Σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου JBL Cinema 500 - Προφίλ φωτογραφιών

01 από 08

Σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου JBL Cinema 500 - Προφίλ φωτογραφιών

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Cinema - Μπροστινή όψη. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ως συνοδευτικό κομμάτι για την αναθεώρηση του συστήματος ηχείων JBL Cinema 500 Home Theatre , το ακόλουθο είναι ένα προφίλ φωτογραφίας που μεταφράζεται σε οπτική λεπτομέρεια του περιεχομένου του πακέτου των ηχείων, μια πιο προσεκτική ματιά στις συνδέσεις και τα χαρακτηριστικά του συστήματος, καθώς και μια σύνοψη των αποτελεσμάτων των δοκιμών ήχου.

Για να ξεκινήσετε με αυτή την προσεκτική εμφάνιση του συστήματος ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater, εδώ είναι μια φωτογραφία ολόκληρου του συστήματος. Το μεγάλο ηχείο είναι το 8 ιντσών Powered Subwoofer, τα πέντε μικρά ηχεία που απεικονίζονται είναι τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία. Για μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε τύπο μεγαφώνου σε αυτό το σύστημα, προχωρήστε στις υπόλοιπες φωτογραφίες αυτού του προφίλ.

02 από 08

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Καλώδια και αξεσουάρ

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Καλώδια και αξεσουάρ. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το σύστημα JBL Cinema 500 είναι ότι έρχεται με όλα τα αξεσουάρ για να το ρυθμίσετε. Η JBL διέθεσε αρκετό μήκος καλωδίου για κάθε πρακτική ρύθμιση των ηχείων.

Αρχίζοντας στην πίσω σειρά είναι το Εγχειρίδιο χρήστη. Από τις δύο πλευρές του εγχειριδίου χρήσης βρίσκονται τα ένθετα στήριξης για τα δορυφορικά ηχεία και μπροστά από το εγχειρίδιο χρήσης είναι το συγκρότημα βάσης για το ηχείο κεντρικού καναλιού.

Επίσης εμφανίζονται τα καλώδια σύνδεσης ηχείων για τα ηχεία του δορυφορικού και του κεντρικού καναλιού και το καλώδιο RCA με τα πορφυρά άκρα είναι το καλώδιο σύνδεσης υπογούφερ.

Τέλος, τα τέσσερα αντικείμενα σε σχήμα «διασταύρωσης» είναι οι βάσεις στήριξης για τα δορυφορικά ηχεία. Τα τέσσερα ένθετα που εμφανίζονται στην πίσω σειρά εισάγονται σε αυτές τις βάσεις. Μετά από αυτό, τα στηρίγματα ολισθαίνουν στο κάτω μέρος των δορυφορικών ηχείων.

Προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία για να δείτε τα συναρμολογημένα δορυφορικά ηχεία ...

03 του 08

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater - Συναρμολογημένα στηρίγματα

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater - Συναρμολογημένα στηρίγματα. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com
Εδώ είναι μια ματιά στα συναρμολογημένα δορυφορικά ηχεία για το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater. Αυτά τα στηρίγματα ολισθαίνουν σε αυλακώσεις στο κάτω μέρος των δορυφορικών ηχείων.

Για λεπτομερή ματιά σε κάθε τύπο ηχείου, το οποίο προσαρτάται στα περίπτερα, που χρησιμοποιούνται στο σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater, προχωρήστε στην επόμενη σειρά φωτογραφιών ...

04 του 08

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Κεντρικό ηχείο καναλιών - Μπροστά / πίσω

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Κεντρικό ηχείο καναλιών - Προβολή και πίσω πλευρά. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα ένα παράδειγμα του ηχείου του κεντρικού καναλιού που παρέχεται με το σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500. Η φωτογραφία δείχνει την εμπρόσθια και οπίσθια προβολή - ανατρέξτε στη συμπληρωματική φωτογραφία με την σχάρα του ηχείου που αφαιρέθηκε από την JBL.

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές αυτού του ομιλητή:

1. Απόκριση συχνότητας: 120 Hz έως 20 kHz.

2. Ευαισθησία : 89 dB (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

3. Αντίσταση : 8 ohms. (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 Ω)

4. Φωνητική αντιστοίχιση με διπλό μεσαίο τμήμα 3 ιντσών και tweeter 1 ιντσών.

