στη διαχείριση μόνο των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Apple. Αντιμετωπίζει αλληλογραφία από οποιοδήποτε από τα προγράμματα-πελάτες αλληλογραφίας που ρυθμίζετε ώστε να εκτελούνται με την εφαρμογή. Το Mail έχει προεπιλεγεί για χρήση με πολλά από τα πιο δημοφιλή προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των λογαριασμών AOL, Yahoo Mail, Gmail, Outlook και Exchange. Αν το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε επιλέξει δεν είναι στη λίστα, μπορείτε να το ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο. Σε κάθε λογαριασμό δίνονται τα δικά του εισερχόμενα και οι φάκελοί του αντιγράφονται από τον πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να μπορείτε να τις έχετε πρόσβαση στο iPhone ή σε άλλη συσκευή iOS. Μπορείτε να ελέγξετε ξεχωριστά τους λογαριασμούς σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Mail στο iPhone ή το iPad σας.

Όταν οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν ρυθμιστεί σωστά, μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από όλους τους λογαριασμούς σας ξεχωριστά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ή να επεξεργαστείτε φακέλους για μεμονωμένους λογαριασμούς στους οποίους έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή Mail. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αναγνωρίσετε και να αποτρέψετε την ανεπιθύμητη αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων από τη συσκευή σας iOS, επισημαίνοντάς την ως ανεπιθύμητη στην εφαρμογή Mail Για να το κάνετε αυτό, στέλνετε το ηλεκτρονικό μήνυμα που παραβιάζει τον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στη συσκευή σας iOS.

Μετακίνηση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στον ανεπιθύμητο φάκελο

Η εφαρμογή Mail iOS προσφέρει διάφορους τρόπους για να μετακινήσετε μηνύματα σε φάκελο Junk - ακόμη και χύμα . Μεταξύ των βολικών χαρακτηριστικών που έρχονται με έναν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζεται στον ιστό είναι το φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων στον διακομιστή. Η μετακίνηση αλληλογραφίας στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο iOS Mail ειδοποιεί το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο διακομιστή ότι έχασε ένα ανεπιθύμητο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, επομένως μπορεί να σταματήσει την επόμενη φορά

Για να μετακινήσετε ένα μήνυμα στο φάκελο Junk ενός λογαριασμού στο iOS, ανοίξτε τα εισερχόμενα που περιέχουν το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Επισήμανση αλληλογραφίας ως ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με το iOS Mail

Για να μετακινήσετε ταυτόχρονα περισσότερα από ένα μηνύματα στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στο iOS Mail:

  1. Πατήστε Επεξεργασία στη λίστα μηνυμάτων.
  2. Αγγίξτε όλα τα μηνύματα που θέλετε να επισημάνετε ως ανεπιθύμητα, ώστε να ελεγχθούν - και μόνο αυτά -.
  3. Πατήστε Σημείωση .
  4. Επιλέξτε Μετακίνηση σε ανεπιθύμητο από το μενού που ανοίχθηκε.

Όταν δίνετε οδηγίες στο iOS Mail για να μετακινήσετε ένα spam στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, το κάνει μόνο εφόσον γνωρίζει το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του λογαριασμού, όπως συμβαίνει για το iCloud Mail , το Gmail , το Outlook Mail , το Yahoo Mail , το AOL , το Zoho Mail , Yandex.Mail , και μερικούς άλλους. Εάν ο φάκελος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας δεν υπάρχει στον λογαριασμό, το iOS Mail δημιουργεί το.

Το αποτέλεσμα της σήμανσης αλληλογραφίας ως ανεπιθύμητης

Η επίδραση της μετακίνησης μηνυμάτων από τα εισερχόμενα ή οποιονδήποτε άλλο φάκελο στο φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ερμηνεύει τη δράση. Οι πιο συνηθισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντιμετωπίζουν τα μηνύματα που μεταφέρεστε στο φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων ως σήμα ενημέρωσης του φίλτρου ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για τον εντοπισμό παρόμοιων μηνυμάτων στο μέλλον

Η αλληλογραφία iOS περιλαμβάνει ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας;

Η εφαρμογή Mail iOS δεν έρχεται με φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Πώς να αποκλείσετε μεμονωμένους αποστολείς μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο iPhone ή στο iPad

Τα φίλτρα spam δεν είναι τέλεια. Αν καταλήξετε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ανεπιθύμητη αλληλογραφία στην εφαρμογή Mail iOS, ακόμη και αφού επισημάνετε τον αποστολέα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως Junk, η καλύτερη λύση είναι να αποκλείσετε πλήρως τον αποστολέα. Δείτε πώς:

Για να αποκλείσετε έναν αποστολέα ή μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πατήστε Ρυθμίσεις > Μηνύματα > Αποκλεισμένα > Προσθήκη νέου και έπειτα πληκτρολογήστε ή επικολλήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα για να αποκλείσετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη διεύθυνση. Αυτή η ίδια οθόνη μπορεί να περιέχει αριθμούς τηλεφώνου για να αποκλείει επίσης τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα κειμένου.