Βασικός ενισχυτής ήχου αυτοκινήτου: Κανάλια, ισχύς και σαφήνεια

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους ενισχυτές αυτοκινήτου

Οι ενισχυτές αυτοκινήτων υποφέρουν από το φανταστικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να είστε εμπειρογνώμονας ήχου αυτοκινήτου, ή ακόμα και ιδιαίτερα προσεκτικός, να κατευθύνετε προς το στερεοφωνικό του αυτοκινήτου ή τις σχάρες των ηχείων σας. Το ίδιο δεν ισχύει για ενισχυτές, οι οποίοι συσχετίζονται συχνά με ήχο αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης.

Τα περισσότερα συστήματα ήχου αυτοκινήτου δεν περιλαμβάνουν ξεχωριστό ενισχυτή και οι ευκολότερες αναβαθμίσεις ήχου αυτοκινήτου αφήνουν επίσης τον ενισχυτή έξω. Αλλά το γεγονός είναι ότι κάθε σύστημα ήχου αυτοκινήτου περιλαμβάνει πραγματικά έναν ενισχυτή και το στερεοφωνικό σας κυριολεκτικά δεν θα λειτουργούσε χωρίς ένα.

Το γεγονός είναι ότι με τα περισσότερα συστήματα ήχου αυτοκινήτου, ο ενισχυτής είναι ενσωματωμένος στη μονάδα κεφαλής. Τα αλιεύματα είναι ότι συνήθως δεν είναι πολύ καλά.

Ποιοι είναι οι ενισχυτές ήχου;

Και στα δύο συστήματα οικιακού ή αυτοκινήτου, ένας ενισχυτής είναι μια συσκευή που παίρνει κυριολεκτικά ένα αδύναμο σήμα ήχου και το ενισχύει. Το σήμα που εισέρχεται στον ενισχυτή είναι πολύ αδύναμο για να οδηγήσει τα ηχεία, ενώ το σήμα που βγαίνει μπορεί να κάνει τη δουλειά.

Αυτή η διαδικασία ενίσχυσης είναι απαραίτητο μέρος κάθε οικιακού και ηχοσυστήματος αυτοκινήτου , και η ισχύς ενός ενισχυτή υπαγορεύει πόσο δυνατά και χωρίς στρεβλώσεις ο ήχος θα είναι.

Κάθε σύστημα διαθέτει τουλάχιστον έναν ενισχυτή, ακόμη και αν είναι ενσωματωμένο σε μια μονάδα κεφαλής, και μερικοί περιλαμβάνουν ακόμη και περισσότερους από έναν. Για παράδειγμα, είναι αρκετά συνηθισμένο να συμπεριλάβετε έναν ειδικό ενισχυτή ήχου αυτοκινήτου για να οδηγήσετε ένα υπογούφερ .

Χρειάζεστε πραγματικά έναν ενισχυτή ήχου αυτοκινήτου;

Οι περισσότερες μονάδες κεφαλής περιέχουν ενσωματωμένους ενισχυτές , αλλά συνήθως δεν είναι πολύ ισχυροί. Οι μονάδες κεφαλής που περιέχουν ισχυρούς ενισχυτές τείνουν περισσότερο προς το ακριβό τέλος του φάσματος, οπότε είναι συχνά μια καλύτερη επιλογή για να συνδέσετε μόνο μια μονάδα κεφαλής που διαθέτει έξοδο προενίσχυσης με έναν ειδικό ενισχυτή ούτως ή άλλως.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να συμπεριλάβετε ένα ξεχωριστό στοιχείο ενισχυτή στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου σας και σίγουρα χρειάζεστε ένα εάν θέλετε:

Εάν δεν σας πειράζει μια μικρή παραμόρφωση, και δεν έχετε καμία επιθυμία να στρέψετε το κεφάλι σας στο 11, τότε πιθανότατα να παραλείψετε τον ενισχυτή και να εστιάσετε στη μονάδα κεφαλής και τα ηχεία σας. Ορισμένες μονάδες κεφαλής έχουν αρκετή ισχύ για να παρέχουν σχετικά ήχο χωρίς παραμόρφωση, και η προσθήκη ενός crossover high-pass μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσετε τα πράγματα.

Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι εάν η κύρια μονάδα σας περιλαμβάνει ή όχι εξόδους προενισχυτή. Αυτές οι εξόδους παρακάμπτουν τον ενσωματωμένο ενισχυτή και στέλνουν ένα καθαρό σήμα σε έναν εξωτερικό ενισχυτή.

Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει έξοδο προενισχυτή, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν ενισχυτή που να διαθέτει εισόδους σε επίπεδο ηχείου. Η άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ηχείο σε μετατροπέα επιπέδου γραμμής. Ενώ και οι δύο αυτές μέθοδοι τείνουν να εισάγουν θόρυβο ή παραμόρφωση, η μόνη άλλη επιλογή είναι να αγοράσετε μια νέα μονάδα.

Ενώ η αναβάθμιση της κύριας μονάδας σας πριν από την προσθήκη ενός ενισχυτή συνεπάγεται τη δαπάνη περισσότερων χρημάτων, θα προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Όταν εργάζεστε με μια αξιοπρεπή μονάδα κεφαλής για να ξεκινήσετε, η εύρεση του σωστού ενισχυτή αυτοκινήτου είναι μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία.

Κανάλια και άλλα χαρακτηριστικά

Ένας από τους κύριους παράγοντες διαφοροποίησης μεταξύ ενισχυτών είναι ο αριθμός των καναλιών που διαθέτουν. Διατίθενται σε πολλαπλές διαμορφώσεις, από μονοήμερη έως έξι κανάλια, καθένα από τα οποία είναι ιδανικά για διαφορετικές ρυθμίσεις ηχείων.

Απαιτείται τουλάχιστον ένα κανάλι για κάθε ηχείο, αλλά είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από ένας ενισχυτές σε ένα μόνο σύστημα ήχου αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, ένας ενισχυτής 4 καναλιών μπορεί να τροφοδοτήσει τέσσερα ομοαξονικά ηχεία και ένας χωριστός μονοφωνικός ενισχυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα υπογούφερ.

Υπάρχουν επίσης διαφορετικές διαμορφώσεις καναλιών που θα λειτουργούν καλύτερα με τα ηχεία συνιστωσών, οπότε κάθε ενισχυτής πρέπει να ταιριάζει με το σύστημα που πρόκειται να τροφοδοτηθεί. Ορισμένοι ενισχυτές διαθέτουν φίλτρα χαμηλής διέλευσης ή φίλτρα υψηλής πίεσης ενσωματωμένα στην κάμερα, τα οποία τα καθιστούν ιδανικά για την τροφοδοσία woofer ή tweeters. Άλλοι ενισχυτές έχουν μεταβλητά φίλτρα, ενίσχυση μπάσων και άλλα χαρακτηριστικά.

Η σημασία της δύναμης

Η ισχύς ενός ενισχυτή αναφέρεται στην ισχύ που μπορεί να στείλει στα ηχεία. Δεδομένου ότι το όλο σημείο ενός ενισχυτή είναι να αυξήσει την ισχύ του ηχητικού σήματος, η ισχύς ενός ενισχυτή είναι μία από τις πιο ζωτικές του στατιστικές.

Η βασική τιμή εδώ είναι το RMS , αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός για να αναζητήσετε. Το RMS ενός ενισχυτή θα πρέπει να ταιριάζει με το χειρισμό ισχύος των ηχείων, το οποίο είναι διαφορετικό σε κάθε ηχοσύστημα αυτοκινήτου.

Μια βέλτιστη αναλογία για να πυροβολήσει είναι ένα RMS που είναι κάπου μεταξύ 75 και 150 τοις εκατό της δύναμης που τα ηχεία μπορούν να χειριστούν, και η υπερβολική δύναμη των ηχείων λίγο είναι καλύτερα από σοβαρά υποτονική τους.