Πώς να εισαγάγετε ειδικούς χαρακτήρες στο Mac OS X Mail

Εάν θέλετε να πληκτρολογήσετε τη λέξη "Μόσχα" στην κυριλλική γλώσσα, "νιρβάνα" στο Devangari και να μιλήσετε για την αρχαία ελληνική εργασία σας με αληθινό ύφος, τα γράμματα που θα βρείτε στο πληκτρολόγιό σας ίσως δεν αρκούν.

Ευτυχώς, το Mac OS X καθιστά εύκολη-άνετη ακόμη και την εισαγωγή σχεδόν οποιουδήποτε (Unicode) χαρακτήρα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Εισαγάγετε οποιοδήποτε διεθνή ή ειδικό χαρακτήρα σε ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χρησιμοποιώντας το Mac OS X

Για να εισαγάγετε οποιοδήποτε χαρακτήρα στο email σας:

Πληκτρολογήστε εύκολα πολλούς ξένους χαρακτήρες

Εάν η παλέτα χαρακτήρων φαίνεται λίγο αδέξια για την εισαγωγή μεγαλύτερων ακολουθιών κειμένου, μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια κατάλληλη διάταξη πληκτρολογίου που να βάζει εύκολα τους απαιτούμενους χαρακτήρες.

Εάν δεν είστε βέβαιοι πού θα βρείτε στο πληκτρολόγιο ποιο χαρακτήρα, ελέγξτε το Πρόγραμμα προβολής πληκτρολογίου στη διεθνή | Εισαγάγετε τις προτιμήσεις του συστήματος μενού και επιλέξτε Εμφάνιση προβολέα πληκτρολογίου από το μενού εισαγωγής.

Χρησιμοποιήστε τις επισημάνσεις και τα λεξιλόγια αμέσως

Τέλος, εάν χρειάζεται μόνο να προσθέσετε τόνους, cedillas ή umlauts, δεν απαιτείται καμία αλλαγή. Το τυποποιημένο πληκτρολόγιο των ΗΠΑ περιλαμβάνει συνθηματικά που σας επιτρέπουν να προσθέτετε πολύ συχνά χρησιμοποιούμενα σημάδια έμφασης. Μερικοί συνηθισμένοι συνδυασμοί (όπου η πρώτη γραμμή αντιπροσωπεύει το κλειδί της έντασης, η δεύτερη γραμμή ο χαρακτήρας που πληκτρολογήσατε μετά το πλήκτρο προειδοποίησης και η τρίτη γραμμή τι εμφανίζεται στην οθόνη):

Το δίχτυ επιλογής-C σας ç , Option-Q œ , το σύμβολο γιεν βρίσκεται στο Option-Y και το Option-Shift-2 εισάγει το σύμβολο .