Τι είναι ένα στερεοφωνικό αυτοκινήτου DIN;

Το ενιαίο DIN είναι ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε από το γερμανικό ινστιτούτο τυποποίησης Deutsches Institut für Normung, από όπου προέρχονταν τα αρχικά "DIN". Το πρότυπο καθορίζει το ύψος και το πλάτος, αλλά όχι το μήκος, για τις μονάδες κεφαλής αυτοκινήτου. Έτσι, όταν μια τέτοια μονάδα αναφέρεται ως ένα στερεοφωνικό αυτοκίνητο DIN ή ένα μόνο ραδιόφωνο αυτοκινήτου DIN, αυτό σημαίνει ότι το ύψος και το πλάτος περιγράφονται στο πρότυπο DIN.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι κατασκευαστές στερεοφωνικών αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν όλο αυτό το πρότυπο, γι 'αυτό και οι περισσότερες μονάδες κεφαλής είναι εναλλάξιμες όσον αφορά τις διαστάσεις. Η καλωδίωση είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά το πρότυπο DIN είναι ο λόγος που μπορείτε να αντικαταστήσετε τόσες πολλές μάρκες αυτοκινήτου OEM με μονάδες aftermarket και να τις προσαρμόσετε σχεδόν χωρίς προβλήματα.

Παρόλο που το πρότυπο DIN καθορίζει μόνο ένα ενιαίο ύψος και πλάτος, οι κατασκευαστές μονάδων παραγωγής παράγουν επίσης συσκευές που είναι διπλάσιες. Αυτές οι μονάδες διπλού ύψους αναφέρονται ως διπλό DIN επειδή είναι κυριολεκτικά δύο φορές το ύψος του πραγματικού προτύπου DIN.

Για να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα θέματα, ένας μικρός αριθμός μονάδων κεφαλής είναι 1,5 φορές υψηλότερο από το πρότυπο DIN, πράγμα που τους καθιστά τεχνικά 1,5 DIN .

Πώς θα το πείτε εάν το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας είναι ενιαίο DIN;

Ο ευκολότερος τρόπος να διαπιστωθεί εάν ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου είναι ενιαίο DIN είναι να το μετρήσει. Αν το ραδιόφωνο είναι περίπου δύο ίντσες ψηλό, πιθανότατα είναι ένα DIN. Και αν είναι περίπου τεσσάρων ίντσες ψηλό, τότε είναι διπλό DIN. Σπάνιες περιπτώσεις ραδιοσυχνοτήτων 1,5 DIN εμπίπτουν μεταξύ αυτών των δύο, και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως 3 DIN μονάδα κεφαλής ή οτιδήποτε άλλο τυποποιημένο αυτού του μεγέθους ή μεγαλύτερο.

Ορισμένα οχήματα είναι πιο δύσκολα από άλλα. Για παράδειγμα, αν μια παύλα έχει τρεις κατακόρυφες στοίβες που έχουν ύψος περίπου 2,5 ίντσες και μόνο μία από αυτές είναι ενσωματωμένη σε ένα ραδιόφωνο OEM, τότε είναι πιθανότατα απλά μια κανονική μονάδα κεφαλής DIN. Σε μια περίπτωση όπως αυτή, είναι δύσκολο να πούμε για ποιες άλλες υποδοχές ήταν, ή εάν μπορούσαν να φιλοξενήσουν μια μεγαλύτερη μονάδα κεφαλής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, κενές υποδοχές πάνω ή κάτω από μια ενιαία μονάδα κεφαλής DIN σχεδιάστηκαν αρχικά για να φιλοξενήσουν ένα CD player ή άλλο ακουστικό εξοπλισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι ακόμη δυνατό να βρείτε νέο παλιό εξοπλισμό που κάθεται στο ράφι ενός αντιπάλου και να εγκαταστήσετε ένα εργοστασιακό CD player σε ένα παλαιότερο όχημα που είναι έτσι εξοπλισμένο.

Όταν πρόκειται να αντικατασταθεί μια μοναδική μονάδα κεφαλής DIN με μια διπλή μονάδα κεφαλής DIN , συνήθως δεν είναι δυνατή. Σε καταστάσεις όπως αυτή που περιγράφεται παραπάνω, όπου μια παύλα έχει πολλές επιπλέον υποδοχές, μπορεί να είναι, αλλά το ζήτημα είναι ακόμα περίπλοκο. Πριν επιχειρήσετε μια τέτοια αναβάθμιση, είναι σημαντικό να επαληθεύσετε ότι οι "υποδοχές" μπορούν πραγματικά να έχουν πρόσβαση και στη συνέχεια να μετρήσετε τον διαθέσιμο χώρο.

Αντικατάσταση ενός ενιαίου ραδιοφώνου αυτοκινήτου DIN

Όταν είστε έτοιμοι να αντικαταστήσετε το απλό ραδιόφωνο αυτοκινήτου σας, η ευκολότερη επιλογή είναι να αγοράσετε μια ενιαία μονάδα δευτερογενούς αγοράς. Ενώ μερικές φορές υπάρχουν μικρές διαφορές στην τοποθέτηση και το φινίρισμα, οι περισσότερες μονάδες δευτερογενούς αγοράς DIN σχεδιάζονται για να εγκατασταθούν σε ένα ρυθμιζόμενο κολάρο που διευκολύνει την εγκατάσταση σχεδόν σε οποιαδήποτε ενιαία υποδοχή DIN.

