Χρησιμοποιώντας Καρτέλες Finder στο OS X

Κάντε την καλύτερη χρήση των καρτελών Finder

Οι καρτέλες Finder, οι οποίες ξεκίνησαν με το OS X Mavericks, μοιάζουν πολύ με τις καρτέλες που βλέπετε στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Safari . Ο σκοπός τους είναι να ελαχιστοποιήσουν την ακαταστασία της οθόνης συλλέγοντας αυτό που εμφανίζεται σε ξεχωριστά παράθυρα σε ένα μόνο παράθυρο Finder με πολλές καρτέλες. Κάθε καρτέλα λειτουργεί ως ένα ξεχωριστό παράθυρο Finder αλλά χωρίς την ακαταστασία να έχετε πολλά παράθυρα ανοιχτά και διάσπαρτα γύρω από την επιφάνεια εργασίας σας.

Οι καρτέλες του Finder λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Κάθε καρτέλα μπορεί να έχει τη δική της προβολή ( εικονίδια , λίστα , στήλη και υπερχείλιση ) και κάθε καρτέλα μπορεί να περιέχει πληροφορίες από οποιαδήποτε θέση στο σύστημα αρχείων του Mac. Μια καρτέλα θα μπορούσε να ψάξει στο φάκελο "Έγγραφα", ενώ ένα άλλο είναι το Peering στις εφαρμογές σας.

Επειδή λειτουργούν ανεξάρτητα, μπορείτε να σκεφτείτε κάθε καρτέλα ως ξεχωριστό παράθυρο Finder και να το χρησιμοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε εύκολα να σύρετε αρχεία ή φακέλους από μια καρτέλα και να τα αφήσετε σε άλλη καρτέλα. Αυτό κάνει τα κινούμενα αρχεία πολύ πιο εύκολα από το να κρυπτογραφούν για να τακτοποιήσουν πολλά παράθυρα Finder, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τι κάνετε.

Οι καρτέλες Finder είναι μια ωραία προσθήκη στο Mac OS και μπορείτε να επιλέξετε να τις χρησιμοποιήσετε ή όχι. από σένα εξαρτάται. Αλλά αν αποφασίσετε να τους δοκιμάσετε, εδώ είναι μερικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Εάν κάνετε διπλό κλικ σε ένα φάκελο, θα ανοίξει ο φάκελος στο δικό του παράθυρο Finder. Αυτή η προεπιλεγμένη ενέργεια δεν έχει αλλάξει, οπότε αν δεν κάνετε λίγη εξερεύνηση, μπορεί να μην παρατηρήσετε καν ότι το Mavericks Finder υποστηρίζει καρτέλες.

Συμβουλές και κόλπα για χρήση καρτελών Finder

Οι καρτέλες του Finder λειτουργούν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο με τις καρτέλες του Safari. Εάν είστε συνηθισμένοι να εργάζεστε με τις καρτέλες Safari, θα διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιώντας καρτέλες Finder είναι ένα κομμάτι κέικ. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο παρόμοια που οι περισσότερες συντομεύσεις πληκτρολογίου που χρησιμοποιείτε για τις καρτέλες Safari θα λειτουργήσουν με τις καρτέλες Finder. Απλά βεβαιωθείτε ότι το Finder είναι η πιο πρόσθια εφαρμογή όταν δοκιμάζετε συντομεύσεις πληκτρολογίου.

Εντολές καρτέλας Finder

Ανοίξτε τις καρτέλες του Finder

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανοίξετε μια νέα καρτέλα Finder:

Κλείσιμο Καρτέλες Finder

Διαχείριση των καρτελών του Finder

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διαχειριστείτε τις καρτέλες Finder:

Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τις καρτέλες πριν, ίσως στο Safari ή σε κάποιο από τα δημοφιλέστερα πρόσθετα Finder, τότε ίσως φαίνεται να είναι λίγο ενοχλητικό. Αλλά αξίζει να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε, επειδή μπορούν να παρέχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση σε πολλά παράθυρα Finder και σας επιτρέπουν να φροντίζετε όλη τη διαχείριση αρχείων σας σε ένα μόνο παράθυρο. Με λίγη πρακτική, μπορεί να καταλήξετε να αναρωτιέστε γιατί χρειάστηκε τόσο πολύ η Apple για να αναπτύξει τις καρτέλες Finder.