Αντιμετώπιση προβλημάτων κάρτας μνήμης SD

Αν και όλο και περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές περιλαμβάνουν εσωτερική μνήμη, σχεδόν όλοι οι φωτογράφοι επενδύουν σε κάρτες μνήμης για να αποθηκεύουν τις φωτογραφίες τους. Οι κάρτες μνήμης, οι οποίες συνήθως είναι λίγο μεγαλύτερες από μια ταχυδρομική σφραγίδα, μπορούν να αποθηκεύσουν εκατοντάδες ή χιλιάδες φωτογραφίες. Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε πρόβλημα με την κάρτα μνήμης μπορεί να είναι μια καταστροφή ... κανείς δεν θέλει να χάσει όλες τις φωτογραφίες τους. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της κάρτας μνήμης SD και SDHC.

Ο υπολογιστής δεν θα διαβάσει την κάρτα

Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το μέγεθος και τον τύπο της κάρτας μνήμης που χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, μερικοί παλαιότεροι υπολογιστές μπορούν να διαβάσουν μόνο κάρτες SD με μέγεθος μικρότερο από 2 GB. Ωστόσο, πολλές κάρτες SDHC έχουν μέγεθος 4 GB ή μεγαλύτερο. Ενδέχεται να μπορείτε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας σε συμμόρφωση SDHC με αναβάθμιση υλικολογισμικού. συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Η κάρτα είναι "σφάλμα εγγραφής" μήνυμα σφάλματος

Οι κάρτες SD και SDHC περιέχουν διακόπτες κλειδώματος στην αριστερή πλευρά της κάρτας (όπως φαίνεται από μπροστά). Αν ο διακόπτης βρίσκεται στην κάτω / κάτω θέση, η κάρτα είναι κλειδωμένη και προστατεύεται από εγγραφή, επομένως δεν μπορούν να γραφτούν νέα δεδομένα στην κάρτα. Σύρετε το διακόπτη προς τα πάνω για να "ξεκλειδώσετε" την κάρτα.

Μία από τις κάρτες μνήμης μου λειτουργεί πιο αργά από τις άλλες

Κάθε κάρτα μνήμης έχει βαθμολογία ταχύτητας και βαθμολογία κατηγορίας. Η βαθμολογία ταχύτητας αναφέρεται στη μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, ενώ η ταξινόμηση κατηγορίας αναφέρεται στην ελάχιστη ταχύτητα μεταφοράς. Ελέγξτε τις κάρτες σας και τις αξιολογήσεις τους και πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι έχουν διαφορετικές βαθμολογίες ταχύτητας ή βαθμολογίες κατηγορίας.

Θα πρέπει να ανησυχώ για τη χρήση μιας πιο αργής, παλαιότερης κάρτας μνήμης;

Τις περισσότερες φορές για γενική φωτογραφία, μια πιο αργή, παλαιότερη κάρτα μνήμης δεν θα προκαλέσει προβλήματα. Εάν πραγματοποιείτε λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή χρησιμοποιώντας λειτουργία συνεχούς λήψης, ωστόσο, μια βραδύτερη κάρτα μνήμης ενδέχεται να μην είναι σε θέση να καταγράψει τα δεδομένα αρκετά γρήγορα, προκαλώντας διακοπή βίντεο ή απώλεια φωτογραφιών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη κάρτα μνήμης για βίντεο HD.

Πώς μπορώ να ανακτήσω τα διαγραμμένα ή λείπουν αρχεία;

Αν η κάρτα μνήμης λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν μπορείτε να εντοπίσετε ή να ανοίξετε ορισμένα αρχεία φωτογραφιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εμπορικό λογισμικό για να προσπαθήσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες ή να πάρετε την κάρτα μνήμης SD σε υπολογιστή ή κέντρο επισκευής φωτογραφικών μηχανών μπορεί να είναι σε θέση να ανακτήσει τις φωτογραφίες. Αν ο υπολογιστής ή η κάμερά σας δεν μπορούν να διαβάσουν την κάρτα, το κέντρο επισκευών είναι η μόνη σας επιλογή.

Προβλήματα στον αναγνώστη καρτών μνήμης

Εάν έχετε τοποθετήσει την κάρτα μνήμης SD σε έναν αναγνώστη ηλεκτρονικών υπολογιστών, πρέπει να προσέξετε ώστε να μην κάνετε λάθος που θα σας κοστίσει τις φωτογραφίες σας. Όταν διαγράφετε οποιεσδήποτε φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης SD μέσω της συσκευής ανάγνωσης καρτών μνήμης του υπολογιστή σας, για παράδειγμα, οι φωτογραφίες διαγράφονται μόνιμα. δεν πηγαίνουν στον κάδο ανακύκλωσης του υπολογιστή. Γι 'αυτό φροντίστε πολύ πριν διαγράψετε οποιεσδήποτε φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης SD χρησιμοποιώντας τη συσκευή ανάγνωσης καρτών μνήμης του υπολογιστή σας.

Πρέπει να διαμορφώσω την κάρτα μνήμης SD όταν της ζητήσω;

Η απόφαση για το αν πρέπει να μορφοποιηθεί απαιτεί λίγη σκέψη. Αν γνωρίζετε ότι η κάρτα περιέχει φωτογραφίες, δεν θέλετε να τη μορφοποιήσετε, επειδή η μορφοποίηση σβήνει όλα τα δεδομένα από την κάρτα μνήμης. Αν λάβετε αυτό το μήνυμα σε μια κάρτα μνήμης που έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως και στην οποία έχετε αποθηκεύσει φωτογραφίες, η κάρτα ή η φωτογραφική μηχανή ενδέχεται να παρουσιάζουν δυσλειτουργίες. Είναι επίσης πιθανό η κάρτα μνήμης SD να έχει διαμορφωθεί σε διαφορετική κάμερα και η κάμερά σας δεν μπορεί να την διαβάσει. Διαφορετικά, εάν η κάρτα μνήμης είναι καινούργια και δεν περιέχει φωτογραφίες, είναι σωστό να διαμορφώσετε την κάρτα μνήμης χωρίς να ανησυχείτε.

Γιατί ο υπολογιστής δεν θα διαβάσει την κάρτα;

Καθώς μετακινείτε την κάρτα μνήμης από μια υποδοχή στον υπολογιστή σε έναν εκτυπωτή στην κάμερα και οπουδήποτε αλλού χρησιμοποιείτε την κάρτα μνήμης, μπορείτε να καταστρέψετε ή να εισάγετε βρωμιά στις μεταλλικές επαφές της κάρτας. Βεβαιωθείτε ότι οι επαφές δεν καλύπτονται από βρωμιά και ότι δεν υπάρχουν γρατζουνιές πάνω τους, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει δυσανάγνωστες κάρτες μνήμης SD.