Πώς να χρησιμοποιήσετε το Photoshop Save for Web Tool

01 από 08

Διαδικτυακά γραφικά

PeopleImages / DigitalVision / Getty Images

Ως σχεδιαστής γραφικών, μπορεί συχνά να σας ζητηθεί να παραδώσετε εικόνες έτοιμες για web, όπως φωτογραφίες για έναν ιστότοπο ή διαφημίσεις banner. Το εργαλείο "Αποθήκευση για Web" του Photoshop είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αρχεία JPEG για τον ιστό, βοηθώντας στην ανταλλαγή μεταξύ μεγέθους αρχείου και ποιότητας εικόνας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για αυτό το σεμινάριο, εξετάζουμε την αποθήκευση εικόνων JPEG . Το εργαλείο "Αποθήκευση για το Web" είναι επίσης κατασκευασμένο για την αποθήκευση αρχείων GIF, PNG και BMP.

Τι κάνει ένα γραφικό "Web-Ready;"

02 από 08

Ανοίξτε μια εικόνα

Ανοίξτε μια φωτογραφία.

Για να εξασκηθείτε με το εργαλείο "Αποθήκευση για Web", ανοίξτε μια εικόνα στο Photoshop. κάντε κλικ στο "Αρχείο> Άνοιγμα", αναζητήστε την εικόνα στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στην επιλογή "Άνοιγμα". Για τους σκοπούς αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, μια φωτογραφία θα λειτουργήσει καλά, αν και θα γίνει οποιοσδήποτε τύπος εικόνας. Αλλάξτε το μέγεθος της φωτογραφίας σας σε ένα μικρό μέγεθος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε έναν ιστότοπο. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο "Εικόνα> Μέγεθος εικόνας", πληκτρολογήστε ένα νέο πλάτος στο πλαίσιο "Διαστάσεις pixel" (δοκιμάστε 400) και κάντε κλικ στο "OK".

03 του 08

Ανοίξτε το Save for Web Tool

Αρχείο> Αποθήκευση για Web.

Τώρα ας υποθέσουμε ότι κάποιος σας ζήτησε να παραδώσετε αυτήν τη φωτογραφία, πλάτους 400 pixel, έτοιμη να τοποθετηθεί σε μια ιστοσελίδα. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αρχείο> Αποθήκευση για Web" για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου "Αποθήκευση για Web". Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιηγηθείτε στις διάφορες ρυθμίσεις και εργαλεία στο παράθυρο.

04 του 08

Ρυθμίστε τη Σύγκριση

Μια "2-Up" Σύγκριση.

Στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου "Αποθήκευση για Web" υπάρχει μια σειρά καρτελών με τίτλο Original, Optimized, 2-Up και 4-Up. Κάνοντας κλικ σε αυτές τις καρτέλες, μπορείτε να μεταβείτε ανάμεσα σε μια προβολή της αρχικής σας φωτογραφίας, της βελτιστοποιημένης φωτογραφίας σας (με τις εφαρμογές που είναι αποθηκευμένες σε αυτήν) ή μια σύγκριση 2 ή 4 εκδόσεων της φωτογραφίας σας. Επιλέξτε "2-Up" για να συγκρίνετε την αρχική φωτογραφία με τη βελτιστοποιημένη. Θα δείτε τώρα αντίγραφα δίπλα-δίπλα στη φωτογραφία σας.

05 του 08

Ορίστε την Αρχική Προεπισκόπηση

Επιλέξτε το "Αρχικό" Preset.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία στην αριστερή πλευρά για να την επιλέξετε. Επιλέξτε "Πρωτότυπο" από το μενού Preset στη δεξιά πλευρά του παραθύρου "Αποθήκευση για Web" (εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί). Αυτό θα κάνει μια προεπισκόπηση της αρχικής σας, μη επεξεργασμένης φωτογραφίας στην αριστερή πλευρά.

06 του 08

Ορίστε τη Βελτιστοποιημένη προεπισκόπηση

Προεπιλεγμένη ρύθμιση "JPEG High".

Κάντε κλικ στη φωτογραφία στη δεξιά πλευρά για να την επιλέξετε. Επιλέξτε "JPEG High" από το μενού Preset. Τώρα μπορείτε να συγκρίνετε τη βελτιστοποιημένη φωτογραφία σας στα δεξιά (η οποία τελικά θα είναι το τελικό σας αρχείο) με το πρωτότυπο σας στα αριστερά.

07 του 08

Επεξεργαστείτε την ποιότητα JPEG

Μέγεθος αρχείου και Ταχύτητα φόρτωσης.

Η πιο σημαντική ρύθμιση στη δεξιά στήλη είναι η τιμή "Ποιότητα". Καθώς μειώνετε την ποιότητα, η εικόνα σας θα φαίνεται "muddier", αλλά το μέγεθος του αρχείου σας θα μειωθεί και τα μικρότερα αρχεία σημαίνουν ταχύτερη φόρτωση ιστοσελίδων. Δοκιμάστε να αλλάξετε την ποιότητα σε "0" και να παρατηρήσετε τη διαφορά στις φωτογραφίες στα αριστερά και δεξιά, καθώς και το μικρότερο μέγεθος αρχείου που βρίσκεται κάτω από τη φωτογραφία σας. Το Photoshop σας δίνει επίσης τον εκτιμώμενο χρόνο φόρτωσης κάτω από το μέγεθος του αρχείου. Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα σύνδεσης για αυτόν τον χρόνο φόρτωσης κάνοντας κλικ στο βέλος πάνω από τη βελτιστοποιημένη προεπισκόπηση φωτογραφίας. Ο στόχος εδώ είναι να βρείτε ένα ευχάριστο μέσο μεταξύ του μεγέθους του αρχείου και της ποιότητας. Μια ποιότητα μεταξύ 40 και 60 είναι συνήθως μια καλή σειρά, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τα προκαθορισμένα επίπεδα ποιότητας (π.χ. JPEG Medium) για εξοικονόμηση χρόνου.

08 από 08

Αποθηκεύστε την εικόνα σας

Ονομάστε τη φωτογραφία σας και αποθηκεύστε.

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τη φωτογραφία σας στα δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση". Θα ανοίξει το παράθυρο "Save Optimized As". Πληκτρολογήστε ένα όνομα αρχείου , περιηγηθείτε στον επιθυμητό φάκελο στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση". Τώρα έχετε μια βελτιστοποιημένη, έτοιμη για το διαδίκτυο φωτογραφία.