Αλλαγή χρώματος και προσθήκη μοτίβου στο Photoshop

01 από 16

Εφαρμογή χρώματος και μοτίβων σε ένα αντικείμενο με το Photoshop

© Sandra Trainor

Με το Photoshop , είναι εύκολο να κάνετε ρεαλιστικές αλλαγές χρωμάτων και να προσθέσετε μοτίβο σε ένα αντικείμενο. Για αυτό το σεμινάριο θα χρησιμοποιήσω το Photoshop CS4 για να δείξω πώς έχει γίνει. Θα πρέπει να είστε σε θέση να ακολουθήσετε μαζί με τις μεταγενέστερες εκδόσεις του Photoshop επίσης. Το αντικείμενο μου θα είναι ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια, το οποίο θα φτιάξω από πολλά πουκάμισα σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Για να ακολουθήσετε, κάντε δεξί κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να αποθηκεύσετε δύο αρχεία πρακτικής στον υπολογιστή σας:
• Πρακτική Αρχείο 1 - Πουκάμισο
• Πρακτική Αρχείο 2 - Πρότυπο

02 από 16

Οργανώσου

© Sandra Trainor

Δεδομένου ότι θα παράγουν πολλές εικόνες, θα δημιουργήσω ένα φάκελο αρχείων για να κρατήσω τη δουλειά μου. Θα ονομάσω το φάκελο "Color_Pattern".

Στο Photoshop, θα ανοίξω το αρχείο practicefile1_shirt.png και θα το αποθηκεύσω με ένα νέο όνομα επιλέγοντας Αρχείο> Αποθήκευση ως. Στο αναδυόμενο παράθυρο, θα πληκτρολογήσω στο πεδίο κειμένου το όνομα "shirt_neutral" και θα μεταβείτε στο φάκελο Color_Pattern μου, στη συνέχεια επιλέξτε το Photoshop για τη μορφή και κάντε κλικ στο Save. Θα κάνω το ίδιο με το αρχείο practicefile2_pattern.png, μόνο θα το ονομάσω "pattern_stars".

03 από 16

Αλλάξτε το Χρώμα του Πουκάμισου με Χρώμα-Κορεσμός

© Sandra Trainor

Στο κάτω μέρος του πίνακα " Επίπεδα" , θα κάνω κλικ και θα κρατήσω πατημένο το κουμπί Δημιουργία νέας συμπλήρωσης ή ρύθμισης Layer και από το αναδυόμενο μενού θα επιλέξω Απόχρωση / Κορεσμός. Αυτό θα προκαλέσει την εμφάνιση του πίνακα προσαρμογών. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσετε μια επιταγή στο πλαίσιο ελέγχου Colorize.

Για να γίνει το μπλουζάκι μπλε, θα πληκτρολογήσω το πεδίο κειμένου Hue 204, στο πεδίο κειμένου κορεσμού 25 και στο πεδίο κειμένου Lightness 0.

04 από 16

Αποθηκεύστε το μπλε πουκάμισο

© Sandra Trainor

Το αρχείο πρέπει τώρα να έχει ένα νέο όνομα. Θα επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση ως και στο αναδυόμενο παράθυρο θα αλλάξω το όνομα σε "shirt_blue" και θα μεταβείτε στο φάκελο Color_Pattern μου. Στη συνέχεια θα επιλέξω το Photoshop για τη μορφή και κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

Αποθηκεύω τα αρχικά μου αρχεία στην εγγενή μορφή του Photoshop, γνωρίζοντας ότι αργότερα μπορώ να αποθηκεύσω ένα αντίγραφο του αρχείου σε μορφή JPEG, PNG ή οποιαδήποτε μορφή ταιριάζει με το έργο .

05 από 16

Ρυθμίσεις - Κάντε ένα πράσινο πουκάμισο

© Sandra Trainor

Με τον πίνακα "Προσαρμογές" εξακολουθεί να είναι ενεργός, μπορώ να κάνω κλικ και να σύρετε τα πλήκτρα Hue, Saturation και Lightness ή να πληκτρολογήσετε αριθμούς στα πεδία κειμένων όπως έκανα προηγουμένως.