5. Χειρισμός ισχύος: 100 Watt RMS

6. Crossover Frequency : 3,7 kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το σήμα υψηλότερο από 3,7 kHz αποστέλλεται στο tweeter).

7. Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο ( ακουστική αναστολή)

8. Τύπος συνδέσμου: Ακροδέκτης πίεσης

9. Βάρος: 3.2 lb

10. Διαστάσεις: 4-7 / 8 (H) x 12 (W) x 3-3 / 8 (D) ίντσες.

11. Επιλογές τοποθέτησης: Στο μετρητή, στον τοίχο.

12. Επιλογές λήξης: Μαύρο

Για μια ματιά στα δορυφορικά ηχεία που παρέχονται με το JBL Cinema 500, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

05 του 08

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater - Δορυφορικά ηχεία Πρόσοψη / πίσω

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Δορυφορικά ηχεία - Μπροστινή και πίσω πλευρά. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα ένα παράδειγμα των δορυφορικών ηχείων που παρέχονται με το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater. Η φωτογραφία δείχνει την εμπρόσθια και οπίσθια προβολή - ανατρέξτε στη συμπληρωματική φωτογραφία με την σχάρα του ηχείου που αφαιρέθηκε από την JBL.

Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές αυτού του ομιλητή:

1. Απόκριση συχνότητας: 120Hz έως 20kHz.

2. Ευαισθησία: 86 dB (αντιπροσωπεύει πόσο δυνατά το ηχείο είναι σε απόσταση ενός μέτρου με είσοδο ενός watt).

3. Αντίσταση: 8 ohms (μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ενισχυτές που έχουν συνδέσεις ηχείων 8 ohm).

4. Προγράμματα οδήγησης: Ταίριασμα με φωνή με διπλό μεσαίο τμήμα 3 ιντσών και θόλο 1 ιντσών.

5. Χειρισμός ισχύος: 100 Watt RMS

6. Crossover Frequency: 3,7 kHz (αντιπροσωπεύει το σημείο όπου το σήμα υψηλότερο από 3,7 kHz αποστέλλεται στο tweeter).

7. Τύπος περιβλήματος: Σφραγισμένο

8. Τύπος συνδέσμου: Ακροδέκτης πίεσης

9. Βάρος: 3.2 lb το καθένα.

10. 11-3 / 8 (Η) χ 4-3 / 4 (W) χ 3-3 / 8 (ϋ) ίντσες.

11. Επιλογές τοποθέτησης: Στο μετρητή, στον τοίχο.

12. Επιλογές λήξης: Μαύρο

Για να δείτε το υπογούφερ που παρέχεται με το JBL Cinema 500, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

06 του 08

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater - Υπογούφερ Sub 140P - Τριπλή προβολή

Σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater - Υπογούφερ Sub 140P - Τριπλή προβολή. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Εμφανίζεται σε αυτή τη σελίδα μια τριπλή προβολή του Powered Subwoofer που παρέχεται με το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theater. Οι φωτογραφίες δείχνουν το μπροστινό, το πίσω μέρος και το κάτω μέρος του υπογούφερ. Ακολουθούν τα χαρακτηριστικά και οι προδιαγραφές αυτού του ομιλητή:

1. Downfiring οδηγού 8 ιντσών με επιπλέον θύρα καύσης κάτω.

2. Απόκριση συχνότητας: 32Hz - 150Hz (-6dB)

3. Ισχύς: 150 Watt RMS (συνεχής ισχύς).

4. Φάση: Εναλλαγή σε Κανονική (0) ή Αντίστροφη (180 μοίρες) - συγχρονίζει την κίνηση του δευτερεύοντος ηχείου με εσωτερική κίνηση άλλων ηχείων στο σύστημα.

5. Ρυθμιζόμενοι έλεγχοι: Όγκος, Συχνότητα διέλευσης

6. Συνδέσεις: 1 σετ στερεοφωνικών εισόδων γραμμής RCA , είσοδος LFE , υποδοχή ρεύματος AC.

7. Ενεργοποίηση / απενεργοποίηση: Διακόπτης διπλής κατεύθυνσης (εκτός / αναμονής).

8. Διαστάσεις: 19-ίντσες H x 14-ίντσες W x 14-ίντσες Δ.

