Αντιμετώπιση προβλημάτων κάρτας μνήμης SDHC

Μάθετε τι πρέπει να κάνετε όταν δεν αναγνωρίζεται μια κάρτα SDHC

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις κάρτες μνήμης SDHC κατά διαστήματα, τα οποία δεν οδηγούν σε εύκολες ενδείξεις σχετικά με το πρόβλημα. Η αντιμετώπιση προβλημάτων αυτών των προβλημάτων μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ειδικά αν δεν εμφανίζεται μήνυμα σφάλματος στην οθόνη της κάμεράς σας. Ή αν εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος, όπως η κάρτα SDHC, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές για να δώσετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τις κάρτες μνήμης SDHC.

Ο αναγνώστης της κάρτας μνήμης μου δεν μπορεί να διαβάσει την κάρτα μνήμης SDHC μου

Αυτό το πρόβλημα είναι κοινό σε παλαιότερους αναγνώστες καρτών μνήμης. Παρόλο που οι κάρτες μνήμης SD είναι παρόμοιες σε μέγεθος και σχήμα με κάρτες SDHC, χρησιμοποιούν διαφορετικό λογισμικό για τη διαχείριση των δεδομένων της κάρτας, πράγμα που σημαίνει ότι οι παλιότεροι αναγνώστες μερικές φορές δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τις κάρτες SDHC. Για να λειτουργήσει σωστά, ο κάθε αναγνώστη καρτών μνήμης πρέπει να φέρει έναν ορισμό συμμόρφωσης όχι μόνο για κάρτες SD, αλλά και για κάρτες SDHC. Ενδέχεται να μπορείτε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό του προγράμματος ανάγνωσης κάρτας μνήμης για να του δώσετε τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάρτες SDHC. Ελέγξτε την τοποθεσία Web του κατασκευαστή για τη συσκευή ανάγνωσης κάρτας μνήμης για να δείτε εάν είναι διαθέσιμο το νέο υλικολογισμικό.

Η κάμερα μου δεν φαίνεται να αναγνωρίζει την κάρτα μνήμης SDHC μου

Μπορεί να έχετε μια σειρά προβλημάτων, αλλά πρώτα βεβαιωθείτε ότι η κάρτα SDHC είναι συμβατή με την κάμερα. Ελέγξτε την τοποθεσία Web του κατασκευαστή της κάρτας μνήμης ή του κατασκευαστή της φωτογραφικής μηχανής σας για να αναζητήσετε μια λίστα συμβατών προϊόντων.

Η κάμερα μου δεν φαίνεται να αναγνωρίζει την κάρτα μνήμης SDHC, το δεύτερο μέρος

Είναι πιθανό ότι εάν έχετε μια παλαιότερη κάμερα, ενδέχεται να μην είναι δυνατή η ανάγνωση των καρτών μνήμης SDHC, λόγω του συστήματος αρχείων που χρησιμοποιείται με τέτοια μοντέλα. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της κάμερας για να δείτε εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση υλικολογισμικού που μπορεί να παρέχει συμβατότητα SDHC για την κάμερά σας.

Η κάμερα μου δεν φαίνεται να αναγνωρίζει την κάρτα μνήμης SDHC, το τρίτο μέρος

Μόλις διαπιστώσετε ότι η κάμερα και η κάρτα μνήμης SDHC είναι συμβατές, ίσως χρειαστεί να διαμορφώσετε την κάμερα για την κάρτα. Κοιτάξτε μέσα από τα μενού της κάμεράς σας για να βρείτε μια εντολή "μορφοποίηση κάρτας μνήμης". Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι η μορφοποίηση της κάρτας θα διαγράψει όλα τα αρχεία φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν. Ορισμένες κάμερες λειτουργούν καλύτερα με μια κάρτα μνήμης όταν αυτή η κάρτα μνήμης είναι διαμορφωμένη μέσα στην κάμερα.

Δεν μπορώ να ανοίξω κάποια αρχεία φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα μνήμης SDHC στην οθόνη LCD της κάμεράς μου

Εάν ένα αρχείο φωτογραφιών στην κάρτα μνήμης SDHC φωτογραφήθηκε με διαφορετική κάμερα, είναι πιθανό η τρέχουσα κάμερα να μην μπορεί να διαβάσει το αρχείο. Είναι επίσης πιθανό ορισμένα αρχεία να έχουν καταστραφεί . Η καταστροφή αρχείων φωτογραφιών μπορεί να συμβεί όταν η μπαταρία είναι πολύ χαμηλή όταν γράφετε ένα αρχείο φωτογραφιών στην κάρτα ή όταν αφαιρείται η κάρτα μνήμης ενώ η κάμερα εγγράφει ένα αρχείο φωτογραφιών στην κάρτα. Δοκιμάστε να μετακινήσετε την κάρτα μνήμης σε έναν υπολογιστή και, στη συνέχεια, δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αρχείο φωτογραφιών απευθείας από τον υπολογιστή για να δείτε αν το αρχείο είναι στην πραγματικότητα κατεστραμμένο ή αν η κάμερά σας απλά δεν μπορεί να διαβάσει ένα συγκεκριμένο αρχείο.

Η κάμερα μου δεν φαίνεται να είναι σε θέση να καθορίσει πόσα αποθηκευτικό χώρο παραμένει στην κάρτα μνήμης μου

Επειδή οι περισσότερες κάρτες μνήμης SDHC μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερες από 1.000 φωτογραφίες, μερικές κάμερες ενδέχεται να μην είναι σε θέση να μετρήσουν σωστά το υπόλοιπο χώρο αποθήκευσης, επειδή κάποιες κάμερες δεν μπορούν να υπολογίσουν περισσότερες από 999 φωτογραφίες τη φορά. Θα πρέπει να υπολογίσετε μόνοι σας το ποσό του εναπομείναντος χώρου. Εάν πραγματοποιείτε λήψη εικόνων JPEG, οι εικόνες των 10 megapixel απαιτούν περίπου 3,0 MB αποθηκευτικού χώρου και για παράδειγμα οι εικόνες 6 megapixel απαιτούν περίπου 1,8 MB.