Οι ρυθμίσεις της απόχρωσης θα αλλάξουν το χρώμα. Οι προσαρμογές κορεσμού θα κάνουν το πουκάμισο θαμπά ή φωτεινό και οι ρυθμίσεις φωτεινότητας θα κάνουν το πουκάμισο σκοτεινό ή φως.

Για να φτιάξετε το πράσινο πουκάμισο, θα πληκτρολογήσω το πεδίο κειμένου Hue 70, στο πεδίο κειμένου κορεσμού 25 και στο πεδίο κειμένου Lightness 0.

06 από 16

Αποθηκεύστε το πράσινο πουκάμισο

© Sandra Trainor

Αφού κάνετε προσαρμογές στην απόχρωση, τον κορεσμό και την ελαφρότητα, θα πρέπει να επιλέξετε Αρχείο> Αποθήκευση ως. Θα ονομάσω το αρχείο "shirt_green" και θα μεταβείτε στο φάκελο Color_Pattern μου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση.

07 από 16

Περισσότερα χρώματα

© Sandra Trainor

Για να φτιάξετε πολλά πουκάμισα σε διάφορα χρώματα, θα αλλάξω ξανά και ξανά την Απόχρωση, τον Κορεσμό και την Ελαφρότητα και θα αποθηκεύω κάθε νέο χρώμα πουκάμισου με ένα νέο όνομα στο φάκελο Color_Pattern.

08 από 16

Ορίστε το μοτίβο

© Sandra Trainor

Πριν μπορώ να εφαρμόσω ένα νέο μοτίβο, πρέπει να το ορίσω. Στο Photoshop, θα επιλέξω Αρχείο> Άνοιγμα, περιηγηθείτε στο μοτίβο pattern_stars.png στο φάκελο Color_Pattern και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Άνοιγμα. Θα εμφανιστεί η εικόνα ενός μοτίβου αστεριών. Στη συνέχεια, θα επιλέξω Επεξεργασία> Ορισμός μοτίβου. Στο παράθυρο διαλόγου Pattern Name (Όνομα κουμπιού) θα πληκτρολογήσετε "stars" στο πεδίο text Name (Όνομα) και στη συνέχεια πατήστε OK.

Δεν χρειάζομαι το αρχείο να παραμείνει ανοιχτό, οπότε θα επιλέξω Αρχείο> Κλείσιμο.

09 από 16

Γρήγορη επιλογή

© Sandra Trainor

Ανοίξτε ένα αρχείο που περιέχει μία από τις εικόνες πουκάμισων. Έχω εδώ ένα ροζ πουκάμισο, το οποίο θα επιλέξω με το εργαλείο γρήγορης επιλογής. Αν αυτό το εργαλείο δεν είναι ορατό στον πίνακα "Εργαλεία", κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο το εργαλείο Magic Wand Tool για να δείτε το εργαλείο γρήγορης επιλογής και να το επιλέξετε.

Το εργαλείο γρήγορης επιλογής λειτουργεί σαν μια βούρτσα για να επιλέξετε γρήγορα περιοχές. Απλά κάντε κλικ και σύρετε το πουκάμισο. Αν μου λείπει μια περιοχή, απλά συνεχίζω τη ζωγραφική για να προσθέσω στην υπάρχουσα επιλογή. Εάν ζωγραφίζω πέρα ​​από την περιοχή, μπορώ να πατήσω και να κρατήσω πατημένο το πλήκτρο Alt (Windows) ή Option (Mac OS) για να ζωγραφίσω αυτό που θέλω να διαγράψω. Και, μπορώ να αλλάξω το μέγεθος του εργαλείου πατώντας επανειλημμένα το δεξί ή το αριστερό πλαίσιο.

10 από 16

Εφαρμόστε το μοτίβο

© Sandra Trainor

Είμαι έτοιμος να εφαρμόσω το καθορισμένο μοτίβο στο πουκάμισο. Με το πουκάμισο που έχετε επιλέξει, θα κάνω κλικ στο κουμπί Create New Fill ή Adjustment Layer στο κάτω μέρος του πίνακα Layers και θα επιλέξετε Pattern.

