Κλασικές γραμματοσειρές Sans Serif για τα έργα εκτύπωσης

Αυτές οι γραμματοσειρές sans serif είναι αγαπημένες σχεδιαστές

Οι εύκαμπτες, κομψές γραμμές γραμματοσειρών sans serif είναι αιώνια αγαπημένα που οι σχεδιαστές γυρίζουν ξανά και ξανά. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν διάφορες ποικιλίες και παραδόσεις, μερικές πιο κατάλληλες από άλλες για το σώμα αντίγραφο . Αυτές οι κλασικές γραμματοσειρές sans serif παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά, επειδή η επιλογή γραμματοσειράς είναι μια υποκειμενική τέχνη και λίγοι σχεδιαστές και λάτρεις της τυπογραφίας συμφωνούν στην κατάταξη. Μπορείτε να αγοράσετε αυτές τις κλασικές γραμματοσειρές sans serif ξεχωριστά και από πλήρεις οικογένειες από πωλητές γραμματοσειρών στο διαδίκτυο.

Akzidenz-Grotesk

Akzidenz Grotesk Pro Όγκος; Fonts.com

Αυτός είναι ένας κλασσικός προκάτοχος του Helvetica και του Univers.

Πρωτοποριακός

ITC Avant Garde Gothic; Fonts.com

Σχεδιασμένο με γεωμετρική ακρίβεια, το Avant Garde είναι μια τραγανή γραμματοσειρά γραμματοσειράς που προσελκύει την προσοχή στον εαυτό του χωρίς υπερβολικό σώμα. Τα συμπυκνωμένα βάρη είναι επίσης κατάλληλα για κείμενο κορμού.

Franklin Gothic

ITC Franklin Gothic Com Βιβλίο? Fonts.com

Μια δημοφιλής επιλογή για το κείμενο της εφημερίδας, ο Franklin Gothic διατίθεται σε διάφορα βάρη για να δώσει αυτή τη γραμματοσειρά sans serif μεγάλη ευελιξία. Οι συμπυκνωμένες εκδόσεις διατηρούν υψηλή ευκρίνεια, ακόμη και σε στενούς χώρους.

Frutiger

Frutiger Next Regular; Fonts.com

Αυτή η καθαρή, ευανάγνωστη γραμματοσειρά sans serif από τον Adrian Frutiger σχεδιάστηκε αρχικά για σήμανση, αλλά λειτουργεί καλά και για κείμενο και οθόνη. Έχει μια ορισμένη λεπτή ανομοιομορφία που αποδίδει μια γραμματοσειρά που είναι πιο ζεστή και πιο φιλική από την Helvetica και άλλες πρώτες sans serifs. Όπως και με τα περισσότερα κλασικά, ο Frutiger έχει πολλές εκδόσεις.

Futura

Βιβλίο Futura Com. Fonts.com

Οι μακρύτεροι ανερχόμενοι και καβαλέτες από ό, τι παρόμοια γραμματοσειρά sans-serif συνδυάζονται με γεωμετρική συνέπεια για να δώσουν στο Futura την κομψή και πρακτική εμφάνισή του. Η γραμματοσειρά έρχεται σε πολλά βάρη και κάνει μια όμορφη επιλογή τόσο για χρήση κειμένου και προβολής.

Gill Sans

Gill Sans; Fonts.com

Η δημοφιλής και ευανάγνωστη γραμματοσειρά sans serif της Eric Gill έρχεται σε διάφορα βάρη για εξίσου αποτελεσματική εφαρμογή σε κείμενο και εμφάνιση.

Helvetica

Helvetica Roman; Fonts.com

Ένα από τα πιο δημοφιλή γραμματοσειρά , αυτή η γραμματοσειρά sans serif σχεδιάστηκε αρχικά από τον Max Miedinger το 1957. Η εισαγωγή του Helvetica Neue έφερε τη συνέπεια στα διάφορα βάρη που είχαν αναπτυχθεί σε γραμματοσειρές σε όλη τη δεκαετία του '60 και '70. Το Helvetica λειτουργεί καλά για πολλές εφαρμογές, από κείμενο σε διαφημιστικές πινακίδες.

Μυριάδα

Myriad Pro Regular; Fonts.com

Θα βρείτε πολλές χρήσεις για αυτό το κείμενο της δεκαετίας του 1990 της Adobe Originals. Robert Slimbach, Carol Twombly και άλλοι στελέχη της Adobe συνέβαλαν στο σχεδιασμό αυτής της σύγχρονης γραμματοσειράς sans serif.

Optima

Optima nova Pro Regular; Fonts.com

Η Hermann Zapf δημιούργησε το Optima με κωνικά εγκεφαλικά επεισόδια που είναι σχεδόν σαν πρόσωπα serif, αλλά χωρίς τα τυποποιημένα serifs. Είναι μια αριστοκρατική επιλογή για χρήση κειμένου και προβολής.

Univers

Univers 55; Fonts.com

Παρόμοια με τη δημοφιλή Helvetica , η οικογένεια Univers του Adrian Frutiger περιέχει 21 γραμματοσειρές. Το πλήρες φάσμα των σταθερά αναπτυγμένων βαρών καθιστά την επιλογή γραμματοσειράς sans serif ευπροσάρμοστη, που συνδυάζει και ταιριάζει καλά τόσο για κείμενο όσο και για προβολή.