Συμβουλές για την κατονομασία των αρχείων του Microsoft Word

Εάν είστε σαν τους περισσότερους χρήστες, πιθανότατα δεν ξοδεύετε πολύ χρόνο να σκεφτείτε τι να ονομάσετε τα έγγραφά σας όταν τα αποθηκεύετε. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση του αρχείου που θέλετε χωρίς λίγη αναζήτηση - ίσως χρειαστεί να ανοίξετε αρκετά διαφορετικά αρχεία για να βρείτε αυτό που θέλετε.

Η ανάπτυξη ενός συστήματος ονομασίας για τα έγγραφά σας και η συνηθισμένη χρήση του θα σας εξοικονομήσει χρόνο και απογοήτευση όταν έρθει η ώρα να εντοπίσετε το έγγραφο που χρειάζεστε. Αντί να ψάχνετε μέσα από αμέτρητα έγγραφα με αόριστα ονόματα αρχείων, ένα σύστημα ονοματοδοσίας θα σας βοηθήσει να επιταχύνετε την αναζήτησή σας.

Το σωστό σύστημα ονομασίας

Δεν υπάρχει κανένας μοναδικός σωστός τρόπος για να ονομάσετε τα αρχεία σας και τα συστήματα ονομασίας θα διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρούμε τη μέθοδο που μας έχει νόημα και να την εφαρμόζουμε με συνέπεια. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

Αυτό δεν είναι μια εξαντλητική λίστα συμβουλών για την ονομασία αρχείων, αλλά είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μόλις ξεκινήσετε μια πρακτική ονοματοδοσίας των αρχείων σας με συνεπή τρόπο, θα αναπτύξετε ένα σύστημα που λειτουργεί καλύτερα για σας - και πιθανόν να βρείτε μερικά κόλπα δικά σας.