11 από 16

Ρυθμίστε το μέγεθος του μοτίβου

© Sandra Trainor

Το παράθυρο διαλόγου "Συμπλήρωση" θα εμφανίσει το νέο μοτίβο. Εάν όχι, κάντε κλικ στο βέλος ακριβώς δεξιά από την προεπισκόπηση προτύπου και επιλέξτε το μοτίβο.

Το παράθυρο διαλόγου "Συμπλήρωση" μου επιτρέπει επίσης να αναβαθμίσω το πρότυπο σε επιθυμητό μέγεθος. Μπορώ να πληκτρολογήσω έναν αριθμό στο πεδίο κειμένου κλίμακας ή να κάνω κλικ στο βέλος ακριβώς στα δεξιά του για να ρυθμίσετε το μέγεθος με ένα ρυθμιστικό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.

12 από 16

Αλλάξτε τη λειτουργία συγχώνευσης

© Sandra Trainor

Με το επιλεγμένο επίπεδο πλήρωσης, θα κάνω κλικ και κρατήστε πατημένο το Normal στο πλαίσιο του Layers και αλλάξτε τη λειτουργία ανάμειξης στο αναπτυσσόμενο μενού Multiply . Μπορώ επίσης να πειραματιστώ με τους διαφορετικούς τρόπους ανάμειξης για να δούμε πώς θα επηρεάσουν το μοτίβο.

Θα αποθηκεύσω αυτό το αρχείο με ένα νέο όνομα, με τον ίδιο τρόπο που έχω αποθηκεύσει τα προηγούμενα αρχεία στο φάκελο Color_Pattern μου. Θα επιλέξω Αρχείο> Αποθήκευση ως, και πληκτρολογήστε το όνομα "shirt_stars".

13 από 16

Εφαρμογή περισσότερων μοτίβων

© Sandra Trainor

Γνωρίζετε ότι το Photoshop έχει ένα σύνολο προκαθορισμένων μοτίβων από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη σχεδίων για χρήση. Πριν φτιάξω αυτό το πουκάμισο, έχω κατεβάσει ένα δωρεάν σύνολο καρότων μοτίβων . Για να κάνετε λήψη αυτού του καρό μοτίβο και άλλων δωρεάν μοτίβα, και επίσης να μάθετε πώς να τα εγκαταστήσετε για χρήση στο Photoshop, κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους. Για να μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα μοτίβα, συνεχίστε.

14 από 16

Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο μοτίβο

© Sandra Trainor

Για να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο μοτίβο Στο Photoshop, θα δημιουργήσω ένα μικρό καμβά που είναι 9x9 εικονοστοιχεία και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο ζουμ για μεγέθυνση σε 3200 τοις εκατό.

Στη συνέχεια, θα δημιουργήσω ένα απλό σχέδιο χρησιμοποιώντας το εργαλείο μολυβιού. Θα ορίσω το σχέδιο ως μοτίβο επιλέγοντας Επεξεργασία> Ορισμός μοτίβου. Στο αναδυόμενο παράθυρο Pattern Name θα ονομάσω το μοτίβο "square" και κάντε κλικ στο OK. Το πρότυπό μου είναι έτοιμο για χρήση.

15 από 16

Εφαρμόστε το προσαρμοσμένο μοτίβο

© Sandra Trainor

Ένα προσαρμοσμένο μοτίβο εφαρμόζεται όπως και κάθε άλλο μοτίβο. Επιλέγω το πουκάμισο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Δημιουργία νέας συμπλήρωσης ή στρώμα προσαρμογής στο κάτω μέρος του πλαισίου Επίπεδα και επιλέξτε Μοτίβο. Στο αναδυόμενο παράθυρο Pattern Fill προσαρμόζω το μέγεθος και πατήστε OK. Στον πίνακα "Επίπεδα" επιλέγω Πολλαπλασιασμός.

Όπως και πριν, θα δώσω στο αρχείο ένα νέο όνομα επιλέγοντας Αρχείο> Αποθήκευση ως. Θα ονομάσω αυτό το αρχείο "shirt_squares".

16 από 16

Πολλά πουκάμισα

© Sandra Trainor

Τώρα είμαι τελειωμένος! Ο φάκελος Color_Pattern μου είναι γεμάτος με πουκάμισα διαφόρων χρωμάτων και μοτίβων.