Αλλαγή προεπιλεγμένων προγραμμάτων στα Windows 10

Εδώ είναι πώς να αλλάξετε τα προεπιλεγμένα προγράμματα στα Windows 10

Πιστέψτε το ή όχι, η Microsoft έκανε πραγματικά πιο εύκολη την αλλαγή των προεπιλεγμένων προγραμμάτων στα Windows 10 προσθέτοντας αυτή τη λειτουργία κλειδιού στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Μπορείτε να αλλάξετε τα προεπιλεγμένα προγράμματα στον Πίνακα Ελέγχου όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows - τουλάχιστον για τώρα. Παρ 'όλα αυτά, θα σας ενθάρρυνα να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", δεδομένου ότι τοποθετεί κάποιες από τις πιο κοινές προεπιλεγμένες επιλογές εφαρμογών μπροστά.

Προεπιλογή στις ρυθμίσεις

Για να αλλάξετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη> Ρυθμίσεις> Σύστημα> Προεπιλεγμένες εφαρμογές . Στο επάνω μέρος της σελίδας θα δείτε την επικεφαλίδα "Επιλογή προεπιλεγμένων εφαρμογών", ακολουθούμενη από μια λίστα με εφαρμογές για βασικές προεπιλογές, όπως email (με αλφαβητική σειρά), χάρτες, πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών, πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο και πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Η μόνη βασική εφαρμογή που λείπει από αυτή τη λίστα, αν με ρωτήσετε, είναι ο προεπιλεγμένος σας αναγνώστης PDF. Εκτός από αυτό, θα ήθελα να στοιχηματίσετε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν συχνά την εφαρμογή που χρειάζονται για να αλλάξουν σε αυτόν τον κατάλογο.

Για να αλλάξετε μια επιλογή, κάντε κλικ στην τρέχουσα προεπιλεγμένη εφαρμογή στη λίστα. Θα εμφανιστεί ένα πάνελ με όλα τα διάφορα προγράμματα που είναι κατάλληλα για την αντικατάσταση της τρέχουσας προεπιλογής σας.

Αν ήθελα να αλλάξω τον Firefox στο σύστημά μου, για παράδειγμα, θα μπορούσα να επιλέξω το Microsoft Edge, το Chrome, τον Internet Explorer, το Opera ή θα μπορούσα να ψάξω στο Windows Store για μια νέα εφαρμογή. Για να αλλάξετε την προεπιλογή, κάντε κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε από το αναδυόμενο παράθυρο και τελειώσατε.

Επιστροφή στον Πίνακα Ελέγχου

Μερικές φορές, όμως, η αλλαγή του προγράμματος περιήγησης ιστού ή του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απλά δεν αρκεί. Για εκείνους τους χρόνους είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τον Πίνακα Ελέγχου για την εναλλαγή των προεπιλογών.

Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης " Προεπιλεγμένες εφαρμογές" και θα δείτε τρεις επιλογές στις οποίες μπορείτε να κάνετε κλικ: Επιλέξτε προεπιλεγμένες εφαρμογές ανά τύπο αρχείου , Επιλέξτε προκαθορισμένες εφαρμογές ανά πρωτόκολλο και Ορισμός προεπιλογών ανά εφαρμογή .

Αν δεν γνωρίζετε τι κάνετε, δεν θα έκαννα λάθος με την επιλογή αλλαγής των προγραμμάτων σας από το πρωτόκολλο. Αντ 'αυτού, επιλέξτε να αλλάξετε τις προεπιλογές σας από την εφαρμογή, η οποία θα ξεκινήσει την έκδοση του Πίνακα Ελέγχου.

Ας υποθέσουμε ότι η Groove Music είναι ο προεπιλεγμένος σας μουσικός παίκτης και θα θέλατε να μεταβείτε στο iTunes. Μετακινηθείτε στη λίστα των προγραμμάτων στον Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε iTunes.

Στη συνέχεια, θα δείτε δύο επιλογές: Ορίστε αυτό το πρόγραμμα ως προεπιλογή και επιλέξτε προεπιλογές για αυτό το πρόγραμμα . Ο πρώτος ορίζει το iTunes ως προεπιλογή για κάθε τύπο αρχείου που μπορεί να ανοίξει το πρόγραμμα. Το τελευταίο σας επιτρέπει να επιλέξετε και να επιλέξετε εάν θέλετε απλά να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου, όπως M4A ή MP3.

Ρυθμίσεις για τύπους αρχείων

Ωστόσο, αν θέλετε να επιλέξετε ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα ανά τύπο αρχείου, ίσως είναι ευκολότερο να το κάνετε αυτό στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις". Μπορείτε να το κάνετε αυτό επιλέγοντας Έναρξη> Ρυθμίσεις> Σύστημα> Προεπιλεγμένες εφαρμογές> Επιλέξτε προεπιλεγμένες εφαρμογές ανά τύπο αρχείου .

Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη με μια μακρά (και εννοώ μακρά) λίστα των τύπων αρχείων και των σχετικών προγραμμάτων τους. Αν θέλετε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο αναγνώστη PDF, για παράδειγμα, θα έπρεπε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω στο .pdf στη λίστα, να κάνετε κλικ στο τρέχον προεπιλεγμένο πρόγραμμα και στη συνέχεια να εμφανιστεί μια λίστα με τα πιθανά προεπιλεγμένα προγράμματα. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και αυτό είναι.

Η μέθοδος της Microsoft για τον ορισμό των προεπιλογών στα Windows 10 είναι λίγο ενοχλητική από τότε που καταλήγετε ανάμεσα στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και στον Πίνακα Ελέγχου. Τα καλά νέα είναι ότι αυτό δεν θα συμβεί για πάντα, καθώς η Microsoft σκοπεύει να αντικαταστήσει τον Πίνακα Ελέγχου με την εφαρμογή Ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια καθολική εμπειρία ρυθμίσεων σε όλους τους τύπους συσκευών των Windows, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών, των tablet και των smartphones .

Όταν αυτό συμβεί, είναι ασαφές, αλλά μην υπολογίζετε ότι ο πίνακας ελέγχου εξαφανίζεται οποιαδήποτε στιγμή σύντομα. Παρόλο που η εφαρμογή "Ρυθμίσεις" βελτιώνεται, ορισμένες βασικές λειτουργίες εξακολουθούν να υπάρχουν στον Πίνακα Ελέγχου, όπως η δυνατότητα κατάργησης εγκατάστασης προγραμμάτων και διαχείρισης λογαριασμών χρηστών.

Προς το παρόν, θα πρέπει να διασκεδάζουμε με έναν διπλό κόσμο όπου κάποιες ρυθμίσεις αλλάζουν στον Πίνακα Ελέγχου, ενώ άλλες φροντίζονται στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".