Αντικατάσταση ενός ενιαίου ραδιοπίνακα DIN με διπλό DIN

Επειδή οι μονάδες διπλού DIN είναι διπλάσιες από τις μονάδες DIN, μπορείτε πάντα να πάτε από διπλό σε ενιαίο, αλλά από την άλλη πλευρά παρουσιάζετε διαστημικά προβλήματα. Εάν το όχημά σας είχε μια επιλογή ΚΑΕ για ένα εργοστασιακό CD player ή οποιοδήποτε άλλο πρόσθετο κομμάτι ενός μόνο εξοπλισμού ήχου αυτοκινήτου DIN, τότε έχετε το χώρο, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα.

Πριν προχωρήσετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πρόσθετη υποδοχή είναι στην πραγματικότητα μια υποδοχή και ότι είναι στην πραγματικότητα 2 ίντσες ψηλό. Ορισμένα οχήματα έχουν εικονικές υποδοχές που μοιάζουν με αυτές που έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται μια συσκευή όπως το CD player, αλλά είναι όλα για επίδειξη.

Μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχει αφαιρούμενο κάλυμμα και ακόμα και αν το κόβετε μακριά, μπορεί να κρύβονταν μπελάδες καλωδίων ή αγωγών που εμποδίζουν την εγκατάσταση μιας διπλής κεφαλής DIN.

Ορισμένα οχήματα που διαθέτουν θήκες αποθήκευσης κάτω από τις μονάδες κεφαλής μπορούν επίσης να μοιάζουν με αυτές που μπορούν να δεχθούν μια διπλή αντικατάσταση DIN, ενώ απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Το πραγματικό ύψος του ανοίγματος μπορεί να ταιριάζει με 1,5 μονάδα DIN ή μπορεί να είναι ακόμη πολύ μικρό για αυτό.

Dash Space και άλλες δυσκολίες

Υποθέτοντας ότι η παύλα σας έχει το κενό, το επόμενο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι η καλωδίωση. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε μια εργοστασιακή ενιαία μονάδα κεφαλής DIN με μια εργοστασιακή μονάδα διπλής κεφαλής DIN, θα διαπιστώσετε ότι οι συνδετήρες καλωδίωσης δεν είναι οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να βρείτε έναν προσαρμογέα είτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάγραμμα καλωδίωσης για να συνδέσετε έναν νέο συνδετήρα στην υπάρχουσα καλωδίωση σας.

Το επόμενο ζήτημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι ακόμα και αν η παύλα σας έχει μια κενή υποδοχή κάτω από τη μονάδα κεφαλής, αυτές οι "κενές υποδοχές" τυπικά χυτεύονται ακριβώς στην ταμπέλα αντί να είναι αφαιρούμενο καπάκι όπως βρίσκετε σε περιπτώσεις υπολογιστή που έχουν κενές θέσεις συσκευών .

Και ακόμα κι αν έχει αφαιρούμενο καπάκι και υπάρχει άφθονος κενός χώρος πίσω, εξακολουθεί να έχει σχεδιαστεί για να σας επιτρέψει να γλιστρήσετε σε μια άλλη συσκευή DIN όπως ένα CD player. Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε την μοναδική μονάδα κεφαλής DIN με μια διπλή συσκευή DIN, πιθανότατα θα καταλήξετε να κόψετε το τμήμα της παύλας που χωρίζει τις δύο υποδοχές.

Αν το όχημά σας είχε δυνατότητα OEM για διπλή μονάδα κεφαλής DIN, τότε μπορεί να αντικαταστήσετε την υπάρχουσα πρόσοψη ή την κονσόλα κεντρικής κονσόλας με μία που έχει σχεδιαστεί για μια διπλή μονάδα κεφαλής DIN. Αυτό δεν είναι πάντα μια επιλογή, αλλά αξίζει τον έλεγχο.

Γιατί διπλό DIN;

Πριν περάσετε όλες τις εργασίες για να αντικαταστήσετε το 1 DIN ραδιόφωνο σας με μια μονάδα 2 DIN, ίσως αξίζει να αναρωτηθείτε γιατί το κάνετε.

Παρόλο που οι διπλές κεφαλές DIN έχουν πολύ περισσότερα ακίνητα για λειτουργίες όπως οι οθόνες αφής και ο εσωτερικός χώρος για λειτουργίες όπως πιο ισχυροί ενισχυτές και ενσωματωμένοι μετατροπείς CD , αυτό δεν τους κάνει απαραίτητα καλύτερο.

Αν ψάχνετε για μια μεγάλη οθόνη αφής, μπορείτε να βρείτε μοναδικές μονάδες DIN με οθόνες ολίσθησης που είναι αρκετά μεγάλες. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εξαρτήματα όπως ένας εξωτερικός ενισχυτής ή ένας CD changer χωρίς να κόψετε τη στεφάνη του ταμπλό σας και ίσως να έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πρόσθετη ενιαία υποδοχή DIN για ένα γραφικό ισοσταθμιστή ή άλλο χρήσιμο στοιχείο ήχου.