9. Βάρος: 22 λίβρες.

10. Τερματισμός: Μαύρο

Είναι σημαντικό να επαναλάβετε ότι πρόκειται για υπογούφερ χαμηλής πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι ο κώνος subwoofer βρίσκεται στο δάπεδο.

Κατά την τοποθέτηση αυτού του υπογούφερ, βεβαιωθείτε ότι το τοποθετήσατε σε μια επίπεδη επιφάνεια που είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε αντικείμενα που κολλάνε, ώστε πολλά να βλάψουν τον κώνο του ηχείου υπογούφερ. Επίσης, προσέχετε κατά την ανύψωση του υπογούφερ να μην τρυπήσετε τυχαία ή να σπάσετε τον κώνο του ηχείου υπογούφερ.

Για πιο λεπτομερή ματιά στις συνδέσεις και τα χειριστήρια του τροφοδοτούμενου υπογούφερ, προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία ...

07 του 08

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Sub 140P - Έλεγχοι / Συνδέσεις

Σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 - Subwoofer Sub 140P - Έλεγχοι και συνδέσεις. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια προσεκτική ματιά στα χειριστήρια ρύθμισης και τις συνδέσεις για το Powered Subwoofer.

Οι έλεγχοι είναι οι εξής:

Επίπεδο υπογούφερ: Αυτό αναφέρεται επίσης ως τόμος ή κέρδος. Χρησιμοποιείται για να ρυθμίσετε την ένταση του υπογούφερ σε σχέση με τα άλλα ηχεία.

Διακόπτης φάσης: Αυτός ο έλεγχος αντιστοιχεί στην κίνηση του οδηγού εισόδου / εξόδου του ηχείου στα δορυφορικά ηχεία. Αυτός ο έλεγχος έχει δύο θέσεις Normal (0) ή Reverse (180 μοίρες).

Έλεγχος διασταυρώσεων: Ο έλεγχος διασταύρωσης ορίζει το σημείο στο οποίο θέλετε το υπογούφερ να παράγει ήχους χαμηλής συχνότητας, σε αντίθεση με την ικανότητα των δορυφορικών ηχείων να αναπαράγουν ήχους χαμηλής συχνότητας. Η ρύθμιση διασταύρωσης μεταβάλλεται από 50 έως 200Hz.

Αν ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου διαθέτει εξειδικευμένη έξοδο subwoofer και ενσωματωμένες ρυθμίσεις crossover, είναι καλύτερο να συνδέσετε την έξοδο γραμμής υπογούφερ από δέκτη οικιακού κινηματογράφου στην είσοδο γραμμής LFE (μοβ) του subwoofer Sub 140P.

Εκτός από τα χειριστήρια Subwoofer υπάρχουν και οι συνδέσεις εισόδου, οι οποίες περιλαμβάνουν είσοδο RCA σε επίπεδο γραμμής LFE, 1 υποδοχή φωνών στάθμης γραμμής / RCA (κόκκινο, λευκό).

Αν ο δέκτης οικιακού σας θεάτρου δεν διαθέτει εξειδικευμένη έξοδο subwoofer, μια άλλη επιλογή είναι να συνδεθείτε στο subwoofer χρησιμοποιώντας τις στερεοφωνικές (κόκκινες / λευκές) συνδέσεις εισόδου ήχου RCA L / R. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το crossover control του Sub 140P.

Λειτουργία ενεργοποίησης: Αν είναι ρυθμισμένη στο ON, το υπογούφερ είναι πάντα αναμμένο, ανεξάρτητα από το εάν περνάει ένα σήμα. Από την άλλη πλευρά, εάν η κατάσταση λειτουργίας Power On είναι ρυθμισμένη σε Auto, το υπογούφερ θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ανιχνεύσει ένα εισερχόμενο σήμα χαμηλής συχνότητας.

