Χρήση του Starter Jump και Ασφάλεια

Πώς να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια τον εκκινητή του Jump Car

Ερώτηση: Πώς χρησιμοποιείτε ένα εκκινητή με άλμα αυτοκινήτου και είναι ασφαλές;

"Έχω ακούσει ότι δεν είναι ασφαλές να πηδήξω να ξεκινήσω το αυτοκίνητό μου, αλλά είμαι πραγματικά φοβισμένος να κολλήσω κάπου το βράδυ με μια νεκρή μπαταρία και να κάθονται γύρω από την αναμονή για μια ρυμούλκηση. Είναι πραγματικά επικίνδυνο να ξεκινήσετε κάποια αυτοκίνητα; Και τι γίνεται με αυτούς τους εκκινητές που μπορείτε να αγοράσετε; Νομίζετε ότι είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν εκκινητή άλματος αυτοκινήτου; "

Απάντηση:

Παρόλο που υπάρχει κάποιο επίπεδο κινδύνου για την εκκίνηση ενός αυτοκινήτου, μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε σε σχεδόν τίποτα εάν ακολουθήσετε τις σωστές διαδικασίες. Φυσικά, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου η εκκίνηση του άλματος είναι πραγματικά μια κακή ιδέα. Για παράδειγμα, πολλά υβριδικά οχήματα έχουν μια "βοηθητική" μπαταρία 12 βολτ που μπορεί να ξεκινήσει άλμα εάν πέσει νεκρός, αλλά προσπαθώντας να ξεκινήσει ένα άλμα μπορεί να την αποστραγγίσει στο σημείο όπου το όχημα δεν θα ξεκινήσει. Εάν οδηγείτε ένα υβριδικό, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι σας είπαν ότι δεν είναι "ασφαλές" να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας.

Υπάρχει ένα άλλο πιθανό θέμα εκκίνησης άλμα που σχετίζεται με οχήματα που έχουν μπαταρίες που είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση. Ορισμένα από αυτά τα οχήματα έχουν ένα τερματικό σταθμού τερματισμού θετικής κλήσης / άλματος και άλλοι απαιτούν από εσάς να κάνετε κάποια εργασία για να έχετε πρόσβαση στην μπαταρία. Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει διαθέσιμος απομακρυσμένος τερματικός σταθμός, είναι συνήθως μια κακή ιδέα (και ενδεχομένως ακόμη και μη ασφαλής) να μεταβείτε στο όχημα χρησιμοποιώντας το θετικό τερματικό στο κιβώτιο ασφαλειών ή οποιαδήποτε άλλη σύνδεση που δεν είναι στην πραγματικότητα η μπαταρία.

Σε ό, τι αφορά τους φορητούς εκτοξευτές αυτοκινήτων, είναι απολύτως ασφαλείς με τη μία προειδοποίηση ότι εξακολουθείτε να πρέπει να ακολουθείτε όλες τις σωστές διαδικασίες. Εξακολουθείτε να χρειαστεί να συνδέσετε έναν εκκινητή με άλμα με τη σωστή σειρά και στα σωστά σημεία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο μία για να ξεκινήσετε μια παραδοσιακή μπαταρία αυτοκινήτου ή μια βοηθητική μπαταρία 12V σε ένα υβριδικό, αλλά όχι τις μπαταρίες υψηλής τάσης σε μια υβρίδιο. Φυσικά, χρησιμοποιώντας ένα κιβώτιο άλματος παρουσιάζει ένα μοναδικό κίνδυνο, δεδομένου ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πού ρυθμίζετε τη συσκευή ενώ είναι συνδεδεμένη.

Ασφαλής χρήση ενός φορητού εκκινητή πηδαλιού

Υπάρχουν δύο κύριοι κίνδυνοι που συνήθως συνδέονται με το ξεκίνημα ενός αυτοκινήτου: βλάπτει τα ευαίσθητα εξαρτήματα στο ηλεκτρικό σύστημα και ανατινάξει την μπαταρία. Και οι δύο αυτές καταστάσεις μπορούν να προκύψουν από τη διέλευση των θετικών και των αρνητικών καλωδίων ή τη βραχυκύκλωσή τους αν πηδήσετε τη νεκρή μπαταρία ενός αυτοκινήτου με την καλή μπαταρία από άλλο αυτοκίνητο. Φυσικά, αν χρησιμοποιείτε ένα φορητό μίζα, αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει πρόβλημα.

