Πώς μπορώ να το διορθώσω όταν η φωτογραφική μηχανή μου χρησιμοποιεί μπαταρίες πολύ γρήγορα;

Συχνές ερωτήσεις ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής: Βασικές ερωτήσεις φωτογραφίας

Ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα σχετικά με τη χρήση μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής είναι ότι πάντα φαίνεται να εξαντλείται η ισχύς της μπαταρίας στις χειρότερες στιγμές. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξετε λίγο περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία σας; Μπορεί να έχετε μερικές διαφορετικές λύσεις.

Out με το παλιό

Να θυμάστε ότι οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες τείνουν να χάνουν τις ικανότητές τους να διατηρούν πλήρη φόρτιση με την πάροδο του χρόνου. Καθώς οι μπαταρίες γερνούν, έχουν μειωθεί ελαφρώς οι ικανότητες ... κρατούν λιγότερη και λιγότερη ισχύ. Αν η μπαταρία σας είναι ηλικίας λίγων ετών, ίσως χρειαστεί απλώς να την αντικαταστήσετε εξαιτίας αυτού του προβλήματος.

Θυμηθείτε: Φαίνεται θέμα

Κατά μήκος αυτών των ίδιων γραμμών, μια μπαταρία ενδέχεται να διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα εάν αποθηκεύσατε την μπαταρία μέσα στην κάμερα για αρκετές εβδομάδες χωρίς να τη χρησιμοποιήσετε σε υγρό περιβάλλον. Μια μπαταρία που έχει διάβρωση σε αυτήν θα έχει πράσινες ή καστανές μουτζούρες στις μεταλλικές συνδέσεις της μπαταρίας. Αυτά πρέπει να καθαρίζονται ή η μπαταρία να μην φορτίζεται σωστά.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν βαθιές γρατζουνιές ή άλλες λεκέδες στις μεταλλικές επαφές της μπαταρίας στις μεταλλικές επαφές μέσα στο χώρο μπαταριών. Οτιδήποτε παρεμποδίζει την ικανότητα των μεταλλικών επαφών να πραγματοποιήσουν στενή σύνδεση μπορεί να προκαλέσει χαμηλότερη απόδοση στη μπαταρία από την κάμερα.

Αποφύγετε την αποστράγγιση

Πέρα από τα φυσικά προβλήματα με την μπαταρία που θα μπορούσαν να την αναγκάσουν να εκτελέσει κάτω από τα πρότυπα, μπορείτε να κάνετε μερικά βήματα για να μειώσετε τη χρήση ενέργειας της φωτογραφικής μηχανής σας βραχυπρόθεσμα. Για παράδειγμα, αν η κάμερά σας έχει ένα σκόπευτρο, χρησιμοποιήστε το για να πλαισιώσετε τις φωτογραφίες και να απενεργοποιήσετε την οθόνη LCD (η οποία προκαλεί σημαντική αποστράγγιση ενέργειας). Μπορείτε επίσης να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης LCD για να διατηρήσετε την ισχύ της μπαταρίας. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας της κάμερας, η οποία απενεργοποιεί την κάμερα μετά από μια περίοδο αδράνειας. Μη χρησιμοποιείτε το φακό ζουμ, εκτός αν το χρειάζεστε πραγματικά. Αποφύγετε τη χρήση του φλας εκτός αν το χρειάζεστε. Προσπαθήστε να αποφύγετε την κύλιση των αποθηκευμένων φωτογραφιών ή το ποδήλατο στα μενού της φωτογραφικής μηχανής.

Μην αφήνετε τη μπαταρία της φωτογραφικής μηχανής σας να κρυώσει

Η χρήση της φωτογραφικής μηχανής σε πραγματικά κρύο καιρό μπορεί να προκαλέσει την εκτέλεση μπαταρίας κάτω από την προβλεπόμενη διάρκεια ζωής της. Αν η φωτογραφική μηχανή είναι αποθηκευμένη σε ψυχρή θέση, η μπαταρία δεν θα διατηρήσει την πλήρη φόρτιση της. Εάν πρέπει να εργαστείτε σε κρύες συνθήκες με τη φωτογραφική σας μηχανή, δοκιμάστε να μεταφέρετε την μπαταρία σε μια τσέπη κοντά στο σώμα σας, όπου η θερμότητα από το σώμα σας θα επιτρέψει στη μπαταρία να παραμείνει λίγο πιο ζεστή από ότι μέσα στην κάμερα. διατηρήστε το πλήρες φορτίο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αντί να το κρατήσετε μέσα σε μια ψυχρή κάμερα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κλήση για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Τέλος, η ιδέα σας να μεταφέρετε μια δεύτερη μπαταρία είναι καλή. Η μεταφορά δύο μπαταριών είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι έχετε αρκετή ισχύ για την μπαταρία για το έργο σας. Επειδή οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές περιέχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που συγκεκριμένα θα χωράνε μόνο σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, δεν μπορείτε να αλλάξετε εύκολα μια μπαταρία από διαφορετική κάμερα στην τρέχουσα φωτογραφική μηχανή σας, οπότε θα πρέπει να αγοράσετε μια δεύτερη επαναφορτιζόμενη μπαταρία.