08 από 08

Συχνότητα απόκρισης συστήματος JBL Cinema 500 που μετράται από το σύστημα διόρθωσης αίθουσας εντέρου

Οι καμπύλες απόκρισης συχνότητας συστήματος JBL Cinema 500 όπως μετρήθηκαν από το σύστημα διόρθωσης της αίθουσας του θιάσου. Φωτογραφία (γ) Ρόμπερτ Σίλβα - Άδεια για να About.com

Ακολουθεί μια ματιά στις καμπύλες απόκρισης συχνότητας τόσο του κεντρικού καναλιού JBL Cinema 500 όσο και των δορυφορικών ηχείων και του υπογούφερ Sub 140P σε σχέση με την έξοδο db και τον χώρο που χρησιμοποιείται για τη δοκιμή, όπως μετρήθηκε και διορθώθηκε από το σύστημα διόρθωσης δωματίου Anthem .

Το κάθετο τμήμα κάθε γραφήματος εμφανίζει την έξοδο db των κεντρικών και δορυφορικών ηχείων και του υπογούφερ Sub 140P, ενώ το οριζόντιο τμήμα του γραφήματος εμφανίζει την απόκριση συχνότητας των κεντρικών / δορυφόρων και Subwoofer Sub 140P σε σχέση με την έξοδο db.

Η κόκκινη γραμμή είναι η πραγματική απόκριση συχνότητας του σήματος δοκιμής που παράγεται από τα ηχεία και το υπογούφερ.

Η σπασμένη μπλε γραμμή είναι η αναφορά ή ο στόχος που πρέπει να πλησιάσουν τα ηχεία και το υπογούφερ προκειμένου να παρέχουν βέλτιστη απόδοση απόκρισης μέσα στο δωμάτιο.

Η πράσινη γραμμή είναι η διόρθωση που υπολογίζεται από το λογισμικό Correction Room Anthem που παρέχει την καλύτερη δυνατή απάντηση με τα ηχεία JBL Cinema 500 και το subwoofer μέσα στον συγκεκριμένο χώρο ακρόασης στον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις.

Εξετάζοντας αυτά τα αποτελέσματα, τα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία λειτουργούν πολύ καλά στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, αλλά αρχίζουν να πέφτουν κάτω από τα 200Hz.

Επίσης, τα αποτελέσματα υπογούφερ δείχνουν ότι το Sub 140P εξάγει μια σταθερή έξοδο μεταξύ 50 και 100 Hz, η οποία είναι πολύ καλή για ένα συμπαγές υπογούφερ, αλλά αρχίζει να πέφτει κάτω από 50Hz και πάνω από 150Hz.

Τα γραφήματα δείχνουν επίσης ότι η χαμηλή απόκλιση συχνότητας των δορυφορικών και κεντρικών ηχείων επικαλύπτεται καλά με την απόρριψη υψηλής συχνότητας του υπογούφερ, πράγμα που υποδηλώνει πολύ καλή μετάβαση συχνότητας σταυρότητας μεταξύ του υπογούφερ και του κέντρου / δορυφόρων.

Πάρε μου

Παρόλο που δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να θεωρήσω αυτό το σύστημα ομιλητών ομιλητών, διαπίστωσα ότι το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theatre έδωσε μια συνολική καλή ακουστική εμπειρία ήχου surround για ταινίες και εμπειρία στερεοφωνικού ή ακουστικού ήχου για μουσική που πολλοί καταναλωτές θα εκτιμήσουν για την τιμή. Η JBL έχει παραδώσει ένα κομψό και προσιτό σύστημα ηχείων surround ήχου για έναν πιο συνηθισμένο χρήστη, ο οποίος μπορεί επίσης να ανησυχεί για το μέγεθος και την οικονομική προσιτότητα.

Το JBL Cinema 500 προσφέρει καλά σχεδιασμένα κεντρικά και δορυφορικά ηχεία που δεν ξεπερνούν τη διακόσμηση των δωματίων. Ωστόσο, το στυλ "con-pyramid" του SUB 140P μπορεί να φαίνεται περίεργο σε ορισμένους. Το σύστημα ηχείων Home Cinema JBL Cinema 500 μπορεί να λειτουργήσει καλά ως ένα μετριοπαθές σύστημα ομιλητών οικιακού κινηματογράφου για τον προϋπολογισμό ή / και το χώρο.

Το σύστημα ηχείων JBL Cinema 500 Home Theatre αξίζει σίγουρα μια ματιά και μια ακρόαση.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τη ρύθμιση του συστήματος, μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη του Εγχειριδίου Χρήστη.

Για πρόσθετη προοπτική στο σύστημα ηχείων JBL Cinema 500, διαβάστε την αναθεώρηση μου