Είναι ακόμα πιθανό η μπαταρία σας να ανατινάξει εάν χρησιμοποιείτε ένα εκκινητή με άλμα αυτοκινήτου, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να αγκιστρώσετε τα καλώδια προς τα δεξιά. Αν η μπαταρία σας είναι προσβάσιμη, τότε θα πρέπει πρώτα να συνδέσετε το καλώδιο εκκίνησης θετικού άλματος στον θετικό ακροδέκτη της μπαταρίας. Στη συνέχεια, θα θέλετε να εντοπίσετε ένα καθαρό, άβαφη μέρος του αμαξώματος, του πλαισίου ή του κινητήρα του αυτοκινήτου, το οποίο δεν βρίσκεται κοντά σε:

  1. κινούμενα εξαρτήματα όπως οι ιμάντες ανεμιστήρα ή αξεσουάρ
  2. η ίδια η μπαταρία.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν θέλετε να συνδέσετε το εκκινητήριό σας με το άναμμα του αυτοκινήτου απευθείας στο αρνητικό τερματικό της μπαταρίας είναι ότι αυτό συνήθως δημιουργεί σπινθήρες. Εάν η μπαταρία δεν λειτουργεί λόγω υπερφόρτισης ή λόγω εσωτερικής βλάβης, ενδέχεται να είναι γεμάτη εύφλεκτοι ατμοί, οι οποίοι μπορεί να διαρρεύσουν ακόμα και αν η μπαταρία είναι σφραγισμένη. Οι σπινθήρες μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη σε αυτούς τους ατμούς , οι οποίοι μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη της μπαταρίας , που στη συνέχεια θα σας ντους με οξύ. Αν και αυτό δεν είναι απίστευτα συνηθισμένο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, και σύμφωνα με το The Straight Dope , μπορεί να συμβεί κάπου μεταξύ 6.000 και 10.000 οδηγών κάθε χρόνο.

Πότε δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν εκκινητή πηδαλιούχων αυτοκινήτων;

Εάν οδηγείτε ένα υβριδικό, τότε είναι συνήθως ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν εκκινητή άλματος (ή μια κανονική εκκίνηση) στην βοηθητική μπαταρία. Αυτές οι βοηθητικές μπαταρίες είναι ονομαστικά 12V, ακριβώς όπως οι συνηθισμένες μπαταρίες αυτοκινήτων, αλλά είναι συνήθως πολύ μικρότερες. Αυτό σημαίνει ότι ο κύριος κίνδυνος που σχετίζεται με τα υβρίδια και την εκκίνηση του άλματος είναι ότι αν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε την βοηθητική μπαταρία στο υβριδικό σας για να πηδήσετε κάποιον άλλο αυτοκίνητο, μπορεί να καταλήξετε να το εξαντλήσετε στο σημείο όπου το όχημά σας δεν θα ξεκινήσει. Σημαίνει επίσης ότι είναι απολύτως ασφαλές να χρησιμοποιείτε ένα εκκινητή με άλμα ή φορητό πακέτο ενέργειας σε αυτόν τον τύπο μπαταρίας.

Ο άλλος τύπος μπαταρίας που περιέχεται στα περισσότερα υβρίδια χρησιμοποιεί διαφορετική, πολύ υψηλότερη τάση από τα 12V που χρησιμοποιούνται από συμβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τις κύριες μπαταρίες στο υβριδικό σας αυτοκίνητο με ένα μίζα ή καλώδια βραχυκυκλωτήρα και ένα άλλο αυτοκίνητο.

Αν το αυτοκίνητό σας διαθέτει μπαταρία που είναι δύσκολο να αποκτήσετε πρόσβαση, τότε μπορεί να είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσετε έναν εκκινητή με άλμα αυτοκινήτου. Είναι απολύτως ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε αν το όχημά σας διαθέτει ένα θετικό τερματικό που έχει σχεδιαστεί για τη φόρτιση και την εκκίνηση, αλλά ποτέ δεν πρέπει να συνδέσετε το θετικό σφιγκτήρα του φορητού εκκινητή σας στο κιβώτιο ασφαλειών ή οτιδήποτε άλλο δεν προορίζεται για αυτόν τον σκοπό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο μόνος ασφαλής τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα φορητό μίζα είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στη μπαταρία και να συνδεθείτε απευθείας στο θετικό τερματικό.

Φυσικά, ανάλογα με το πού βρίσκεται η μπαταρία, τότε μπορεί να είναι αδύνατο να γίνουν συνδέσεις τόσο στον θετικό ακροδέκτη της μπαταρίας όσο και σε ένα καθαρό, άβαφτο τμήμα του σώματος ή του πλαισίου. Αυτό μπορεί να δυσχεράνει τη χρήση ενός κουτιού άλματος αν τα καλώδια που περιλαμβάνονται είναι πολύ μικρά. Σε αυτό το είδος της κατάστασης, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα πραγματικά καλώδια βραχυκύκλωσης ή ένα μίζα που έχει μεγαλύτερα καλώδια.